Jelszóigénylés

Az első edzésnek fagyi az ára

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 23., kedd
Céltudatos röpisek vannak a Nagy-Hegyesi és Wodala családban.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban. A hetedik részben a Nagy-Hegyesi és a Wodala-tesókat ismerhetjük meg, ahol a nagy tesók gyerek, míg húgaik mini korosztályos játékosok.
Nagy-Hegyesi lányok fiatal koruk ellenére már szinte haza járnak a Lila iskolába. A nagyobbik lány, Réka korosztályos válogatott és a leány gyerek 1-es és a serdülő 2-es csapat játékosa, míg húga, Luca szintén nagy reménységnek számít, ő a leány mini együttesben játszik. A család szívében, lelkében benne van a röplabda, de erről inkább meséljenek ők. 

- Az iskolámban kezdtem először játszani Varga Tamásnál. Körülbelül fél év után elkezdett invitálni az egyesületbe, amit hamar el is fogadtam, mivel már akkor nagyon szerettem a sportágat - mondta Réka, majd elárulta, már az első alkalommal becsatlakozhatott a többiekhez, bár kicsit megijedt, ahogy fogalmazott "Tamás bácsi" hiányától, mivel ő épp akkor fiú edzést tartott. 

- Jelenleg szeretnék bejutni a legszűkebb válogatott keretbe és ezáltal versenyeken képviselni Magyarországot - avatott be nagyratörő terveibe Réka.


- A későbbiekben még nem vagyok biztos, de ha elvégeztem a középiskolát, és letettem a felsőfokú vizsgát spanyol nyelvből, akkor lehet, hogy a nyelvtudásomat felhasználva Spanyolországban folytatnám tovább a munkát és az edzést.

A Nagy-Hegyesi család a lányok által szerette meg a röplabdát. A tesóknak rengeteg közös emléke van, a legemlékezetesebb számukra a 2018/2019-es Diákolimpia. A családi emlékek közül pedig kiemelkedő a 2019-es évi Európa Bajnokság Magyarország-Románia mérkőzés megnézése élőben.

A lányok az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek. - Halász Nikoletta erősítő gyakorlatait követtük, valamint ott voltunk szinte az összes Zoom-on tartott edzésén - folytatta Réka. - Ezek mellett természetesen ketten is röplabdáztunk amikor tudtunk, és saját gyakorlatokat hoztunk létre játék közben - mesélte, majd hozzátette, a testvérek ahol tudnak, segítenek egymásnak, bár Luca röplabdás mozdulatait nem szokta kijavítani, szerinte az az edző dolga, viszont gyakran megosztja vele a tapasztalatait. - Legutóbbi alkalommal megkért, hogy magyarázzam el neki a 6-6 elleni játék nyitásfogadó felállásait és ebbe építettem bele a tanácsaimat - zárta a beszélgetést Réka. Nagy-Hegyesi Lucának tetszett, hogy nővére mennyire szereti és élvezi a röplabdát, így úgy gondolta, ő is kipróbálja. Elmesélte nekünk, nem egy szokványos módon juttott el egyesületünk első edzésére.

- Először csak a suliban kezdtem és nem akartam átmenni az SZRSE-be, de "Tamás bácsi" azt mondta, hogy vesz nekem egy fagyit, ha átmegyek és ebbe beleegyeztem - meséli mosolyogva Luca, aki óvodában néptáncolt és úszot, mégis a röplabda az, amit komolyabban folytat. - Azért tetszett meg ez a sportág, mert szeretek csapatban játszani és úgy érzem sok mindenre megtanított ez a csapatsport. Jelenleg négyesütő poszton játszom és ez tetszik nekem a legjobban. - folytatta Luca. 


Már kiskorától fogva szeret sütni/főzni, ezért leginkább a cukrász szakma vonzza őt, amiben a szülei mindig is támogatták. - Szerencsére nagyon jó kapcsolatot ápolok a tesómmal, otthon rengeteget vagyunk együtt és amikor csak tudunk együtt röplabdázunk. Bármikor szívesen játszanék vele egy csapatban, mert mindig segít nekem, ha valamit elrontok vagy nem értek - zárta a beszélgetést a legkisebb Nagy-Hegyesi lány.

Wodala Benjámin és Ágnes a családjukkal rendszeres résztvevőik a házi kupáinknak. Mikulás ünnepén Ágnes rénszarvas, míg Beni Mikulás ruhában volt. 

Wodala-testvéreket a szorgalmuk emeli ki a sorból. Benjámin a fiú gyerek csapatunkban, míg húga, Ágnes a leány mini csapatunkban játszik. Édesanyjuk, Zsófia elmondta, örül, hogy a röplabda mellett kötöttek ki a gyerekek, egyrészt mert ez csapatsport, másrészt pedig mert itt jó a közösség, igazi barátokra is leltek.

- A röplabda előtt több sportágat is kipróbáltam, többek között a triatlont, úszást, focit és a kosárlabdát. Ezek közül a foci volt a kedvencem, több egyesületben is játszottam. A röplabdával családom révén korábban is kapcsolatba kerültem, szabadidőnkben sokat játszottunk. Mikor a húgom bekerült az SZRSE-be, természetesen részt vettünk a családi napokon is - mondta Benjámin utalva arra, hogy egy ilyen alkalommal lépett oda hozzá edzőnk, Honti Szilárd, hogy lenne-e kedve Beninek nálunk játszani, majd kis gondolkodás után igent is mondott az ajánlatra. 


- Egy darabig még együtt folytattam a focit és a röplabdát, de ez soknak bizonyult, döntenem kellett, és én a röplabda mellett döntöttem, ami jó döntésnek bizonyult, ugyanis mind a sportág, mind a csapat nagyon tetszik. Feladó átló poszton játszom. 

Benjamint a biológia érdekli, bár még nem tudja mi szeretne lenni, ha "nagy" lesz.  Egy viszont számára biztos, a sport mindig is része lesz az életének!

Wodala Ágnes igazi belevaló leányzó. Bátyjához hasonlóan ő is focizott, szertornázott és úszott is, ám a család röplabda iránti szeretete őt is magával ragadta.

- Már kisebb koromban is szerettem a családommal, barátokkal röplabdázni, bár akkor még nem ment olyan jól. Mivel a barátnőm, Nóri is röplabdázott, és anyukám is szereti ezt a sportot, gondoltam kipróbálom - tette hozzá Ági, és bár ő is nagyon izgult, már az első edzés nagyon tetszett neki, és azóta is nagyon szereti a röplabdát, ő is kiemelte a nagyon jó a közösséget. - A röpit szeretném még nagyon sokáig folytatni, akár komolyabb szinten is - tette hozzá Ági.

A karantén ideje alatt is sokat játszottak a Wodala-tesók otthon az udvarban, mostanában pedig a ligetben szokták ütni a labdát. Ági zárásként egy kedves emléket említett az elmúlt szezonból. - Nagy megtiszteltetés volt játszani a minisekkel. Nagyon izgultam, de nagyon jól éreztem magam a pályán, és a többiekkel is!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. november 28., szombat
Hír
2020. november 26., csütörtök
Hír
2020. november 26., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com