Jelszóigénylés

Az elhalasztott olimpia margójára

Megosztás:
Megjelent: 2020. július 31., péntek
Ha nincs a járvány, már egy hete követnénk az ötkarikás játékokat.

Az elmúlt egy hétben nem volt olyan nap, amikor ne jutott volna eszünkbe: ha nincs a koronavírus-járvány, akkor most a tokiói olimpiáról szólna minden. Egy héttel ezelőtt lett volna az ünnepélyes megnyitó Japánban, a röplabdatornának pedig az impozáns Ariake Arena adna otthont. Idén március 12-én a görögországi Olümpiában még meggyújtották az olimpiai lángot, de még sokat kell várni: 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a tokiói olimpia.

Még úgy is óriási kíváncsisággal figyelnénk az eseményeket, hogy se női, se férfi fronton nem lenne magyar érdekeltség. Érdekesség, hogy Japánhoz azért idén fűződött egy magyar szál is, hiszen Pádár Krisztián a misimai székhelyű Toray Arrows együtteséhez igazolt. Visszatérve az ötkarikás játékokra: magyar olimpiai érem sajnos nincs a sportágban, de két negyedik és egy-egy ötödik és hatodik helyezésünk van, a múltunk tehát így is fantasztikus a sportágban. Gondoljunk csak legnagyobb alakjainkra, mint például Kotsis Attilánéra, minden idők legsikeresebb magyar röplabdaedzőjére, vagy Hóbor Bélára, minden idők legsikeresebb magyar röplabda játékvezetőjére, aki három olimpiai döntőben is fújta a sípot.

Most nemzetközi események nélkül maradunk, nyárra gyakorlatilag minden nagy viadalt töröltek, de azért kaptunk jó hírt is, hiszen eldőlt: a 2021-es felnőtt Európa-bajnokságok januári selejtezői során hazánk a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az egyik csoportkörnek. Jelen állás szerint erre a szombathelyi rendezés a legesélyesebb, de Békéscsaba és Nyíregyháza is szóba kerülhet házigazdaként. A CEV természetesen továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány alakulását, és fenntartja a jogot az esetleges változtatásokra.



Az impozáns Ariake Arena ad majd otthont a röplabda tornának.

Nem túlzás állítani, hogy az emberiség jövője szempontjából is különösen érdekes lenne most a tokiói olimpiára figyelni, hiszen a japán szervezők minden idők legzöldebb olimpiáját ígérték. 1964-ben Tokió már rendezett olimpiát, amely már akkor is technológiai erődemonstráció volt, a téma pedig ezúttal is főszerepet kapna. A sporton kívül minden a karbonsemlegességről, az újrahasznosításról, az elektromos járművekről és a robotokról szólna, de a „Be better, together” (Legyen jobb, együtt) szlogen technológiai megvalósítására is várni kell.

Nagyon várjuk, hogy jövőre pótolják az elmaradt élményt, de ezt nem vehetjük biztosra. A szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kommunikációja alapján egyre biztosabbak lehetünk benne: ha a járvány miatt jövőre sem lehet megrendezni a tokiói ötkarikás játékokat, akkor törölni fogják az eseményt, hiszen a japánok idegenkednek a gondolattól, hogy nézők nélkül rendezzenek olimpiát.

Fotó: tokiói olimpia hivatalos oldala (Tokyo2020)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com