SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. szeptember 15.
Enikő, Melitta

Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 2. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 21., kedd
Újabb játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi tervekről.

Lassan 3 hete tudjuk, felnőtt férfi csapatunk a 2019-es szezont már a felsőházban folytatja!

Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről.

Berentés Béla:
Milyen visszajelzéseket kaptál/kapsz az élvonalba való feljutást tekintve?
Gratuláltak többen, habár nem vertem nagy dobra a hírt. Ettől függetlenül így is volt aki mondta, hogy hallotta a rádióban, hogy feljutottunk és sok sikert kíván. Ez igazán jól esett.
Hogy látod az NBI-be való feljutás milyen új kihívásokat hozhat a csapat számára és számodra?
Biztosan komolyabban helyt kell állnunk, de szerintem a motivációja mindenkinek a jelenlegi sokszorosára fog nőni az új bajnokságban.
Hogyan tervezed a nyarat? Tervezel-e különösebb változtatást a felkészülést tekintve?
Változás sok nem lesz a felkészülésemben, szeretek edzeni, a strandröplabda mellett fogok futni és kondizni járni is. Ezen kívül lesz helye nyaralásnak és motorozással is szeretnék időt tölteni.

Honti Szilárd:
3 hete sajtótájékoztató keretein belül nyilvánosságra került a csapat feljutása. Te miként értesültél a feljutásról és hogyan fogadtad az új lehetőséget?
Érzésem szerint lehetett sejteni, hogy az egyesület vállalni fogja a feljutást, így nem ért bombameglepetésként a hír. Mikor ki lett mondva, hogy a következő szezonban osztályváltás lesz, megnyugvás, öröm, büszkeség és egyfajta elégedettség kavargott bennem. Nagy álmom vált valóra, mióta Szegeden játszom erre a lehetőségre vártam. Izgatottan várom az új kihívásokat, jó lesz újra megmérkőzni a más klubokban játszó fiatalkori csapattársakkal, cimborákkal. Sokat jelent számomra, hogy a tanítványaim is sokszor kilátogattak a hazai meccsekre, ez plusz motivációt adott sok esetben. 
A röplabda számodra szüntelenül halad tovább, hiszen edzőként is helytállsz a csapataid mellett. Miként tudnád összegezni ezt a szezont játékosként és edzőként?
Ha jól emlékszem szerencsére csak háromszor ütközött a saját meccsem a gyerekekével, így szinte mindig részt tudtam venni minden meccsen. Edzőként és játékosként is hosszú, fárasztó szezon volt, amit sok szép eredmény koronáz meg egyénileg és csapat szinten is. 
Hogyan tervezed a nyarat? Lesz lehetőséged a pihenésre? Szerepel a terveid között a röplabda is?
Unatkozni nem fogok, annyi már biztos. A vizsgáim után táboroztatások jönnek, illetve egyéb elfoglaltságaim is lesznek, majd augusztusban kezdődnek az alapozások. A köztes időben igyekszem minél többet röpizni és lazítani, remélem lesz is rá módom.

Kiss Gábor:
NBI-ben folytatja a csapat a következő szezont. Számodra milyen kihívásokat hoz a feljutás és az, hogy komolyabb csapatokkal néztek szembe, mint az NBII-ben?
Először is, egy teljesen más éra fog bennünket körülvenni, mint NBII-ben. Míg jelenleg jól ismerjük az ellenfeleket, addig a legfelső kategóriában számunkra “ismeretlen” csapatokkal kell majd versenyeznünk, és ez kezdetben több kihívást jelenthet majd, illetve több felkészülést is igényel.  
Melyik NBI-es csapatot látnád szívesen ellenfeledként a bajnokságban és ki az, akit inkább elkerülnél, ha tehetnéd? Esetleg vannak olyan játékosok, barátaid, akik ellen most lehetőséged lesz játszani?
Ebben a mezőnyben már nem lesznek “jobb” és “gyengébb” csapatok, mindenki ellen egyformán nehéz lesz nyerni, de természetesen minden összecsapás előtt úgy lépünk majd pályára, hogy behúzzuk a maximális pontszámot. Lehetőség lesz volt csapattársak ellen is pályára lépni, ami bizonyára furcsa és egyben izgalmas élményt jelent majd.
Hasonlóan csapattársaidhoz, Te is indulsz strandröplabda versenyeken. Idén szerepel-e a terveid között? Mik a nyári terveid?
Természetesen idén sem maradhat ki a strandszezon, izgatottan várom a versenyeket, és már el is kezdtük a felkészülést a társakkal. Jelenleg első helyen a költözés áll, ez természetesen sok időmet elveszi, ezután pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés, nyaralás és fesztiválozás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. szeptember 14., szombat
Hír
2019. szeptember 13., péntek
Hír
2019. szeptember 12., csütörtök
Hír
Hír
Képgaléria
Hír
2019. augusztus 26., hétfő
Hír
2019. augusztus 23., péntek

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com