Jelszóigénylés

Átestek a tűzkeresztségen

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 5., hétfő
Hat hónap kényszerszünet után végre bajnokikon szerepeltek gyerek csapataink.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület gyerek csapatai is elkezdték a bajnokságot, ami nagy öröm számunkra, hiszen az első fordulóban nem tudtunk szerepelni, most viszont három korosztályos együttesünk is pályára lépett. Sportolóink nagyon várták ezt az alkalmat, hiszen fél év után játszhattak újra tétmérkőzésen!A hat találkozóból egyet nyertünk, de itt két tényt fontos leszögezni: a vírushelyzet miatt a gyerekek sajnos két és fél hét edzéshiány után érkeztek a bajnokikra, és sokkal jobbak voltak annál, amit az eredmények jeleznek, így mindenkire nagyon büszkék lehetünk!

Leány gyerek narancs együttesünk érte el az említett sikert, a nyíregyházi fordulóban az érdiek ellen győzött 3:0-ra – egyik szettben sem kellett izgulniuk a lányoknak –, majd helytállt a házigazda ellen.

– Az első és legfontosabb: nagyon örülök, hogy játszhattunk és elkezdtük a bajnokságot! – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Féltem a találkozóktól, hiszen edzéshiánnyal utaztunk el, de az első meccs megnyugtatott, hiszen rendkívül magabiztosan és egyre jobban játszottunk, ráadásul mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Rövid pihenő után álltunk ki a hazaiak ellen, akik idősebbek és magasabbak voltak, rendkívül keményen játszottak, de a sima vereség ellenére nincs okunk kesergésre. A második és harmadik szettben úgy is megszorongattuk a favoritot, hogy a nyitásaival megfogott minket az ellenfél. Tanítványaimtól nagyon szép megoldásokat és biztató jeleket láttam a pályán, meg is dicsértem őket a nap végén – árulta el a tréner.

dr. Kotsis Attiláné leány U15 OGYB I. osztály, Nyíregyháza
DELTA Röplabda SE - Szegedi RSE Narancs  0:3 (10:25)(11:25)(14:25)
Szegedi RSE Narancs - Nyíregyháza 0:3 (13:25)(20:25)(17:25)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Mészáros Petra, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaHázigazdák lettünk volna a Lila iskolában, de a járványhelyzet miatt változott a program, így leány gyerek fekete csapatunk Szolnokon szerepelt. A szettsiker nem jött össze, de most nem is ez volt a fontos: a lényeg, hogy a lányok élvezték a lehetőséget, és átestek a nagypályás játék tűzkeresztségén

– A bajnoki rendszer átalakulása után a másodosztály felsőháza is erős lett, és az első alkalommal két olyan együttessel találkoztunk, amely előrébb jár nálunk, hiszen már ismerték a nagypályás játékrendszert – kezdte nyilatkozatát Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző. – Mi ehhez még nem tudtunk hozzászokni, ez volt az első ilyen éles megmérettetésünk, így nem is voltak nagy elvárásaink. Lelkes játékkal gyakorolhattak a lányok, és ezt a lehetőséget ki is használták. Az első meccsen még látszott, hogy nincs rutinunk, de a második találkozón már sokkal jobban meg tudták valósítani a tanítványok, amit az edzéseken átvettünk. A két meccsen komoly fejlődést mutattak a lányok, ők sem élték meg csalódásként a napot, és nekem sincs hiányérzetem. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, szívvel-lélekkel küzdöttek, szép megoldásokat is bemutattak, egy rossz szavam sem lehet a teljesítményükre – jegyezte meg a szakember.


dr. Kotsis Attiláné leány U15 OGYB III. osztály Kelet Felsőház, Szolnok
Szegedi RSE Fekete - KESI "B" 0:3 (8:25)(16:25)(6:25)
Szolnoki SPC - Szegedi RSE Fekete 0:3 (25:15)(25:15)(25:13)
Szegedi RSE Fekete: Kiszely Tamara, Duics Dóra, Bakó Szófia, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Bozó Anna, Gazdik Lilla, Keresztúri Maja, Varga Szonja, Király Emese, Balázs Piri Panna, Koplányi-Szabados Jázmin, Kasztner Zsófi, Kocsis Dorka
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi PetraFiú gyerek együttesünk is utazhatott, de nélkülöznie kellett vezetőedzőjét, hiszen Csányi Dániel karanténban volt. A mestert Honti Szilárd helyettesítette, aki megértő volt a srácokkal, hiszen több faktor is növelte az izgalmat.

– Nem csak az edző, de több játékos is hiányzott, ami miatt szinte senki sem az eredeti posztján szerepelt, két és fél hete nem edzett a csapat, a többség most váltott korosztályt, fél éve nem játszottak tétmeccset a srácok. Mindezek fényében teljesen érthető, hogy az első meccsen még keresték a helyüket a gyerekek – mondta Honti Szilárd. – Az eredmények nem tükrözik a játékot, hiszen a favorit Kecskemét ellen minden említett körülmény ellenére bátran játszottak a fiúk. Természetesen voltak így is alapvető hibák, de ez teljesen érthető ebben a szituációban. A Kazincbarcika hozzánk hasonló erőt képvisel, a mi csapatunk talán stabilabb is, de ezt most nem tudtuk érvényesíteni, hiába szereztünk vezetést az első szettben. Az egyenlítés felőrölte a srácokat, így vereség lett a vége, ami fájó, de több van a csapatban, ebben biztosak vagyunk. Hosszú szünet után átestek a fiúk a tűzkeresztségen, és nagyon örültek, hogy végre bajnokin szerepeltek. Fontos tapasztalat volt, hiszen néhány itt látott hiba kijavítása után biztosan sokkal jobb lesz a folytatás – véli a beugró edző, akinek ezúton is nagyon szépen köszönjük a helyettesítést.


Tatár Mihály U15 fiú OGYB I. osztály, Kecskemét
Szegedi RSE - KESI "A" 0:3 (7:25)(8:25)(6:25)
Vegyész RC Kazincbarcika - Szegedi RSE 3:2 (17:25)(25:20)(25:22)(16:25)(15:8)
Szegedi RSE: Elousta Dzsáfár, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Wodala Benjámin, Fitor Patrick, Pintér Gergely, Mikle-Baráth Milán
Edző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com