Jelszóigénylés

Az első edzésnek fagyi az ára

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 23., kedd
Céltudatos röpisek vannak a Nagy-Hegyesi és Wodala családban.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban. A hetedik részben a Nagy-Hegyesi és a Wodala-tesókat ismerhetjük meg, ahol a nagy tesók gyerek, míg húgaik mini korosztályos játékosok.
Nagy-Hegyesi lányok fiatal koruk ellenére már szinte haza járnak a Lila iskolába. A nagyobbik lány, Réka korosztályos válogatott és a leány gyerek 1-es és a serdülő 2-es csapat játékosa, míg húga, Luca szintén nagy reménységnek számít, ő a leány mini együttesben játszik. A család szívében, lelkében benne van a röplabda, de erről inkább meséljenek ők. 

- Az iskolámban kezdtem először játszani Varga Tamásnál. Körülbelül fél év után elkezdett invitálni az egyesületbe, amit hamar el is fogadtam, mivel már akkor nagyon szerettem a sportágat - mondta Réka, majd elárulta, már az első alkalommal becsatlakozhatott a többiekhez, bár kicsit megijedt, ahogy fogalmazott "Tamás bácsi" hiányától, mivel ő épp akkor fiú edzést tartott. 

- Jelenleg szeretnék bejutni a legszűkebb válogatott keretbe és ezáltal versenyeken képviselni Magyarországot - avatott be nagyratörő terveibe Réka.


- A későbbiekben még nem vagyok biztos, de ha elvégeztem a középiskolát, és letettem a felsőfokú vizsgát spanyol nyelvből, akkor lehet, hogy a nyelvtudásomat felhasználva Spanyolországban folytatnám tovább a munkát és az edzést.

A Nagy-Hegyesi család a lányok által szerette meg a röplabdát. A tesóknak rengeteg közös emléke van, a legemlékezetesebb számukra a 2018/2019-es Diákolimpia. A családi emlékek közül pedig kiemelkedő a 2019-es évi Európa Bajnokság Magyarország-Románia mérkőzés megnézése élőben.

A lányok az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek. - Halász Nikoletta erősítő gyakorlatait követtük, valamint ott voltunk szinte az összes Zoom-on tartott edzésén - folytatta Réka. - Ezek mellett természetesen ketten is röplabdáztunk amikor tudtunk, és saját gyakorlatokat hoztunk létre játék közben - mesélte, majd hozzátette, a testvérek ahol tudnak, segítenek egymásnak, bár Luca röplabdás mozdulatait nem szokta kijavítani, szerinte az az edző dolga, viszont gyakran megosztja vele a tapasztalatait. - Legutóbbi alkalommal megkért, hogy magyarázzam el neki a 6-6 elleni játék nyitásfogadó felállásait és ebbe építettem bele a tanácsaimat - zárta a beszélgetést Réka. Nagy-Hegyesi Lucának tetszett, hogy nővére mennyire szereti és élvezi a röplabdát, így úgy gondolta, ő is kipróbálja. Elmesélte nekünk, nem egy szokványos módon juttott el egyesületünk első edzésére.

- Először csak a suliban kezdtem és nem akartam átmenni az SZRSE-be, de "Tamás bácsi" azt mondta, hogy vesz nekem egy fagyit, ha átmegyek és ebbe beleegyeztem - meséli mosolyogva Luca, aki óvodában néptáncolt és úszot, mégis a röplabda az, amit komolyabban folytat. - Azért tetszett meg ez a sportág, mert szeretek csapatban játszani és úgy érzem sok mindenre megtanított ez a csapatsport. Jelenleg négyesütő poszton játszom és ez tetszik nekem a legjobban. - folytatta Luca. 


Már kiskorától fogva szeret sütni/főzni, ezért leginkább a cukrász szakma vonzza őt, amiben a szülei mindig is támogatták. - Szerencsére nagyon jó kapcsolatot ápolok a tesómmal, otthon rengeteget vagyunk együtt és amikor csak tudunk együtt röplabdázunk. Bármikor szívesen játszanék vele egy csapatban, mert mindig segít nekem, ha valamit elrontok vagy nem értek - zárta a beszélgetést a legkisebb Nagy-Hegyesi lány.

Wodala Benjámin és Ágnes a családjukkal rendszeres résztvevőik a házi kupáinknak. Mikulás ünnepén Ágnes rénszarvas, míg Beni Mikulás ruhában volt. 

Wodala-testvéreket a szorgalmuk emeli ki a sorból. Benjámin a fiú gyerek csapatunkban, míg húga, Ágnes a leány mini csapatunkban játszik. Édesanyjuk, Zsófia elmondta, örül, hogy a röplabda mellett kötöttek ki a gyerekek, egyrészt mert ez csapatsport, másrészt pedig mert itt jó a közösség, igazi barátokra is leltek.

- A röplabda előtt több sportágat is kipróbáltam, többek között a triatlont, úszást, focit és a kosárlabdát. Ezek közül a foci volt a kedvencem, több egyesületben is játszottam. A röplabdával családom révén korábban is kapcsolatba kerültem, szabadidőnkben sokat játszottunk. Mikor a húgom bekerült az SZRSE-be, természetesen részt vettünk a családi napokon is - mondta Benjámin utalva arra, hogy egy ilyen alkalommal lépett oda hozzá edzőnk, Honti Szilárd, hogy lenne-e kedve Beninek nálunk játszani, majd kis gondolkodás után igent is mondott az ajánlatra. 


- Egy darabig még együtt folytattam a focit és a röplabdát, de ez soknak bizonyult, döntenem kellett, és én a röplabda mellett döntöttem, ami jó döntésnek bizonyult, ugyanis mind a sportág, mind a csapat nagyon tetszik. Feladó átló poszton játszom. 

Benjamint a biológia érdekli, bár még nem tudja mi szeretne lenni, ha "nagy" lesz.  Egy viszont számára biztos, a sport mindig is része lesz az életének!

Wodala Ágnes igazi belevaló leányzó. Bátyjához hasonlóan ő is focizott, szertornázott és úszott is, ám a család röplabda iránti szeretete őt is magával ragadta.

- Már kisebb koromban is szerettem a családommal, barátokkal röplabdázni, bár akkor még nem ment olyan jól. Mivel a barátnőm, Nóri is röplabdázott, és anyukám is szereti ezt a sportot, gondoltam kipróbálom - tette hozzá Ági, és bár ő is nagyon izgult, már az első edzés nagyon tetszett neki, és azóta is nagyon szereti a röplabdát, ő is kiemelte a nagyon jó a közösséget. - A röpit szeretném még nagyon sokáig folytatni, akár komolyabb szinten is - tette hozzá Ági.

A karantén ideje alatt is sokat játszottak a Wodala-tesók otthon az udvarban, mostanában pedig a ligetben szokták ütni a labdát. Ági zárásként egy kedves emléket említett az elmúlt szezonból. - Nagy megtiszteltetés volt játszani a minisekkel. Nagyon izgultam, de nagyon jól éreztem magam a pályán, és a többiekkel is!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com