Jelszóigénylés

Az NBII Keleti csoport 5. helyén végzett a Szeged

Megosztás:
Megjelent: 2017. április 27., csütörtök
Lezárult a 2016/2017-es NBII-es bajnokság, a felnőtt és junior csapat is a középmezőnyben.

Április 22-23-án kétfordulós idegenbeli tornán vett részt az SZRSE-SZTE EHÖK SE női röplabda csapata, mely egyben az idei szezon utolsó állomása is volt a játékosoknak számára.

Szombaton a DEAC-hoz látogatott a Szeged. A 15 órai kezdetű felnőtt mérkőzésen a hosszú utazás miatt kicsit bágyadtan kezdtek a vendégek, így egy szoros első szettet láthattak az érdeklődők. A végjátékban hazai játszmalabdát követően összekapta magát az EHÖK SE, és megnyerte az első felvonást. (26:28)

A második és harmadik szettben egy kicsit jobban koncentráltak a szegediek, már a szettek elején zsinórban több pontot szerezve megléptek ellenfelüktől, így magabiztos győzelmet arattak a mérkőzésen. (14:25; 15:25)

A juniorok összecsapása jól kezdődött a SZRSE-SZTE EHÖK SE csapatának, az első két szettben sikerült kihasználni a hazai csapat bizonytalanságait, így mindkét játszmát behúzták a vendégek. (19:25; 19:25)

A harmadik játszmában a DEAC csapata koncentrált jobban, a szegediek elbizonytalanodtak és óriási hullámvölgybe kerültek, így a hazaiak szépítettek. (25:16)

A vesztes szettet követően gyorsan rendezték soraikat a szegedi játékosok, újra az első két szettben látott pontosabb játékkal megnyerték az összecsapást. (18:25)

A csapat nem utazott haza a debreceni mérkőzéseket követően, hiszen vasárnap délelőtt 11 órától már Nyíregyházán szerepeltek az NBII-es szezon zárásaként.

A felnőttek összecsapása jó színvonalú mérkőzést hozott, becsülettel küzdött mind a két csapat. Az első szettben 15:15-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Nyíregyházi SC meglépett négy ponttal. Ekkor hatalmasat küzdött a Szeged, sikerült visszakapaszkodnia a végjátékra, azonban a szettgyőzelem nem jött össze számukra. (25:23)

A második és harmadik játszmában is küzdelmes játék zajlott, mindkét csapat bátran és lelkesen játszott. A szettek közepén, 15:15-ös állásig felváltva estek a pontok, ekkor azonban a szegediek rendre elfáradtak, a hazaiak pedig ezt kihasználva megnyerték a mérkőzést, és győzelmével megszerezte a bajnokság 3. helyét a Nyíregyházi SC. (25:18; 25:16)

Az SZTE EHÖK SE felnőtt női röplabda csapat a bajnokság 5. helyét szerezte meg.

2016/2017 NBII. Keleti csoport női felnőtt eredmények, tabella itt!

A junior mérkőzésen a már ezüstérmes nyíregyháziak jól indították utolsó összecsapásukat, magabiztos játékkal nyerték az első szettet. (25:12)

A második és harmadik játszmában is becsülettel küzdöttek a szegediek, a szettek elején sikerült lépést tartaniuk a hazai csapattal, ám a játszmák közepére el tudott lépni a Nyíregyházi SC. Az SZRSE-SZTE EHÖK SE azonban ekkor sem adta fel, az utolsó pontokig küzdöttek, de végül nem sikerült szorossá tenniük a végjátékot, így a hazaiak megnyerték a mérkőzést. (25:17; 25:15)

Az SZRSE-SZTE EHÖK SE junior csapata végül az 5. helyen végzett a bajnokságban, mindössze két szett hiányzott a negyedik hely megszerzéséhez.

2016/2017 NBII. Keleti csoport női junior eredmények, tabella itt!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com