SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. január 20.
Fábián, Sebestyén

Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 6. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 19., szerda
Játékosainkat kérdeztük a szezonról és a feljutásról.

Májusban hivatalossá vált, a Szegedi RSE a felsőházban folytatja tovább útját, ezzel újra az ország legjobbjai közé került csapatunk.
Hetente egyszer játékosainkkal beszélgetünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári terveikről.

Tátrai Sándor:
Nemcsak edzőként, de játékosként is nagy szerepet játszottál a felnőtt csapatok életében. Mennyire volt megterhelő számodra ebben a két szerepben az elvárásaidhoz megfelelően teljesíteni?
Edzőként egy nagyon nehéz szezonon vagyok túl. A statisztika is kimutatta, hogy a női csapat utazta a legtöbbet az idei szezonban. Nagyon elfáradtunk, de az egész csapat kitett magáért. Nagyon nehéz volt ez a szezon, mert magammal szemben nagyok az elvárásaim. Már végiggonoltam az idei évet, levontam a tanulságokat és próbálok tovább fejlődni. Játékosként ez még nehezebb, hiszen el kell fogadnom, hogy már nem játszom olyan szinten mint pár évvel ezelőtt. Az edzőkkel beszéltem, hogy edzésekre szeretnék járni, hiszen hiányzik a mozgás, mikor pedig lehetőségem volt mérkőzésen is játszani, nagyon felszabadító érzés volt. Jó volt újra a pályán lenni, érezni a magabiztosságot, átélni a meccsek izgalmait és átélni a mérkőzés hangulatát. Ami viszont a legfontosabb számomra, hogy bízom benne segítségére tudtam lenni a csapatomnak.
A felsőházba való feljutás számodra milyen értékkel bír? Láthatunk-e újból pályán játékosként a következő férfi szezonban is?
A csapat már évek óta bizonyította, hogy a tudása alapján az első osztályban van a helye és szerencsére most már minden körülmény adott, hogy a legjobbak között is bizonyítsunk. Kérdéses még, hogy játszok-e újra a következő szezonban. Nagy motiváció számomra, de most jelenleg úgy érzem, hogy nem férne bele az életembe. Elsődleges szempont már, hogy edzőként bizonyíthassak, de ki tudja, ha lehetőségem lesz játszani, akkor biztosan élni fogok vele.
Hogyan telik a nyár? Miként tudsz kikapcsolódni? Van szerepben a röplabda is?
A nyaramat rögtön röplabdával kezdtem, mivel jelenleg is a nemzetközi szövettség, azaz a FIVB által szervezett edzői képzésén veszek részt. Nagyon élvezem az itt létet, hiszen a világ minden tájáról vannak itt edzők, akikkel nagyon izgalmas megismerkedni és beszélni a röplabdáról. Rengeteget tanulhatok itt és sok motivációt és erőt ad a folytatáshoz. Ezután folytatom a feltöltődést a következő évre, aminek egyik módja, hogy próbálok a röplabdától távol maradni, maximum strandröpizni megyek le, a saját szórakozásomra.

Strezeneczki Péter:
A csapat egyik, hanem a legfiatalabb tagjaként jutottál fel a felsőházba. Te hogyan értékelnéd a szezont? Milyen reményekkel fogsz nekivágni az NBI-nek?

Hatalmas élmény volt ez az idény, jó volt olyanokkal játszani, akik között felnőttem. Mikor régen a pálya mellett csodálkozva néztem a játékot, mindig is az volt az álmom, hogy egyszer a fiúkkal játszhassak. Ez sikerült is, és jövőre újult erővel vágok és vágunk neki az NBI-es szezonnak! Ez a szezon hatalmas élményeket adott, arról, hogy milyen is egy felnőtt csapatban játszani. Szerintem az elvártaknak megfelelően teljesítettük a szezont, a következőktől is ezt várom, hasonló eredményekkel.
Mióta röplabdázol és mit jelent neked ez a sportág?
Pontosan nem tudom, mikor is kezdtem el hivatásosan röplabdázni, de születésem óta a pálya mellett vagyok. Talán 10 éve kezdtem el járni edzeni és azóta megállás nélkül ezzel a sportal kelek, fekszem.
A feljutást tekintve Te melyik csapat ellen lépnél szívesen pályára és miért?
Én szívem szerint a Kaposvár ellen lépnék pályára legszívesebben. Mindig is nagy csapat volt, és kíváncsi lennék, hogy hogyan tudnánk mi helyt állni ellenük. Remélem a következő szezont hasonlóképpen zárjuk, mint az elmúlt évet.

Péter Márk:
A csapat NBI-be való feljutása számodra milyen régi/új kihívásokat fog hozni? Lesz szerinted különösebb változás az idei és a következő szezon között?
Számomra az NBI teljesen új kihívás lesz, hisz eddig csak másodosztályban játszottam. Fejben rengeteget kell fejlődnöm és természetesen technikailag is. Szerencsére vannak olyan játékosok a csapatban, akik rendelkeznek NBI-es háttérrel és ennek köszönhetően rengeteget fognak hozzáadni a fejlődésünkhöz. Úgy vélem nagy változások nem lesznek, azt leszámítva, hogy erősebb ellenfelekkel kell megküzdenünk.
Szinte minden hétvégén volt mérkőzése a csapatnak és várhatóan ez nem fog változni a következőekben sem. Hogyan tudod összeegyeztetni a meccseket az egyéb elfoglaltságaiddal?
Nehéz szezon lesz, mivel tanulást, munkát és a röplabdát kell összeegyeztetnem. Rengeteg erőt ad a röplabda, ezért feltétlenül meg fogom oldani, hogy edzéseken, illetve meccseken is ott lehessek.
Nyáron a strandröplabdáé a főszerep. Te szoktál-e játszani és ha igen, melyiket kedveled jobban, a terem vagy a strandröpit?
Szoktam strandröplabdázni nyaranként, de sajnos most a lábamat kell visszaerősítenem a sérülésem után, hogy teljes erővel kezdhessem a szezont. Ha választanom kellene, inkább a teremröplabda után húz a szívem.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 13., hétfő
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com