Jelszóigénylés

A legjobb nyolc között zártak a minis csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 6., hétfő
Sikeresen zárult a hétvégi OMB döntő szegedi részről.

Egyesületünk szervezésében zajlott hétvégén az Országos Mini Bajnokság döntője, ahova a legjobb 12 leány és fiú csapatok jutottak be a 8 tornát követően.

Mini fiú csapatunk a D csoportba kapott besorolást. Az első csoportmérkőzésen a fiúknak sikerült kikapcsolnia a Szolnok kulcsjátékosait az első szettben, ami meghozta azt a sikert, ami még eddig sosem sikerült ellenfelünk ellen. A hatalmas szívvel és győzni akarással újra megtették a "lehetetlent" a fiúk, hiszen Simon Benedekék megverték a nagy rivális ellenfelüket!
Egy meccs pihenés után a Felsővárosi Fésüs RAF növendékeivel csaptak össze mieink. Magabiztos játékkal jelentős előnyre tettünk szert mindkét szettben, így játéklehetőséghez jutottak a rutintalanabb játékosaink is. A biztos csoportelsőség tudatában kissé kiengedve zajlott az utolsó játszma, ahol több apróbb pontlanság szettveszteséget okozott.
A nagyszünetet követően este a RÖAK Kaposvár KÉK csapatával mérkőztek meg a szegedi fiúk a legjobb 4-be jutásért. Dekoncentrált és ijedt arcok jellemezték az első szett első felét. Mire felvették a meccs ritmusát a fiúk, sajnos ledolgozhatatlanná vált a hátrány. Győzelmi kényszer alatt folytatta a második sor a küzdelmet, és bár jól játszva nagyot harcoltak, ugyancsak vereség lett a játékrész vége, vasárnap így az 5-8. hely között mutathatták meg Elousta Dzsafarék, hogy mire képesek.
Amásodik napon elsőként a Sümeg-Dabronc csapata állta utunkat. A nagyon jól mezőnyöző csapat ellen  Honti Szilárdnak muszáj volt taktikát váltania, így gyorsította a játékot, ami sokszor kényelmetlen volt a játékosoknak és ez sok hibát okozott. Szerencsére hamar sikerült kijavítani ezeket és újból átvette a Szeged a játék irányítását, így 2 szettben sikerült diadalmaskodniuk a hazai fiúknak.
A sors fintora, hogy újból a Szolnok ellen kellett játszania csapatunknak, akik nagyon fogadkoztak, hogy most nem veszítenek. Ahogy a csoportkörben, itt is a mieink kezdték jobban a meccset és sikerült meglépni pár ponttal a szett első harmadában. Ekkor egy sajnálatos baleset történt, sáncolás után Mikle-Baráth Milán az ellenfél lábára érkezett és kifordult a bokája, ami miatt már nem tudta folytatni a játékot. A kényszerű csere nem okozott gondot, de mégis minimálisan csökkent a játékunk hatásfoka, ami pont elég volt ahhoz, hogy a Szolnok magához ragadja a vezetést és ne is eressze ki a kezéből. Egyenlítésre volt a csapat kényszerítve, de ez a teher kicsit sem látszott a fiúkon. Az előző szett fantasztikus játékát sokszor megfejelve, nagy hátrányt is ledolgozva a végéig tartott az elán bennük. Kevésen múlt a siker, hiszen végül szoros végjátékot követően a szolnokiak örülhettek. Ezzel az eredménnyel a Szegedi RSE fiú csapata a 6. helyen végzett a 2018/2019-es U13-as Országos Mini Bajnokságban.

Honti Szilárd:
"A csoportmérkőzés előtt Csányi Danival úgy küldtük fel a srácokat játszani, hogy ne görcsöljenek, élvezzék ki minden percét a döntőnek. Nehéz szavakat találni erre a hétvégére. Hatalmas gratuláció illeti a csapatot! A szezonbeli meccsekhez képest mint pusztító lavina úgy zúdultak a pályára és játszottak! Ebben volt spiritusz, rafinéria, rengeteg csavar és minden ami a röplabdázás esszenciáját adja. Konkrét célkitűzés csak annyi volt, hogy javítsanak a múlt szezonbeli eredményen, ami sikerült és reális helyen, 6. helyen végeztünk. Le a kalappal a fiúk előtt! Büszkén sikerült a szezont lezárni. Köszönöm Csányi Dani munkásságát és a Szülők kitartását, szurkolását! HAJRÁ SZRSE!"

Csányi Dániel:
"Szeretném megköszönni a csapatnak ezt a hétvégét, mert amit ebben a két napban nyújtottak a pályán, az nem csak tisztes helytállás volt, hanem extra teljesítmény. Szombaton egy hatalmas skalppal kezdtük a tornát, azt a Szolnokot sikerült legyőznünk, akiket idén még egyszer sem tudtunk. Ez akkora lendületet adott nekünk, hogy a második meccsünket is megnyertük a Székesfehérvár ellen, amivel csoportgyőztesek lettünk. Ez az eredmény azért volt nagy szó, mert utána több edző is elismerően gratulált, ami nagyon jól esett. Az elődöntőbe jutásért a Kaposvár KÉK csapatával kerültünk össze, akik nagy falatnak bizonyultak. Azon a mérkőzésen sajnos nem tudtunk ugyanazon a hőfokon pörögni, mint amit a Szolnok ellen mutattunk, így az éremszerzési lehetőségről lemaradtunk, de így sem lehetünk szomorúak. Igaz az ötödik helyért a Szolnok visszavágott a csoportmeccses vereségért, viszont ez a hatodik hely mindenképp előrelépés a tavalyihoz képest, ami azt igazolja, hogy ha keményen dolgozunk és alázatosak vagyunk, akkor bizony annak előbb vagy utóbb megvan az eredménye."

