Jelszóigénylés

A 2016/2017-es leány mini bajnokság az edző szemével

Megosztás:
Megjelent: 2017. augusztus 9., szerda
Magos-Dóra Annamária, a leány mini korosztály edzője összegzi az elmúlt szezont.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület leány mini korosztálya rengeteg versenyen vett részt a 2016/2017-es bajnoki szezonban. Az összes versenyt és mini korosztályos csapatot figyelembe véve 99 mérkőzést játszott, és közel 2500km-t utazott a korosztály a szezon során. A mini csapat edzőjével, Magos-Dóra Annamáriával beszélgettünk az elmúlt bajnokság élményeiről.

Milyen célokkal vágtatok neki a 2016/2017-es szezonnak?

Az egyesület céljai elsősorban hosszú távra mutatnak, hiszen olyan röplabdásokat akarunk képezni évről-évre, akik jól érzik magukat nálunk és az eljövendő NB I-es csapatunk alap, meghatározó játékosai lehetnek. Az előző szezonhoz képest a csapat összetétele megváltozott a 2003-as születésű lányok korosztályváltása miatt, majd új tagokkal bővült a 2004-es gárda. A szezon augusztus közepén indult, heti 3 edzéssel, de csak csekély számú résztvevővel tudtuk megkezdeni az alapozást. Hasonló korú, de rövidebb ideje röplabdázó lányok csatlakoztak hozzánk, amely erős differenciálást követelt az egész év során. Az előző évben elért OMK ezüstérem és a lányok képességei is előirányozták azt a rövid távú célt, hogy az OMB kvalifikációs versenyein részt vegyünk és bejussunk az országos döntőbe.

Hogyan alakult a bajnokság, voltak nehézségek az év során?

A korosztályi sajátosságokon túl, a csapaton belüli személyes ellentétekkel kellett megküzdeni már az elején, amely nehezítette a mentális munkát. Ezzel a problémával sajnos hosszan kellett foglalkozni, amely folyamatos nyomon követést, extra odafigyelést irányzott elő, a vártnál több energiát emésztett fel több területen, és nehezítette a kommunikációt. Ezen túl az egész szezon alatt nem kerültek el bennünket a sorozatos megbetegedések, sérülések, hiányzások, amelyek fokozott energiák mozgósítását, erőfeszítéseket követelt a csapattól, segítséget igényelt a fiatalabb korosztálytól, köszönet érte a 2005-ös születésű lányoknak és Dávid Tibor kollégámnak.  Az egész évi versenyszezon is más volt, mint az eddig megszokottak. Sok lehetőség nyílt a hazai felkészülési versenyeken túl, amelyekkel élni tudtunk. Sokat utaztunk, rengeteg mérkőzést játszottunk, ami segítette a rövid és a hosszú távú céljaink elérését. Sok új elemet tudtunk beépíteni a játékunkba, előirányoztuk a nagypályás játékot, mint például a centerjátékot, és egyre többször tudtunk már posztokon játszani, kiemelve a lányok remek képességeit. Mindegyik „Mókus” nagyon sokat fejlődött az év során, körvonalazódtak extra képességeik, amelyekkel igazi röplabdássá válhatnak. Mindenki dicsérete mellett ebben a versenyévben mégis kiemelném Kiss Boglárkát, aki hatalmas mentális és fizikai fejlődést mutatott az idény során.

Milyen tapasztalatokat szereztek a lányok a hosszú bajnokság és a sok lejátszott mérkőzésnek köszönhetően?

Nagyon sok és sokrétű tapasztalatot szereztünk. A legnehezebb versenyünk a saját szervezésű Titkos Lajos Emlékverseny volt, amelyen betegséghullám miatt versenyen kívül  vettünk részt. Az egész év során sok- sok éremért, jó helyezésekért és különdíjakért dolgoztak meg a lányok. Több olyan pillanat volt, amely meghatározó lesz számunkra, ilyen a hazai rendezésű OMB Döntő, ahol a Final Fourba jutottunk, és csak apró nüanszokon múlott a döntőbe jutás. Végül a 4. helyet szereztük meg az MRSZ által is jegyzett versenysorozatban.  Nagyszerű meccseket éltünk meg a patinás fővárosi klub, a Vasas SC csapatával. Hihetetlen csatákat vívtunk a pályán. A legcsodálatosabb élményünk az a tavaszi Szeged Kupa volt, ahol magabiztosan, sziporkázva, felszabadult játékot bemutatva sikerült legyőzni őket, és csak körbeverés miatt szereztünk bronzérmet!

Hogyan összegeznéd az elmúlt szezon?

Mindezen élményeket, tapasztalatokat összegezve sikeres évadot tudhatunk magunkénak. Gratulálok a lányoknak a két éves munkájukhoz! Kitartó munkát, örömöt, mosolyokat, jó egészséget és további sikereket kívánok Nekik az elkövetkező röplabdás éveikben!

Magos-Dóra Annamária a következő szezonban a szupermini korosztály edzője lesz. Köszönjük egész éves kitartó munkád!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com