SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. január 20.
Fábián, Sebestyén

Jelszóigénylés

Az NBI-es álmok nyomában - 7. rész

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 24., hétfő
7 héten át kérdeztük játékosainkat a szezonról és a feljutásról.

Májusban hivatalossá vált, a Szegedi RSE a felsőházban folytatja tovább útját, ezzel újra az ország legjobbjai közé került csapatunk.

Hetente egyszer játékosainkkal beszélgettünk az új kihívásról, a legutóbbi szezonról és a nyári terveikről.

Váradi Zoltán:
Sok röplabdás év van mögötted, mégis a 2019/2020-as lesz az első NBI-es szereplésed. Milyen gondolatok és érzések kavarogtak benned, mikor megtudtad, hogy vállalja a csapat a szereplést?

Leginkább büszkeséget érzek. Nagyon büszke vagyok mindarra, amit együtt elértünk és örülök, hogy ennek egy kis része én lehettem. Sokan a csapatból - köztük én is - hosszabb/rövidebb időre szakított a versenyszerű röplabdázással az egyetemi tanulmányok idejére, így amikor Bondi és Pisti megkerestek minket, hogy csatlakozzunk a frissen alakuló csapathoz, sokan gyakorlatilag a nulláról tanultunk mindent újra, én különösképp. Innen a legmagasabb osztályba jutni nehezen leírható érzés.
Az edzői feladataid mellett vállaltad a csapatban a libero posztot. Mennyire volt megterhelő számodra mindkét helyen helytállni?
Lélekben egyáltalán nem, sőt, ott még vállalnék még egy csoportot. Időben viszont nagyon nehéz volt megoldani. Szerencsére szuper rugalmas volt velem Tibi is, mint edzőpárom és Gyuszi is, mint edzőm a felnőtteknél, így meg tudtunk mindent oldani.
Jelenleg külföldön tartózkodsz. Mesélnél róla, hogy merre jársz? Esetleg vittél magaddal röplabdát is az útra?
Mielőtt kezdődik a következő évi felkészülés, lehetőségem nyílt az Egyesült Államokba utazni, New York városába. Egy pár terem cipő, 3 garnitúra edzés felszerelés és egy labda mind a bőröndöm tartalmát képezte.
Sarnyai Ákos:
Viszonylag későn, 19 évesen kezdtél el röplabdázni. Szerepelt a terveid, álmaid között az NBI-es részvétel?

Mivel nagyon későn kezdtem el, ezért álmodni se mertem volna, hogy egyszer ide juthatok. Az volt az egyetlen célom, hogy ahogy elkezdem az egyetemi tanulmányaim Szegeden, keressek minden lehetőséget, ahol csak röplabdázhatok. Kezdetben ez lebegett a szemem előtt, azonban az idő előrehaladtával, ahogy egyre több időt és energiát fektettem bele, egyre nagyobb célkitűzéseim is lettek és egyre komolyabb kihívásokat kerestem. Mostanra elérkeztem úgy gondolom a lehető legkomolyabb kihíváshoz, és noha még mindig nem tudom teljesen elhinni, már alig várom, hogy itt is megmérethessem magam.
Hogyan értékelnéd a legutóbbi szezont? Van-e benned hiányérzet a le nem játszott döntővel kapcsolatban?
Nagyon jó szezon volt, talán az egyik legjobb szezonom mióta Szegeden vagyok. Eddig nem nagyon tudtam versenyeken a pályára lépni, mivel a junior korosztályban mikor elkezdtem, még nagyon tapasztalatlan voltam, bár megjegyzem nagyon hálás vagyok, hogy ennek ellenére már akkor is kaptam rá lehetőséget. A tavalyi évben sajnos nem tudott indulni egyik osztályban sem a csapat, így szintén nem tudtam bizonyítani. Ebben az évben viszont végre elérkezett az én időm, és úgy érzem a rendszeres edzésnek és az odaadó munkának köszönhetően végre több versenyen játszhattam. Az egyik legnagyobb megtiszteltetés és sikerélmény talán az volt, mikor a Magyar Kupában a KRC Kecskemét ellen bekerültem a keretbe, ugyan a meccs alatt nem léphettem fel a pályára, de ez még így is nagyon sokat jelentett nekem. A le nem játszott döntővel kapcsolatban kicsit csalódott vagyok, nagyon kíváncsi lettem volna a másik két csapatra és arra, hogy hogyan teljesítettünk volna ellenük.
Miként hangolódsz a nyáron a következő szezonra? Vizsgaidőszak, strandröplabda, utazol haza Magyarkanizsára?
Még nem igazán gondolok az első osztályra. Igen elfoglalt vagyok a nyáron, bár lehet, hogy egyszerűen még mindig nem is fogtam fel igazán, hogy micsoda lehetőséghez jutottam. A vizsgaidőszakom mondhatni elég laza volt, gyorsan végeztem vele. Az időm nagy részét munkával és strandröplabdával töltöm, de számos más területen is próbálok tevékenykedni a szabadidőmben. Például, egy kutatási projektet szervezünk az egyetemen, melyet a jövőre esedékes szakdolgozatomhoz szeretnék felhasználni. Készülődök egy nyelvvizsgára, illetve amennyire időm engedi tanulgatok programozni is. Igen, szinte megpróbálom minden hétvégémet úgy igazítani, hogy haza tudjak látogatni. Persze otthon sem töltöm semmittevéssel az időmet, otthon is rendszeresen járunk játszani a barátaimmal, amikor csak az időjárás megengedi.

