Jelszóigénylés

A 2016/2017-es Serdülő Bajnokság az edző szemével

Megosztás:
Megjelent: 2017. május 10., szerda
Strezeneczki Gyula értékelte a csapat szezonját, a lányok teljesítményét.

A 2016/2017-es bajnoki szezonban Strezeneczki Gyula a Szegedi Röplabda Sportegyesület junior és serdülő csapatának edzője volt, emellett szeptember elejétől a szegedi felnőtt női csapatot is irányította.

Az Országos Serdülő Bajnoksággal kapcsolatos élményeit, tapasztalatait az alábbiakban foglalta össze:

"A Szegedi Röplabda Sportegyesület vezetésével egyeztetve, hosszasan mérlegelve a lehetőségeket, augusztusban úgy döntöttünk, hogy az idei évben, az előzőhöz hasonlóan két korosztályban indítjuk el a lányaimat: a 2000/2001-eseket saját korosztályukban a serdülő bajnokságban, a junior korú lányokat az NBII junior bajnokságban."

A serdülő csapat az alapszakaszból a Békéscsabai RSE, a Szolnok és a BDSE-Emericus csapataival megküzdve csoportmásodikként jutott tovább a középdöntőbe, ahonnan az Eger, a Jászberény és a Közgáz csapatai ellen minden mérkőzésüket megnyerve léptek tovább az elődöntőbe. Itt már nem sikerült további bravúrt elérniük, összességében a bajnokság 10. helyén végeztek.

"A mutatott játékkal kapcsolatosan ambivalens érzések maradtak meg bennem: a lányok képesek voltak az esélyesebbnek kikiáltott csapatok ellen csodálatos játékot bemutatva nagyon tisztes vereséget elszenvedni, majd két mérkőzés szünetet követően egy kötelezőnek tűnő győzelmet úgy megszerezni, óriási kínok árán, mintha nem ugyanazt a csapatot látnám" - értékelte a bajnokság tornáit.

"Az idény során egyre több alkalommal láttam a pályán azokat az elemeket, amiket edzésen tanultunk és gyakoroltunk, azokat mérkőzés körülmények között úgy alkalmazni, ahogy az az én elképzelésemben szerepel. Véleményem szerint egyre inkább „röplabdások” a lányok, csapatként tudnak játszani, már gondolkodni is, egyre inkább összekovácsolódik a társaság.

A bajnokság során nem kerültek el bennünket a kisebb és sajnos a nagyobb sérülések sem, így volt olyan torna, ahol a gyerekcsapat kölcsön játékosaival kiegészült kerettel kellett elutaznunk, akik nagyon komoly segítséget jelentettek számunkra. Jó játékkal hálálták meg a bizalmat, amit még ha kényszerű okból is, de megkaptak! Ezért külön szeretném megköszönni Tátrai Sándor kolléga, és a gyerekkorú játékosok szüleinek is a segítséget!"

Köszönjük az egész éves munkáját!

Hajrá Szegedi RSE!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com