Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 3. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 28., kedd
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi tervekről.

A hónap elején hivatalos sajtótájékoztató keretein belül egyesületünk bejelentette, hogy döntő mérkőzés nélkül is, felnőtt férfi csapatunk megnyerte az NBII-es Bajnokság Közép csoportját és ezzel kivívta az NBI-ben való indulás jogát.

Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről.

Fülöp Norbert:
Mennyire van benned hiányérzet azzal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag döntő mérkőzés lejátszása nélkül jutott fel a csapat NBI-be és nyerte meg az NBII-es bajnokságot? Te lejátszottad volna vagy elfáradtál a szezon végére?
Igaz, a feljutás ténye már tudott volt, ennek ellenére szerettem volna, ha lejátszuk az NBII-es csapatok közötti döntőt. Két olyan csapattal mérkőztünk volna meg, akikkel egész szezonban ezidáig nem. Egyrészt kíváncsi lettem volna, hogy milyen játékerőt képviselnek, másrészt az mindenkit motivál, ha egy bajnokság bajnoki címéért játszhat. Érdekes döntés született a Szövetség részéről… Hozzáteszem, nem először.
Ha visszatekintesz könnyebb vagy nehezebb volt ez a szezon az előzőekhez képest?
A két junior csapat (a Dunaferr és a Pénzügyőr) miatt nehezebbnek mondanám ezt a szezonunkat. Ellenük szenvedtük el az alapszakaszbeli két vereségünket. Év elején ha nem is lett konkrétan elvárásként kimondva az NBII megnyerése és így a feljutás az első osztályba, mégis az Egyesületnél mindenki ebben reménykedett. Ez akár nyomást is tehetett volna a csapatra, szerencsére egyáltalán nem érződött a szezon közben a játékosokon bármiféle teher.
Korábban a Magyar Kupában már megmérkőztetek erős csapatokkal. Milyen szezonra számítasz az első felsőházas évetekben?
Nagyon nehéz és nagyon intenzív szezon előtt állunk. Pár játékosunkon kívül, majdnem mindenkinek újdonság lesz az első osztály. Más és erősebb csapatok, több szurkoló, új légkör. Nagyon érdekes lesz, várom már. A szurkolók olyan csapatokat, válogatott játékosokat láthatnak majd a Lila iskolában, akiket eddig csak TV-ben. A napokban a Szövetség közzé tette a 2019/20-as szezon NBI-es versenykiírásának tervezetét, melynek következtében már tudjuk, várhatóan hogyan fog a két csoport kinézni, kik lesznek a csoportban az ellenfeleink. A teljesség igénye nélkül, megmérkőzhetünk majd az előző szezon Magyar Bajnokával, a Kazinbarcikával, és a Magyar Kupa győztes Kecskeméttel is. A cél és elvárás ebben a szezonban úgy gondolom nem lehet más, mint a tisztes helytállás.

Farkas Baráti Attila:
Egy sikeres szezont tudhattok magatok mögött. A feljutás tekintetében Te hogyan értékelnéd ezt az évet?
A csapaton ebben az évben folyamatos fejlődèst éreztem. Voltak hullámvölgyeink, de ezekből gyorsan kilábaltunk. Bizakodva vághatunk neki az NBI-es bajnokságnak, ahol egy tisztes helytállás lenne a cél.
Milyen célokkal fogsz nekivágni az újabb kihívásnak?
Célom, hogy visszatèrjek a csapathoz és erősíteni tudjam a keretet. A Magyar Kupában mindig top csapat ellen estünk ki, kíváncsi vagyok a mezőny többi csapatára is.
Te is hamarosan nősülés elé nézel, hiszen nyáron esküvőd lesz. Hogy álltok a készületekkel? Neked, Csányi Danihoz hasonlóan kihívást okoz-e az esküvői táncok betanulása?
Az esküvő előkészületei jól haladnak, nagyjából le van szervezve minden. Hetente járunk táncra és azt kell mondanom, hogy rosszabbra számítottam. Az oktató szerint nem vagyok reménytelen eset. Teljesen ügyesen tudom a 47-es lábam taposás nélkül mozgatni.

Borsi Levente:
Első NBI-es szereplésedre készülsz. Milyen várakozásokkal tekintesz a következő szezonra?
Rendkívül motivált és izgatott vagyok, ami nagyon jó, mert már régen éreztem ilyet. Természetesen más lesz a színvonal mint NBII-ben, de biztos, hogy a csapat és én is a maximumot fogjuk nyújtani és próbálunk minél jobb eredményeket elérni.
Eddigi röplabdás sikereid közül melyikre vagy a legbüszkébb, vagy melyikre tekintesz vissza jó érzéssel?
A legbüszkébb talán az első NBII-es győzelmünkre vagyok, ahol már nagy részt tudtam vállalni a szereplésben ilyen fiatalon is. Amire pedig a legjobb érzéssel gondolok az egyérteműen a 2015/2016-os szezonban elért első helyezésünk a junior bajnokságban, szintén másodosztályban, ahol az utolsó meccsen dőlt el a bajnoki cím.
Hogyan tervezed a nyarat? Szerepel-e benne a röplabda?
Július elejéig vizsgaidőszak van, addig a tanulással is kell foglalkozni, valamint a különböző pótbemutatásokkal mint például szertornából. Természetesen szeretnék minél többet strandröplabdázni a nyáron. Később a pihenésé lesz a főszerep, ha minden jól megy.

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com