SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. augusztus 20.
István

Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 5. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 11., kedd
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi terveikről.

Már javában tart a megérdemelt pihenő felnőtt férfi csapatunk számára, hiszen amellett, hogy megnyerték az NBII-es bajnokság Keleti csoportját, a következő szezont már NBI-esként folytatják.

Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről.

Bitó Attila:
Javában tart már a nyári szünet a csapat számára. Milyen érzésekkel kezdted a szünetet annak tekintetében, hogy a csapat feljutott a felsőházba?

Mint ahogy azt már előttem páran mondták, érett ez az osztályváltás a csapat számára. Örülök, hogy a klub elvállalta az NBI-es nevezést és várom a következő szezont.
A Középcsoportot megnyertétek, de a bajnokságot hivatalosan nem, hiszen nem tartották meg a döntőt. Van-e benned hiányérzet emiatt?
Természetesen van némi hiányérzet bennem, hiszen mint a legtöbb sportoló, kíváncsi rá és bizonyítani szeretné, hogy ő a legjobb a bajnokságban. Sajnos így alakult az év vége.
Rég volt, hogy NBI-es csapatban léptél pályára. Milyen emlékeid vannak arról az időszakról, és mit vársz a mostani csapat szereplésétől a következő szezonban?
Volt szerencsém anno abban az évben is az NBI-es csapatban játszani, mikor szintén az NBII-t megnyerve jutott fel a csapat az első osztályba. Akkor, úgy mint jövőre is, a tisztes helytállás volt az elsődleges cél és minden teher nélkül sikerült 1 év után feljutnunk az extraligába. Bízom benne, hogy hasonlóan szép eredményt tudunk elérni a következő szezonban.
Inoff Attila:
Nemrégiben egy hatalmas kupával ünnepeltétek a szezon végét. Hogy gondolod, ha lejátszottátok volna a döntőt, meglehetett volna-e hivatalosan is a bajnoki cím? Van benned hiányérzet?
Szerettük volna lejátszani a döntőt igen, mégis csak jobban állt volna a kupán a szöveg, nemcsak mint a közép csoport bajnoka. Talán maradt bennünk egy kis hiány, de az örömünk és a várakozás így is nagy.
Mekkora lendületet adhat nektek az, hogy első évét játssza a csapat NBI-ben? Te milyen eredménnyel lennél elégedett?
Első évesként biztos nagy lesz mindenkiben a bizonyítási vágy. Reálisan nézve a közép mezőnyt kell megcélozni. Az igazán erős csapatok esetében a cél a szettrablás lehet.
A legnagyobb csapatokkal néztek majd szembe a szezonban. A Kecskeméttel már találkoztatok a Magyar Kupában. Ha összekerültök újra, sikerülhet-e megszorongatnotok őket?
A megszorongatás még messzebb lehet, de bármikor pattanhat jól a labda a mi javunkra is!
Nagy Zsolt:
Sikerrel zártátok a csapattal a szezont, hiszen a csoportot megnyerve és a feljutást vállalva az NBI-ben folytatjátok utatokat. Milyen érzésekkel vágsz majd neki az új kihívásoknak?

Nagyon izgatott vagyok a következő szezont illetően, mert még nem volt részem ilyen magas kaliberű játékban. De az izgatottság mellett még jelen van egy kis félelem, hogy fel tudom-e venni a tempót, amit ez a magasabb osztály megkövetel. Azon leszek, hogy kihozzam magamból a lehető legtöbbet és remélem így majd sikerül teljesíteni a saját, illetve a csapatom elvárásait.
A fiatalok közé tartozol a csapatban. Hogy gondolod, mi lesz az előnye és hátránya annak, hogy nem rendelkezel még NBI-es tapasztalattal?
A tapasztalatlanságom előnye az lehet, hogy még zöldfülűként lépek a pályára és az ezzel járó izgalmat és adrenalint a játékom pozitív irányába tudom elmozdítani. Viszont ez hátrányként is visszaüthet, ha esetleg egy-egy szituációban a megfelelő rutin hiánya miatt nem tudom a legtöbbet kihozni a helyzetből.
Milyen nyári terveid vannak? Van aki már korábban megkezdi az alapozást a szezonra, te hogyan tervezed?
A nyáron nem szeretnék kiesni a formából, ezért próbálom a fizikumom fenntartani kondis edzésekkel, hogy augusztusban ne jelentsen gondot a visszaszokás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. augusztus 15., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2019. augusztus 1., csütörtök
Hír
2019. július 31., szerda

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com