Jelszóigénylés

Végre játszhattak a gyerekek!

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 28., hétfő
A szezon nyitánya kiegyenlített mérleget hozott ifjúsági csapatainknak.

Végre tényleg elkezdődött a szezon! Az új idény első SZRSE-mérkőzéseire szombaton került sor, aznap leány és fiú ifjúsági csapatunk is bajnoki nyitófordulóban volt érdekelt. A teljesítmény kiegyenlített: 3 győzelem és 3 vereség lett a két korosztályos együttesünk mérlege. Ennél persze sokkal fontosabb, hogy több hónapos kényszerszünet után végre játszhattak a gyerekek.A lányoknál a serdülő bajnokság élvez prioritást, az ifjúsági pontvadászat a tapasztalatszerzés miatt fontos, így különösen dicséretre méltó, hogy Csányi Roland tanítványai a Kaposvár és a MAFC ellen is győzelmet arattak, csak az UTE-tól kaptak ki.

– A kaposváriak fizikális fölénye szembetűnő volt, de nem ijedtünk meg a magasabb és erősebb ellenféltől, az első és a harmadik szettben magabiztos játékkal arattunk győzelmet –kezdte értékelését a vezetőedző. – A MAFC ellen mindig kiélezett, nagyon nehéz meccset szoktunk játszani, ezt a mentálisan erős ellenfelet nagyon nehéz elbizonytalanítani. Ezúttal is szoros volt a meccs, hiába nyertünk sima szettaránnyal. A házigazda a bajnokság egyik favoritja, de az UTE-t így is meg tudtuk néha szorongatni, szépen helytálltunk. Összességében maximálisan pozitív a kép, és reménykedünk benne, hogy egy hosszabb leállás nem fogja rányomni a bélyegét a teljesítményünkre. Bárhogy is alakul a járványhelyzet, megpróbáljuk mozgásban tartani a lányokat – nyilatkozta Csányi Roland.

Leány U19 OIB I.osztály B-csoport, Budapest
RÖAK Kaposvár - Szegedi RSE
1:2 (20:25)(25:17)(23:25)
Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla 3:0 (25:16)(25:22)(26:24)
UTE U19 - Szegedi RSE 3:0 (25:18)(25:11)(25:20)


Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Sojnóczky Sára, Kiss Nóra, Bálint Viktória, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Nagy Léna
Vezetőedző: Csányi Roland
Segédedző: Csányiné Molcsányi PetraFiú csapatunk simán legyőzte a házigazda Malév SC-t, a Szolnok és a Kecskemét ellen viszont nem tudott szettet hozni. Ezzel a papírforma érvényesült, de a vezetőedző szerint összetett a kép.

– A Szolnokról és a Kecskemétről is tudtuk, hogy jóval erősebb csapat, de amíg a Tisza-parti rivális ellen helyenként nagyon szép játékkal tisztességesen helytálltunk, és nem volt gond a mentalitással, addig a kecskemétiekkel szemben több bátorságot vártam – hangsúlyozta Hulmann Zsolt. – Az utolsó meccsen nem hitték el a srácok, hogy lehet keresnivalójuk, egy-egy rontás után még inkább ez volt érezhető. Szorosabb lett volna ez a derbi, ha hisznek magukban a fiúk! – véli a tréner.

Nem volt könnyű dolga a srácoknak, hiszen nem tudtak edzeni egy ideje, ráadásul az első találkozón az egyik kulcsemberünk, Gera Bálint bokasérülést szenvedett, így aznap már nem is lépett később pályára.

– Megéreztük a hiányát, ráadásul így még alacsonyabbá vált a csapatunk, e téren pedig már egyébként is volt hátrányunk a többiekhez képest. Fizikálisan sem tudtuk ezt kompenzálni, ahhoz edzeni kell. Sajnos a tréningek hiánya miatt nem annyira látszott a felkészülésünk gyümölcse, de remélem, később még bizonyíthatunk. A Malév SC elleni sikernek örülök, de az ilyen simán hozható összecsapásokat máskor könnyebben kell megnyernünk, ebben az előző idényben jók is voltunk, de most néha, főként a harmadik szettben akadozott a játékunk. Pozitívum, hogy mindenkinek tudtam lehetőséget adni. Kiemelném Pintér Barnabás teljesítményét, hiszen mindhárom meccsen jól irányított, látszik, hogy sokat fejlődött a válogatottnál – tette hozzá Hulmann Zsolt.

Fiú U19 OIB I. osztály B-csoport, Budapest
Szegedi RSE - Szolnoki SPC-1
0:3 (15:25)(15:25)(14:25)
Malév SC - Szegedi RSE 0:3 (15:25)(16:25)(23:25)
Kecskeméti RC - Szegedi RSE 3:0 (25:15)(25:10)(25:13)


Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós, Pálinkó Máté, Vörös Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com