Filius István Zoltán:
Azon játékosok közé tartozol, akik már szerepeltek az NBI-ben. Milyen emlékeid vannak arról az időszakról? És mit vársz a jövő évtől?

Nagyon szerettem az NBI-ben játszani! Akkor az egyetem mellett a röplabda volt az első, de a napi 2 edzések, a hétvégi mérkőzések mellett nem is maradt másra idő. Sok áldozattal járt az élsport, de én ebben nőttem fel, gyerekkorom óta ez töltötte ki a mindennapokat. Szerettem az utazásokat, sok helyen jártam ezáltal és sok barátságot is kötöttem csapattársakkal, ellenfelekkel.
A szegedi röplabda mellett Békéscsaba is nagy szerepet játszik az életedben. Miként tudod/tudtad megoldani és összeegyeztetni a teendőiddel az edzéseket, mérkőzéseket?
A jövő évünk biztos nehéz lesz, az előző szezonokhoz képest sok változásnak kell lennie. Több edzésre lesz szükség, amit munka mellett nehéz lesz megoldani, hiszen nálunk mindenki amatőr sportoló, munka mellett, szeretetből játszunk. A hétvégi szabadidőket felváltják a mérkőzések, ami szintén nagy változás lesz a játékosoknak.
Ettől függetlenül nagyon várjuk a szezont, úgy látom mindenki lelkesen vág neki az idénynek és megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, hogy helyt tudjunk állni ebben a magasabb ligában is. Sajnos csak ritkán tudtam megoldani, hogy a csapattal tudjak edzeni, de szerencsére a munkámból kifolyólag magas színvonalú edzéseken tudtam részt venni Békéscsabán a felnőtt csapatnál, illetve egyéni edzéseket is terveztem magamnak. Fizikálisan nem volt ezzel problémám a meccseinken, inkább a csapattal való együtt edzés hiányzott nekem.
Nagy strandröplabdás hírében állsz. Hogy sikerült az OB forduló számotokra?
Nagy strandröplabdásnak nem tartom magam. Nagyon szeretem ezt a sportágat, nem titok, hogy a hátralévő pályafutásomban a strandröplabdáé a prioritás. Korábbi párom Bodnár Lajos sérülése miatt és Bitó Attila munkahelyi elfoglaltsága miatt előző hétvége óta egy új párral folytatom a szezont, Török Ricsivel, egy szentesi sráccal. Vele edzek és indulok a hátralévő versenyeken. Az előző felkészülési tornán sikerült 3. helyezést elérnünk és remélem komoly munkával a következő OB fordulón is jó eredményt tudunk majd elérni. A szezon első fele nem úgy alakult ahogy szerettük volna, most már a cél, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a második feléből, felkészülni, és megalapozni ezzel a jövő évi bajnokságot.

Csütörtökön hivatalosan is fény derül a csapat vezetőedzőjének kilétéről. Az eseményről élőben jelentkezünk egyesületünk Facebook oldalán!
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 13., hétfő
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com