Dunszt Ferenc U13 Országos Bajnokság Döntő, Szeged 
Szolnoki Sportcentrum - Szegedi RSE 1:2 (20:25)(25:14)(20:25)
Szegedi RSE - Felsővárosi Fésüs FRA 2:1 (25:21)(25:18)(18:25)
Szegedi RSE - RÖAK Kaposvár KÉK 0:2 (12:25)(20:25)
Sümeg- Dabronc - Szegedi RSE 0:2 (18:25)(21:25)
Szolnoki Sportcentrum - Szegedi RSE 2:0 (25:19)(25:22) 6. hely


Szegedi RSE: Elousta Dzsáfár, Simon Benedek. Mikle-Baráth Milán, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Tápai Bendegúz, Takács Dániel, Fitor Patrick, Wodola Benjamin, Csallner Ede, Pintér Gergely
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Csányi Dániel

A leány mini csapatunk szintén a D csoportba került, a kiemelt BVSC-Zugló és a KESI A alakulata mellett. A Kecskemét elleni első mérkőzés nem várt helyről érkező kihívással indult. A szigorú játékvezetői felügyelet lévén sok kettős érintés és állásrendi hiba ítélet született, ami mindkét alakulatot komolyan megzavarta. Küzdelmes, de sikeres szegedi első szettet sikeres kecseméti második követett, azonban Gigacz Majáék a harmadikban már magabiztos előnyt szerezve nyerték a mérkőzést.
A második csoportmeccsen a 4. kiemelt BVSC-Zugló ellen léptek pályára a hazaiak. Sajnos az esélyesebbek mindhárom szettben magabiztos előnyt építettek ki, amivel ők csoportelsőként, a szegediek csoportmásodikként várták a következő ellenfelet.
A 8-as döntőbe jutásért a VASAS KÉK csapatával szálltunk harcba. A (25:23)-ra végződő szoros első játszmát Nagy-Hegyesi Réka nyitásainak köszönhetően sikerült megszerezni. Ezt a kettes sor parádés játéka követte, ahol Varga Szonjáék precíz játékkal (25:13)-ra diadalmaskodtak.
Az elődöntőbe Óbuda másik csapata, a VASAS PIROS lett az ellenfelünk. A második szettben (13:17)-ról fordult a szett az előnyünkre (24:20)-ra, de a várva várt siker mégis elmaradt, így a szegedi gárda az 5-8. helyért folytathatta a bajnoki döntő küzdelmeit.
Vasárnap reggel - már jól ismert ellenfélként - a KESI A csapata ellen léptünk pályára. Egy nem várt botlást a második szettben óriási küzdelemben próbáltak korrigálni Mihály Annamariék, de a revans mérkőzésen a kecskeméti alakulat került fölénybe, majd meg is szerezték a győztes pontot.
A 7. helyért szóló harcban ellenfelünk a BRSE 2 csapata volt. A labdabiztos, már-már hírhedten nyugodt csapat ellen eredményes támadójátékkal sikerült előnnyel indítani az első szettet, azonban ellenfelünk a szett közepére ledolozta hátrányát, majd előnyt kovácsolva nyerte az első szettet, és később az utolsót is.
A Szegedi RSE leány csapata így a 2018/2019-es U13-as Országos Mini Bajnokságot a 8. helyen zárta.

Dávid Tibor:
"Az év elején a 12-es döntőbe jutás volt a cél, amit sikerült elérnünk. A szezon közben ismertük meg a mezőnyt és reális célként tűzhettük ki a 8. helyet, amit a döntőn teljesítettünk. A döntő alakulása miatt hiányérzetünk van, mert esélyünk volt a 6 közé jutni. A lányok egész éves munkájával, teljesítményével elégedett vagyok. Köszönöm Váradi Zoltánnak és Halász Nikolettának az egész éves munkáját."Váradi Zoltán:
"Egész hétvégén csakis felszabadult, boldog játékot akartunk látni, amit maximálisan kiérdemeltünk. Ezzel párhuzamosan titkolt reményem volt, hogy közben új szintre lép majd játékunk, akár elcsenve egy nem várt győzelmet. Ez végül egyszerre picit sikerült, és nem is. A későbbi bornzérmes és ezüstérmes (amely eredményekhez ezúttal is gratulálok) BVSC és Vasas PIROS csapatát is sikerült hosszabb-rövidebb időre térdre kényszeríteni, és mégha a várt áttörés el is maradt, az egész éves, kemény munka számos alkalommal megmutatkozott. Amit a hétvégén Nagy-Hegyesi Réka és Herceg Viktória ott hagyott a pályán, örök életre kedves emlék marad. Nagyon büszke vagyok a lányokra és nagyon hálás vagyok, hogy egy újabb évet tölthettem Dávid Tibor mellett."

Őryné Merő Nóra U13 Országos Bajnokság Döntő, Szeged
Szegedi RSE - KESI A 2:1
(25:22)(20:25)(25:10)
BVSC-Zugló - Szegedi RSE 3:0 (25:20)(25:22)(25:9)
Szegedi RSE - VASAS Kék 2:0 (25:23)(25:14)
VASAS Piros - Szegedi RSE 2:0 (25:8)(26:24)
Szegedi RSE - KESI A 0:2 (23:25)(20:25) 8. hely


Szegedi RSE: Deák Angelina, Gigacz Maja, Herceg Viktória, Mihály Annamária, Kasztner Zsófi, Varga Szonja, Erdei-Strohner Enikő, Héjja Daniella, Duics Dóra, Nagy-Hegyesi Réka, Makai Emma
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com