SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. augusztus 20.
István

Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 4. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 5., szerda
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi terveikről.

Évzáró keretein belül hivatalosan is lezárult a felnőtt férfi csapatunk szezonja, így egy kis pihenést követően hamarosan megkezdődik a felkészülés az NBI-es új kihívásokra.
Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről.

Csányi Roland:
Érdekesen alakult számodra a szezon, hiszen az elején még játékosként, majd másodedzőként és vezetőedzőként szerepeltél a csapat életében. Az NBI-es feljutás ténye benned milyen gondolatokat ébresztett?
A szezon elejétől kezdve is már nagyobb hangsúlyt kapott az edzősködés mint a játék, a Magyar Kupánál kapcsolódtam be a srácokhoz. Gyuszi mellett segédkeztem a gyermek leány 2-es csapat mellett, jól tudtunk együtt dolgozni, így úgy alakult, hogy a felnőttek mellett is másodedzői pozícióban folytatom tovább. Később a vezetőséggel közösen megegyezve, hogy Gyuszi a fiatalokra tudjon koncentrálni, megkaptam számomra talán az elkövetkezendő évek legnagyobb lehetőségét, én lettem a szezon hátralevő időszakára a vezetőedző. A legnagyobb öröm, hogy az én edzősködésem alatt juthattunk fel az NBI-be, de persze ez csak részben az én és Gyuszi érdeme, az oroszlán rész a csapaté volt.
Hogy látod, a csapat milyen jövőbeli eredményekre lehet képes?
Örülök, hogy végre elszántuk magunkat az osztályváltáshoz, én több éve alkalmasnak tartom a csapatot az NBI-re. Még semmi sem tisztázódott le, de remélem, hogy bár pár éve még mint játékos szerepelhettem az I. osztályban, most valamilyen formában idén is ott tudok lenni.
Hogyan fog telni a nyár számodra? Mozgalmas szezonon vagy túl, mikor kezded a felkészülést?
A teremben a nyár a szezon végét jelenti, viszont a munkában annak kezdetét. De próbálok minél több időt strandröpivel tölteni.
Demcsák Balázs:
Sikeres szezont tudhattok magatok mögött. Az eddigi SZRSE-s szezonjaidat tekintve, Te hogyan élted meg ezt az évet és a feljutás tényét?
Az idei volt az első felnőtt szezonom a csapatnál, így nincs nagy összehasonlítási alapom, de nagyon élveztem. Viszonylag sok játéklehetőséget kaptam, melyekkel több-kevesebb sikerrel próbáltam is élni. A feljutás egy hatalmas élmény és lehetőség, kíváncsian várom, hogy mit fog tudni belőle kihozni a csapat.
Milyen célokkal fogsz nekivágni a következő szezonnak?
Szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy szeretnénk tisztesen helytállni az NBI-ben, ami egy jóval erősebb osztály lesz, mint az eddigi. A saját célom pedig az, hogy minél többet tanuljak és fejlődjek. Idővel egyszer szeretnék a csapat meghatározó és húzó tagja lenni, ehhez azonban tudom, hogy rengeteg munkára és tapasztalatra van szükségem.
Miként tervezed a nyarat? Pihenés, utazás, strandröpi?
Az idei nyár más lesz mint az eddigiek. Mivel már végeztem az egyetemmel, így a nyaram sem lesz már annyira szabad, mint régen. A sorrend a következő lesz: munka, utazás, strandröplabda. Ami az utóbbit illeti, szeretnék minél több versenyre eljutni, már amennyire az időm engedi majd.
Bondor Tamás:
Sok éve együtt játszik a csapat magja, aminek te is tagja vagy. Milyen út vezetett a mostani feljutásig? Szerinted megérett a csapat a feladatra?
A csapat nagy része már 2011 óta együtt játszik, és ezalatt az idő alatt sok szép emléket éltünk át együtt. Többször kivívtuk már a feljutás jogát is, azonban a háttér ezidáig nem volt biztosított. Az elmúlt évre, mikor a Szegedi RSE-hez csatlakozott a társaság, az egykori junior csapat tagjai is felnőttek a rutinosabb játékosokhoz, így ezt az évet egy nagy bő kerettel, vagyis mondhatom, hogy egy nagy baráti körrel kezdtük meg. Szeretném kiemelni Strezeneczki Gyula kitartó munkáját a csapat mellett, nélküle nem tartanánk most itt, ilyen közegben, illetve Csányi Roli alázatos munkáját ebben a szezonban, aki új impulzust adott a csapatnak. Vagyunk páran, akik az SZRSE színeiben már szerepeltünk több évet is NBI-ben, illetve hazatért Csányi Dani is, aki pedig érmes helyezésekkel is büszkélkedhet a legfelsőbb osztályból. A csapat szerintem nagyon motivált, és teljes mértékben megérett arra, hogy megmutassa magát az NBI-ben.
Sérülés miatt kényszerültél a szezon közben a kispadra. Sikerült a teljes felépülés? Láthatnak a szurkolók újra pályán?
Október 14-én a DSE U21 csapata ellen sérült meg a bal térdem, sajnos a szezon egyik legjobb meccsén. Először nem tűnt komolynak a dolog, de pár hét után műtétre került sor, és a felépülésem azóta is tart. Célom, hogy az alapozás kezdetére rendbe szedjem magam, hogy aztán újra edzésbe álljak a csapattal és fokozatosan visszanyerjem az erőnlétemet. Szeretnék segíteni a srácoknak és velük lenni a szezonban, újra megküzdeni a helyemért a csapatban, ez nekem is nagy kihívást jelent.
Milyen nyári röplabdás terveid vannak?
A szezon véget ért, az edzői munkám most kicsit szünetel, így több időm lesz arra, hogy megpróbáljam felkészíteni magam a következő szezonra. A strandröplabdás programok mindig vonzóak számomra és jó szórakozást jelentenek, de most elsősorban a felépülésemre szeretnék koncentrálni.

Az évzárón készült fotók megtekinthetőek az alábbi galériánkban.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. augusztus 15., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2019. augusztus 1., csütörtök
Hír
2019. július 31., szerda

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com