Jelszóigénylés

A Kiss- és Nagy-tesók családja is imádja a röplabdát

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 9., kedd
Lelkes lányokkal folytatjuk az SZRSE testvérpárjait bemutató sorozatunkat.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, a második részben pedig a Kiss- és Nagy-testvéreket.Ifjúsági csapatunk mérkőzései mellett már felnőtt NB II-es találkozóinkon is pályára lép Nagy Mína, aki testvéréhez, Lénához hasonlóan néptánccal foglalkozott már egészen kicsi kora óta. Utóbbi játékosunk ismerkedett meg először a zsinórlabdával, majd a röplabdával, és Mínát is elcsábította az SZRSE-hez.

 – Nem volt meglepő ez a lépés, hiszen a néptánc mellett már én is próbálgattam labdasportokat, nagyon vonzott a labda és a csapatjáték. A kézilabdával kezdtem, de annyira nem jött be, a röplabda viszont azonnal megfogott, és az akkori lelkesedésem azóta is megvan – mondta Mína.

A Nagy-testvérek szüleit is elkapta a röplabda-láz, így amikor csak lehetséges, családi program a szurkolás, akár idegenben is, amikor megoldható.

Ezzel egyetért testvére, Léna is, aki a serdülő és ifjúsági csapatunkban szokott szerepelni.

– A szüleink nem csak lelkesen szurkolnak, de sokat fotóznak is. A röplabda rendszeres téma otthon, de nem csak beszélünk a sportágról. Viszonylag nagy kertünk van, ahol ki tudtunk alakítani egy szabadtéri röplabda pályát, a karantén alatt ez különösen jól jött. Csak két év van közöttünk a testvéremmel, így simán tudunk otthon egymással játszani, és már nagyon várom, hogy a felnőtt keretben csapattársak legyünk – árulta el Mína, aki jövőre érettségizik, utána pedig az orvosi pályát célozná meg, és tanulmányai mellett is folytatná a röplabdát.
A lányok elmondása szerint kicsiként olykor viharos volt a kapcsolatuk, hiszen személyiségük különböző, de ahogy cseperedtek, rengeteget fejlődött a most már remek testvéri viszony. – Éppen ezért szerintem a pályán is kiválóan kommunikálunk majd egymással, ha valóra válik az álom, és együtt leszünk a felnőtt együttesben – jegyezte meg Mína.

– Szurkolunk egymásnak és támogatjuk a másikat, így most élvezzük, hogy összevont edzéseink vannak, még ha szigorú szabályoknak is kell megfelelni a járvány miatt. Szoktunk járni a férfi élvonalbeli meccsekre is, jó látni ezeket az NB I-es meccseket, szerintem mindkettőnket motiválnak. Nagyon szeretem ezt a sportágat, testnevelés órákon néha az osztálytársaimat is szoktam tanítani az alapokra – mesélte Léna, aki a “mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre azt felelte: a művészet érdekli, leginkább a filmek és a fotográfia világában tudja elképzelni magát.

Felnőtt női és leány ifjúsági csapatunk is Budapesten játszotta mérkőzését, így mindkét testvérpár egy közös képen szerepelhetett.

A Nagy-tesók után jöjjenek a Kiss-testvérek, akik szintén megfertőzték a családot a röplabda szeretetével. Anna a serdülő és ifjúsági, míg Nóra a gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályban szokott szerepet kapni, vagyis előfordul, hogy együtt játszanak.

 – Tudtam, hogy a testvérem jó játékos és remekül beilleszkedne, így nagyon örültem, amikor mondták, hogy csatlakozik hozzánk. Mindez a pályán is beigazolódott, ott is remekül kijövünk egymással, ahogy a magánéletben is – mondta Anna, aki iskolája révén korábban kajakozott, de a röplabdát izgalmasabbnak találta. – Motivál minket, hogy a szüleink olykor idegenbe is jönnek a meccseinket nézni. A felnőtt pályafutásról még nem annyira gondolkodunk, inkább az aktuális szezonra tűzünk ki célokat. Sajnáltam, hogy serdülőben és ifiben is véget ért a bajnokság, hiszen mindkét korosztályos csapattal a hatos döntőért lehetett volna harcolni – nyilatkozta.


Kiss Nórát is azonnal elvarázsolt a röplabda világa, amint megnézett egy edzést, így ő is feladta a kajakozást.

 
– Jobban tetszett, hogy van labda és csapatban lehet játszani. Azóta is nagyon szeretem a sportágat, minden hétvégén játszunk a kertben a testvéremmel, be szoktak szállni a szüleink is, a járvány idején sokat röplabdáztunk otthon. Örültem, hogy az utóbbi időben együtt játszhattunk testvéremmel az SZRSE meccseken is, de amikor külön játszunk és meg lehet szervezni, hogy ott legyünk, akkor is mindig biztatjuk egymást – hangsúlyozta Nóra.Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com