Jelszóigénylés

A férfi és női csapatunknak is sok tanulsággal szolgált a Vidux kupa

Megosztás:
Megjelent: 2023. szeptember 18., hétfő
Bizakodásra adhat okot mindkét együttesünk tegnapi teljesítménye

1 győzelemmel és 1 vereséggel zárta férfi és női felnőtt csapatunk is a vasárnapi IV. Vidux Kupát. Milodanovics Andrea és Berkes Zoltán vezetőedzők is egyetértettek, hogy ez a torna sokat segített nekik abban, hogy meglássák a javítandó hibákat, és megtudják, milyen reális elvárásaik lehetnek a csapatukkal szemben.

Remek hangulatban telt vasárnap az immár 4. alkalommal megrendezett Vidux kupa. A férfiak magabiztosan kezdték a tornát az akkor sok hibával játszó Kecskemét ellen, de az első szett sikere után aztán – ahogy Berkes Zoltán fogalmazott – leült a játék, picit megnyugodtak a fiúk, amelyet a Kecskemét gyorsan ki is használt. Vezetőedzőnk elmondta, tudatosan nem nyúlt bele a játékba, hiszen szerette volna látni, hogy egy csapat hogyan tud felállni egy szorult helyzetből. Ezt játékosaival is egyeztette, így csere nélkül játszották végig mindkét találkozójukat. A Dunaújváros ellen azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, és maximálisan felvették a meccs ritmusát. Ennek köszönhetően sikerült egy szoros találkozót vívni, amely végül szegedi sikerrel zárult.

Hasonlóan teljesített a női csapatunk is, akiknek a Vidux kupa volt az első idei meccsélményük. Ez érződött is az első találkozón a Budaörs ellen, ahol egy picit görcsösen ment még a játék, viszont az UTE ellen már egy igen harcias játékot láthattunk, aminek köszönhetően lehetetlen helyzetekből is sikerült pontot szerezni.

Berkes Zoltán: A játékosokkal megbeszéltem, nem fogok belenyúlni a felállásba. Bátor nyitásokat vártam, és az első játszmában ez nagyon jól is ment. Persze az elején a Kecskemét is sok hibát vétett, viszont utána talán túlságosan megnyugodtunk a jó kezdés miatt, picit beragadtunk, a Kecskemét viszont magára talált. Ekkor is tartottam, hogy nem nyúlok a játékba, mert nekem és a fiúknak is tanulság, hogyan tudunk kijönni vagy épp nem-kijönni egy-egy szorult helyzetből. Pintér Barnabás betegsége miatt a második meccsen a feladó maradt, de a cserék és azok a játékosok játszottak, akik korábban kevés lehetőséget kaptak. Szoros meccset játszottunk a Dunaújváros ellen, de örültem, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok is felvették a meccs ritmusát, kiadtak magukból mindent, és az első játszma gyenge kezdése után sikerült győztesen távozni a pályáról. Úgy vélem, hogy a szoros, éles meccseknek köszönhetően mindkét vendégcsapat jó szájízzel távozott Szegedről. Mi is, hiszen megint sokat léptünk előre, de látszik, hogy sok munka vár még ránk, nagyot kell még lépni a bajnokság kezdetéig, és annak első részében is. De biztos vagyok benne, hogy egyre jobbak leszünk.

Milodanovics Andrea: Ez volt az első meccsünk a szezonban, ez érződött is az első találkozón. Nem találtuk a helyünket, görcsösen játszottunk, és nem tudtuk teljesen azt a játékot hozni, amit valójában tudunk. De ez a torna erre szolgál. Az UTE ellen már sokkal harciasabban játszottunk, lehetetlen labdákat visszahoztunk és lehetetlen helyzetekből szereztünk pontot, amelynek én kifejezetten örültem. Ez a két csapat nagyon jó, így nekem is nagyon jól jött ez a két találkozó, hogy megnézzem, hol járunk, és mik lehetnek a reális elvárásaim a csapattal szemben. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, a játékosokkal és egyben, mint csapattal, mert nagyon szép az, amit elsőre letettek az asztalra. Innen csak felfelé van, és remélem, hogy egy sérülésmentes szezon vár ránk, és elkerülnek minket a problémák. Nagyon várjuk a következő hétvégét, amikor újabb torna vár ránk, aztán pedig jöhet a bajnokság. Készen fogunk állni rá!

IV. Vidux Kupa eredményei:

Vidux-Szegedi RSE (férfi) – Kecskeméti RC 1:2 (25:20)(25:27)(19:25)

Szegedi RSE (női) – BDSE 1:2 (21:25)(18:25)(25:18)

Kecskeméti RC – DKSE 3:0 (25:17)(25:15)(25:14)

BDSE – UTE U21 1:2 (26:24)(22:25)(17:25)

Vidux-Szegedi RSE (férfi) – DKSE 2:1 (22:25)(25:23)(25:18)

Szegedi RSE (női) – UTE U21 2:1 (25:23)(25:23)(20:25)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com