Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 5. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 11., kedd
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a későbbi terveikről.

Már javában tart a megérdemelt pihenő felnőtt férfi csapatunk számára, hiszen amellett, hogy megnyerték az NBII-es bajnokság Keleti csoportját, a következő szezont már NBI-esként folytatják.

Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári tervekről.

Bitó Attila:
Javában tart már a nyári szünet a csapat számára. Milyen érzésekkel kezdted a szünetet annak tekintetében, hogy a csapat feljutott a felsőházba?

Mint ahogy azt már előttem páran mondták, érett ez az osztályváltás a csapat számára. Örülök, hogy a klub elvállalta az NBI-es nevezést és várom a következő szezont.
A Középcsoportot megnyertétek, de a bajnokságot hivatalosan nem, hiszen nem tartották meg a döntőt. Van-e benned hiányérzet emiatt?
Természetesen van némi hiányérzet bennem, hiszen mint a legtöbb sportoló, kíváncsi rá és bizonyítani szeretné, hogy ő a legjobb a bajnokságban. Sajnos így alakult az év vége.
Rég volt, hogy NBI-es csapatban léptél pályára. Milyen emlékeid vannak arról az időszakról, és mit vársz a mostani csapat szereplésétől a következő szezonban?
Volt szerencsém anno abban az évben is az NBI-es csapatban játszani, mikor szintén az NBII-t megnyerve jutott fel a csapat az első osztályba. Akkor, úgy mint jövőre is, a tisztes helytállás volt az elsődleges cél és minden teher nélkül sikerült 1 év után feljutnunk az extraligába. Bízom benne, hogy hasonlóan szép eredményt tudunk elérni a következő szezonban.
Inoff Attila:
Nemrégiben egy hatalmas kupával ünnepeltétek a szezon végét. Hogy gondolod, ha lejátszottátok volna a döntőt, meglehetett volna-e hivatalosan is a bajnoki cím? Van benned hiányérzet?
Szerettük volna lejátszani a döntőt igen, mégis csak jobban állt volna a kupán a szöveg, nemcsak mint a közép csoport bajnoka. Talán maradt bennünk egy kis hiány, de az örömünk és a várakozás így is nagy.
Mekkora lendületet adhat nektek az, hogy első évét játssza a csapat NBI-ben? Te milyen eredménnyel lennél elégedett?
Első évesként biztos nagy lesz mindenkiben a bizonyítási vágy. Reálisan nézve a közép mezőnyt kell megcélozni. Az igazán erős csapatok esetében a cél a szettrablás lehet.
A legnagyobb csapatokkal néztek majd szembe a szezonban. A Kecskeméttel már találkoztatok a Magyar Kupában. Ha összekerültök újra, sikerülhet-e megszorongatnotok őket?
A megszorongatás még messzebb lehet, de bármikor pattanhat jól a labda a mi javunkra is!
Nagy Zsolt:
Sikerrel zártátok a csapattal a szezont, hiszen a csoportot megnyerve és a feljutást vállalva az NBI-ben folytatjátok utatokat. Milyen érzésekkel vágsz majd neki az új kihívásoknak?

Nagyon izgatott vagyok a következő szezont illetően, mert még nem volt részem ilyen magas kaliberű játékban. De az izgatottság mellett még jelen van egy kis félelem, hogy fel tudom-e venni a tempót, amit ez a magasabb osztály megkövetel. Azon leszek, hogy kihozzam magamból a lehető legtöbbet és remélem így majd sikerül teljesíteni a saját, illetve a csapatom elvárásait.
A fiatalok közé tartozol a csapatban. Hogy gondolod, mi lesz az előnye és hátránya annak, hogy nem rendelkezel még NBI-es tapasztalattal?
A tapasztalatlanságom előnye az lehet, hogy még zöldfülűként lépek a pályára és az ezzel járó izgalmat és adrenalint a játékom pozitív irányába tudom elmozdítani. Viszont ez hátrányként is visszaüthet, ha esetleg egy-egy szituációban a megfelelő rutin hiánya miatt nem tudom a legtöbbet kihozni a helyzetből.
Milyen nyári terveid vannak? Van aki már korábban megkezdi az alapozást a szezonra, te hogyan tervezed?
A nyáron nem szeretnék kiesni a formából, ezért próbálom a fizikumom fenntartani kondis edzésekkel, hogy augusztusban ne jelentsen gondot a visszaszokás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com