SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2018. december 13.
Luca, Otília

Jelszóigénylés

"A mérkőzés a lefújással számomra még nem ér véget..."

Megosztás:
Megjelent: 2018. november 29., csütörtök
Strezeneczki Gyulát kérdeztük, aki vasárnap leány serdülő és férfi felnőtt fordulóval duplázik.

Strezeneczki Gyulával, a leány serdülő és a férfi felnőtt csapatunk edzőjével beszélgettünk, aki vasárnap hazai környezetben előbb a Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság II. osztályában irányítja lányait, majd a kora délutánig tartó hárommeccses tornát követően pályára vezényli a férfi csapatunkat az NBII 10. fordulójában. A dupla megmérettetésről, valamint az elmúlt időszak eseményeiről kérdeztük őt.

A Szegedi RSE 2-es leány csapat edzőjeként milyen érzés volt elhozni egy hazai rendezésű torna bronzérmét? 
Egy hazai rendezésű tornán részt venni mindig nagyon jó érzés, hiszen barátok és családtagok is ülnek a nézők között. Egy ilyen kaliberű tornán, mint a Markovics Kupa, játszani és ráadásul jól játszani minden játékos és edző számára óriási élmény. Örülök, hogy alkalmunk volt megmutatni azt, hogy jelenleg hol tartunk, az pedig, hogy ez a bronzérmet jelentette különösen jó érzés.

Voltak hullámvölgyek a torna alatt, hogyan sikerült átlendíteni a csapatot?
Nagyon ritka az egy tornán, hogy egy csapat, vagy játékos nem kerül hullámvölgybe. Bennünket sem került el, de szerencsére most csak egy-egy játékosnál fordult elő, nem az egész csapatnál, pedig ilyen is volt már. Ilyenkor időkéréssel illetve cserével kell átlendíteni a holtponton a játékosokat. Most a csere jött be.


A Markovicson gyerek korosztályban szerepeltetek, most vasárnap viszont a Serdülő Bajnokságban. Van különbség a felkészülésben, hogy más korosztályú csapatokkal találkoztok? 

Nem teszek különbséget a felkészülésben, dolgozunk a saját ütemünk szerint. Egy kicsivel többet kell a fejekkel foglalkozni, hogy elhiggyék, hogy bár az ellenfél "nagyobb", pusztán a méret miatt nem kell megijedni. Bátran kell játszani és élvezni kell a játékot.

A sérülések titeket sem kerülnek el sajnos. Hogy áll most a csapat egészségi állapota? Van valami különös kérés a lányok felé, hogy a tél beálltával odafigyeljenek magukra? Tátrai Sanyi például kötelezővé tette a sapka, sál, kesztyű használatát a játékosainál. Nálad van ilyen?
Sajnos vannak sérültjeink, hétvégén is többen hiányoznak majd a csapatból, de a feladatot így is el kell végezni! A lányok szerencsére partnerek ebben és számukra idegen poszton is helytállnak. Sanyihoz hasonlóan mint edző és szülő is, folyamatosan szóvá teszem az öltözködést. Egyelőre még nem kötelező a kiegészítők használata, de most, hogy eszembe juttattad... (előre is elnézésd kérek a lányoktól a szerk.)

Vasárnap egy nap alatt duplázol. Serdülőkkel két meccset, majd rögtön a férfi felnőtt csapattal NB II-es meccset játszol. Az edzői pályafutásod alatt voltak-e már hasonló napjaid, amikor más korosztályú, nemű csapatokkal kellett rövid időn belül meccselni? Hogyan oldod/oldottad meg ezt a feladatot?
Ez lesz az első alkalom, érdekes lesz! Másképpen kell felkészülni egy tornára és egy bajnoki mérkőzésre. A felkészülés nem csak a helyszínen történik, hanem már a mérkőzést megelőző napon, nálam estén, fejben összerakom a másnap kereteit, leírom az elképzeléseimet, a variációkat, a pálya mellett a bemelegítést látva pedig véglegesítem a tervet. Tehát a terv nagy része már előzőleg kész, a pálya mellett "csak" finomítani kell, de ez a legfontosabb lépés.

Van ilyenkor egy megszokott ritmusod, rituáléd, hogy te magad hogyan készülsz fel a meccsekre?
Erre mindenképpen kell legyen idő! A mérkőzés lefújásával számomra az még nem ér véget! Fejben én még tovább meccselek, igyekszem a friss élményeket feldolgozni. Ez nálam mérkőzéstől függően akár egy óráig is elterthat. Ha lesz megfelelő időm a két torna között a "szertartásaimat" végigjárni, nem lehet gond.


Milyen eredményekre számítasz a hétvégén?

A lányoktól "pusztán" jó játékot és küzdelmet várok. Nem akarok rájuk súlyt rakni elvárásokkal. Élvezzék a játékot és azt, hogy hazai környezetben játszhatunk. A fiúktól viszont egyértelműen győzelmet várok.

A csapataink szerepléséről fényképes beszámolóval jelentkezünk az Instagram illetve Facebook oldalunkon!
Szurkoljatok, kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
Képgaléria
2018. december 10., hétfő
Képgaléria
Hír
Hír
2018. december 6., csütörtök

Facebook

Twitter

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com