Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 4. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 5., szerda
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi terveikről.

Évzáró keretein belül hivatalosan is lezárult a felnőtt férfi csapatunk szezonja, így egy kis pihenést követően hamarosan megkezdődik a felkészülés az NBI-es új kihívásokra.
Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről.

Csányi Roland:
Érdekesen alakult számodra a szezon, hiszen az elején még játékosként, majd másodedzőként és vezetőedzőként szerepeltél a csapat életében. Az NBI-es feljutás ténye benned milyen gondolatokat ébresztett?
A szezon elejétől kezdve is már nagyobb hangsúlyt kapott az edzősködés mint a játék, a Magyar Kupánál kapcsolódtam be a srácokhoz. Gyuszi mellett segédkeztem a gyermek leány 2-es csapat mellett, jól tudtunk együtt dolgozni, így úgy alakult, hogy a felnőttek mellett is másodedzői pozícióban folytatom tovább. Később a vezetőséggel közösen megegyezve, hogy Gyuszi a fiatalokra tudjon koncentrálni, megkaptam számomra talán az elkövetkezendő évek legnagyobb lehetőségét, én lettem a szezon hátralevő időszakára a vezetőedző. A legnagyobb öröm, hogy az én edzősködésem alatt juthattunk fel az NBI-be, de persze ez csak részben az én és Gyuszi érdeme, az oroszlán rész a csapaté volt.
Hogy látod, a csapat milyen jövőbeli eredményekre lehet képes?
Örülök, hogy végre elszántuk magunkat az osztályváltáshoz, én több éve alkalmasnak tartom a csapatot az NBI-re. Még semmi sem tisztázódott le, de remélem, hogy bár pár éve még mint játékos szerepelhettem az I. osztályban, most valamilyen formában idén is ott tudok lenni.
Hogyan fog telni a nyár számodra? Mozgalmas szezonon vagy túl, mikor kezded a felkészülést?
A teremben a nyár a szezon végét jelenti, viszont a munkában annak kezdetét. De próbálok minél több időt strandröpivel tölteni.
Demcsák Balázs:
Sikeres szezont tudhattok magatok mögött. Az eddigi SZRSE-s szezonjaidat tekintve, Te hogyan élted meg ezt az évet és a feljutás tényét?
Az idei volt az első felnőtt szezonom a csapatnál, így nincs nagy összehasonlítási alapom, de nagyon élveztem. Viszonylag sok játéklehetőséget kaptam, melyekkel több-kevesebb sikerrel próbáltam is élni. A feljutás egy hatalmas élmény és lehetőség, kíváncsian várom, hogy mit fog tudni belőle kihozni a csapat.
Milyen célokkal fogsz nekivágni a következő szezonnak?
Szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy szeretnénk tisztesen helytállni az NBI-ben, ami egy jóval erősebb osztály lesz, mint az eddigi. A saját célom pedig az, hogy minél többet tanuljak és fejlődjek. Idővel egyszer szeretnék a csapat meghatározó és húzó tagja lenni, ehhez azonban tudom, hogy rengeteg munkára és tapasztalatra van szükségem.
Miként tervezed a nyarat? Pihenés, utazás, strandröpi?
Az idei nyár más lesz mint az eddigiek. Mivel már végeztem az egyetemmel, így a nyaram sem lesz már annyira szabad, mint régen. A sorrend a következő lesz: munka, utazás, strandröplabda. Ami az utóbbit illeti, szeretnék minél több versenyre eljutni, már amennyire az időm engedi majd.
Bondor Tamás:
Sok éve együtt játszik a csapat magja, aminek te is tagja vagy. Milyen út vezetett a mostani feljutásig? Szerinted megérett a csapat a feladatra?
A csapat nagy része már 2011 óta együtt játszik, és ezalatt az idő alatt sok szép emléket éltünk át együtt. Többször kivívtuk már a feljutás jogát is, azonban a háttér ezidáig nem volt biztosított. Az elmúlt évre, mikor a Szegedi RSE-hez csatlakozott a társaság, az egykori junior csapat tagjai is felnőttek a rutinosabb játékosokhoz, így ezt az évet egy nagy bő kerettel, vagyis mondhatom, hogy egy nagy baráti körrel kezdtük meg. Szeretném kiemelni Strezeneczki Gyula kitartó munkáját a csapat mellett, nélküle nem tartanánk most itt, ilyen közegben, illetve Csányi Roli alázatos munkáját ebben a szezonban, aki új impulzust adott a csapatnak. Vagyunk páran, akik az SZRSE színeiben már szerepeltünk több évet is NBI-ben, illetve hazatért Csányi Dani is, aki pedig érmes helyezésekkel is büszkélkedhet a legfelsőbb osztályból. A csapat szerintem nagyon motivált, és teljes mértékben megérett arra, hogy megmutassa magát az NBI-ben.
Sérülés miatt kényszerültél a szezon közben a kispadra. Sikerült a teljes felépülés? Láthatnak a szurkolók újra pályán?
Október 14-én a DSE U21 csapata ellen sérült meg a bal térdem, sajnos a szezon egyik legjobb meccsén. Először nem tűnt komolynak a dolog, de pár hét után műtétre került sor, és a felépülésem azóta is tart. Célom, hogy az alapozás kezdetére rendbe szedjem magam, hogy aztán újra edzésbe álljak a csapattal és fokozatosan visszanyerjem az erőnlétemet. Szeretnék segíteni a srácoknak és velük lenni a szezonban, újra megküzdeni a helyemért a csapatban, ez nekem is nagy kihívást jelent.
Milyen nyári röplabdás terveid vannak?
A szezon véget ért, az edzői munkám most kicsit szünetel, így több időm lesz arra, hogy megpróbáljam felkészíteni magam a következő szezonra. A strandröplabdás programok mindig vonzóak számomra és jó szórakozást jelentenek, de most elsősorban a felépülésemre szeretnék koncentrálni.

Az évzárón készült fotók megtekinthetőek az alábbi galériánkban.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com