SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. július 23.
Lenke

Jelszóigénylés

Az Ifjúsági Bajnokság 8. helyén zárt csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2018. június 12., kedd
Mindkét mérkőzésen nagyot harcoltak a szegedi lányok, ez most egy győzelemre volt elég.

Június 9-én az Országos Ifjúsági Bajnokság utolsó fordulóit rendezték meg, a szegediek a 7-9. helyért szálltak harcba Budapesten az MTK Röplabda csarnokban. A Szegedi RSE ellenfelei a házigazda mellett a Haladás csapata volt.

Az MTK ellen sajnos nem jött ki a lépés a játékosainknak, a mérkőzésre rányomta a bélyegét, hogy az utolsó forduló óta majdnem két hónap telt el, és ezalatt a röplabda helyét az érettségik, a nyelvvizsgák, és a tanulás vette át a prioritási listán. Mindezek ellenére  becsülettel küzdöttek Kádár Grétáék, voltak ugyan pontatlanságok, de az akarásunkkal és a hozzáállásunkkal nem volt gond. A mieink fokozatosan lendültek bele a játékba, és bár végül 3:0-ás vereséget szenvedtünk, így is komoly erőbedobásra késztettük a budapesti csapatot.

Az első mérkőzés után mindössze 20 perccel kezdődött a második összecsapásunk, így nem sok pihenés jutott a lányoknak. Ennek ellenére koncentrált játékkal, viszonylag keveset hibázva nyerték meg az első játszmát Molnár Dóráék, majd a második szettben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az izgalmas végjátékban a fáradtabb szegediek hullámvölgyét kihasználva a Haladás csapata egyenlíteni tudott, újra nyílttá téve ezzel a mérkőzést. A harmadik játékrészben a csapatok szinte lemásolták az előző etapot, a végjáték viszont még izgalmasabbra sikerült, itt már mindkét csapatnak többször is volt játszmalabdája, de végül Fürdök Lilla vezérletével 31:29-re sikerült megnyernünk a játékrészt. Ez a nagy küzdelem rengeteget kivett a lányokból, de a szegediek újabb energiákat tudtak mozgósítani, és az első játszmához hasonlóan nyerték meg a negyedik szettet is a 111 percig tartó összecsapás végén, és ezzel megszerezték a 8. helyet a bajnokságban!

Szegedi RSE - MTK Budapest 0:3 (19:25; 21:25; 23:25)
Haladás VSE/SI - Szegedi RSE 1:3 (21:25; 27:25; 29:31, 21:25)

Szegedi RSE: Kaszás, Cseh, Fürdök L., Molnár, Kádár, Mátyus. Csere: Borsi (liberó), Hüse, Nagy. Edző​: Strezeneczki Gyula.

 

Strezeneczki Gyula - edző:

"A harmadik játékrész megnyerése után attól tartottam, hogy a fáradtság és a jól küzdő Haladás együttese legyőz bennünket, de a lányok komoly tanújelét adták annak, hogy méltóak a sportoló megnevezésre.
Köszönöm a lányok egész éves hozzáállását, a szülők és a kollégák támogatását!
A sérülteknek jobbulást, a még hátralévő vizsgákhoz sok szerencsét, majd ezt követően mindenkinek jó pihenést kívánok!"

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. július 18., csütörtök
Hír
2019. július 22., hétfő
Hír
Hír
2019. július 17., szerda
Hír
Hír
2019. július 12., péntek
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com