Jelszóigénylés

Az Ifjúsági Bajnokság 8. helyén zárt csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2018. június 12., kedd
Mindkét mérkőzésen nagyot harcoltak a szegedi lányok, ez most egy győzelemre volt elég.

Június 9-én az Országos Ifjúsági Bajnokság utolsó fordulóit rendezték meg, a szegediek a 7-9. helyért szálltak harcba Budapesten az MTK Röplabda csarnokban. A Szegedi RSE ellenfelei a házigazda mellett a Haladás csapata volt.

Az MTK ellen sajnos nem jött ki a lépés a játékosainknak, a mérkőzésre rányomta a bélyegét, hogy az utolsó forduló óta majdnem két hónap telt el, és ezalatt a röplabda helyét az érettségik, a nyelvvizsgák, és a tanulás vette át a prioritási listán. Mindezek ellenére  becsülettel küzdöttek Kádár Grétáék, voltak ugyan pontatlanságok, de az akarásunkkal és a hozzáállásunkkal nem volt gond. A mieink fokozatosan lendültek bele a játékba, és bár végül 3:0-ás vereséget szenvedtünk, így is komoly erőbedobásra késztettük a budapesti csapatot.

Az első mérkőzés után mindössze 20 perccel kezdődött a második összecsapásunk, így nem sok pihenés jutott a lányoknak. Ennek ellenére koncentrált játékkal, viszonylag keveset hibázva nyerték meg az első játszmát Molnár Dóráék, majd a második szettben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az izgalmas végjátékban a fáradtabb szegediek hullámvölgyét kihasználva a Haladás csapata egyenlíteni tudott, újra nyílttá téve ezzel a mérkőzést. A harmadik játékrészben a csapatok szinte lemásolták az előző etapot, a végjáték viszont még izgalmasabbra sikerült, itt már mindkét csapatnak többször is volt játszmalabdája, de végül Fürdök Lilla vezérletével 31:29-re sikerült megnyernünk a játékrészt. Ez a nagy küzdelem rengeteget kivett a lányokból, de a szegediek újabb energiákat tudtak mozgósítani, és az első játszmához hasonlóan nyerték meg a negyedik szettet is a 111 percig tartó összecsapás végén, és ezzel megszerezték a 8. helyet a bajnokságban!

Szegedi RSE - MTK Budapest 0:3 (19:25; 21:25; 23:25)
Haladás VSE/SI - Szegedi RSE 1:3 (21:25; 27:25; 29:31, 21:25)

Szegedi RSE: Kaszás, Cseh, Fürdök L., Molnár, Kádár, Mátyus. Csere: Borsi (liberó), Hüse, Nagy. Edző​: Strezeneczki Gyula.

 

Strezeneczki Gyula - edző:

"A harmadik játékrész megnyerése után attól tartottam, hogy a fáradtság és a jól küzdő Haladás együttese legyőz bennünket, de a lányok komoly tanújelét adták annak, hogy méltóak a sportoló megnevezésre.
Köszönöm a lányok egész éves hozzáállását, a szülők és a kollégák támogatását!
A sérülteknek jobbulást, a még hátralévő vizsgákhoz sok szerencsét, majd ezt követően mindenkinek jó pihenést kívánok!"

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com