SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

"A mérkőzés a lefújással számomra még nem ér véget..."

Megosztás:
Megjelent: 2018. november 29., csütörtök
Strezeneczki Gyulát kérdeztük, aki vasárnap leány serdülő és férfi felnőtt fordulóval duplázik.

Strezeneczki Gyulával, a leány serdülő és a férfi felnőtt csapatunk edzőjével beszélgettünk, aki vasárnap hazai környezetben előbb a Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság II. osztályában irányítja lányait, majd a kora délutánig tartó hárommeccses tornát követően pályára vezényli a férfi csapatunkat az NBII 10. fordulójában. A dupla megmérettetésről, valamint az elmúlt időszak eseményeiről kérdeztük őt.

A Szegedi RSE 2-es leány csapat edzőjeként milyen érzés volt elhozni egy hazai rendezésű torna bronzérmét? 
Egy hazai rendezésű tornán részt venni mindig nagyon jó érzés, hiszen barátok és családtagok is ülnek a nézők között. Egy ilyen kaliberű tornán, mint a Markovics Kupa, játszani és ráadásul jól játszani minden játékos és edző számára óriási élmény. Örülök, hogy alkalmunk volt megmutatni azt, hogy jelenleg hol tartunk, az pedig, hogy ez a bronzérmet jelentette különösen jó érzés.

Voltak hullámvölgyek a torna alatt, hogyan sikerült átlendíteni a csapatot?
Nagyon ritka az egy tornán, hogy egy csapat, vagy játékos nem kerül hullámvölgybe. Bennünket sem került el, de szerencsére most csak egy-egy játékosnál fordult elő, nem az egész csapatnál, pedig ilyen is volt már. Ilyenkor időkéréssel illetve cserével kell átlendíteni a holtponton a játékosokat. Most a csere jött be.


A Markovicson gyerek korosztályban szerepeltetek, most vasárnap viszont a Serdülő Bajnokságban. Van különbség a felkészülésben, hogy más korosztályú csapatokkal találkoztok? 

Nem teszek különbséget a felkészülésben, dolgozunk a saját ütemünk szerint. Egy kicsivel többet kell a fejekkel foglalkozni, hogy elhiggyék, hogy bár az ellenfél "nagyobb", pusztán a méret miatt nem kell megijedni. Bátran kell játszani és élvezni kell a játékot.

A sérülések titeket sem kerülnek el sajnos. Hogy áll most a csapat egészségi állapota? Van valami különös kérés a lányok felé, hogy a tél beálltával odafigyeljenek magukra? Tátrai Sanyi például kötelezővé tette a sapka, sál, kesztyű használatát a játékosainál. Nálad van ilyen?
Sajnos vannak sérültjeink, hétvégén is többen hiányoznak majd a csapatból, de a feladatot így is el kell végezni! A lányok szerencsére partnerek ebben és számukra idegen poszton is helytállnak. Sanyihoz hasonlóan mint edző és szülő is, folyamatosan szóvá teszem az öltözködést. Egyelőre még nem kötelező a kiegészítők használata, de most, hogy eszembe juttattad... (előre is elnézésd kérek a lányoktól a szerk.)

Vasárnap egy nap alatt duplázol. Serdülőkkel két meccset, majd rögtön a férfi felnőtt csapattal NB II-es meccset játszol. Az edzői pályafutásod alatt voltak-e már hasonló napjaid, amikor más korosztályú, nemű csapatokkal kellett rövid időn belül meccselni? Hogyan oldod/oldottad meg ezt a feladatot?
Ez lesz az első alkalom, érdekes lesz! Másképpen kell felkészülni egy tornára és egy bajnoki mérkőzésre. A felkészülés nem csak a helyszínen történik, hanem már a mérkőzést megelőző napon, nálam estén, fejben összerakom a másnap kereteit, leírom az elképzeléseimet, a variációkat, a pálya mellett a bemelegítést látva pedig véglegesítem a tervet. Tehát a terv nagy része már előzőleg kész, a pálya mellett "csak" finomítani kell, de ez a legfontosabb lépés.

Van ilyenkor egy megszokott ritmusod, rituáléd, hogy te magad hogyan készülsz fel a meccsekre?
Erre mindenképpen kell legyen idő! A mérkőzés lefújásával számomra az még nem ér véget! Fejben én még tovább meccselek, igyekszem a friss élményeket feldolgozni. Ez nálam mérkőzéstől függően akár egy óráig is elterthat. Ha lesz megfelelő időm a két torna között a "szertartásaimat" végigjárni, nem lehet gond.


Milyen eredményekre számítasz a hétvégén?

A lányoktól "pusztán" jó játékot és küzdelmet várok. Nem akarok rájuk súlyt rakni elvárásokkal. Élvezzék a játékot és azt, hogy hazai környezetben játszhatunk. A fiúktól viszont egyértelműen győzelmet várok.

A csapataink szerepléséről fényképes beszámolóval jelentkezünk az Instagram illetve Facebook oldalunkon!
Szurkoljatok, kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com