SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Az Országos Mini Bajnokság Döntőjén izgulhatunk!

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 10., csütörtök
A Szegedi RSE leány és fiú mini csapata is versenybe száll a legjobbak csatájában.

Május 12-13-án a tavalyi évhez hasonlóan ismét Szegeden kerül megrendezésre az Országos Mini Bajnokság Döntője, melyre a legjobb 12 leány csapat és a 9 legeredményesebb fiú együttes kvalifikálta magát. A küzdelmek a József Attila Általános Iskola tornatermében zajlanak majd.

A leány bajnokság október 28-án a tatai Dotis Kupával kezdődött, a maratoni 8 fordulóban összesen 43 tornát rendeztek az egyesületek, és az április 15-i budapesti Közgáz Tavasz Kupa után lehetett a rendkívül szoros tabellát véglegesíteni.

A bajnokságba rekordszámú 51 csapat nevezett. A tornákon megszerzett helyezésekért kapott pontszámok alapján alakult folyamatosan a ranglista, a csapatoknak minimum 6 tornán kellett részt venniük a szezonban. A helyezések eldöntéséhez a csapatok legjobb 6 eredményével megszerzett pontszámokat összesítették.

A Szegedi RSE két csapattal indult a bajnokságban. A ranglista második helyén döntőbe jutott 1-es csapatunk 11 tornán indult, 6 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek a küzdelmek során, vagyis minden tornájukról éremmel térhettek haza Dávid Tibor tanítványai.

Ez az eddig kiváló szezon több dolog miatt alakulhatott így. Egyrészt ez a gárda már tavaly is a mini bajnokságban szerepelt, és már akkor is a döntőbe jutás kapujában voltak Baksa Pannáék.

Másrészt a csapat heti 5 edzéssel készült a szezon során, és emellett kiváló szakemberek is segítik felkészülésünket. Az év elejétől Halász Nikoletta erőnléti edző segítette a munkánkat, aki heti 1 alkalommal dolgozott a lányokkal, majd a 2018-as év elején kezdtünk el dolgozni Bús Mírával és Szűcs Ákossal, akik szintén heti 1 alkalommal foglalkoztak a lányokkal. Ők a teljesítmény növelés mellett mentális tréninggel fejlesztették a játékosokat.

Bús Míra és Szűcs Ákos a bodyART iskoláról és a Szegedi RSE-vel való közös munkáról:
"Aktív sportélet után döntöttünk úgy, hogy a teljesítmény növelés felé vesszük az irányt. A tanulmányainkat ilyen irányba kezdtük el, így találkoztunk a német bodyART iskolával és ezzel a teljesítménynövelő rendszerrel. Nagy eredményeket értünk el a normál populációnál, és ezen felbátorodva  8 éve elkezdtünk foglalkozni élsportolók teljesítménynövelésével is! Az idők folyamán arra jöttünk rá, hogy a sportolókat nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is ugyan olyan mélységben fejleszteni kell, így dolgoztuk ki a supercoaching módszerét, amivel mentálisan is támogatjuk az idegrendszert. A rendszer lehetővé teszi a sportolók pillanatnyi állapotára vonatkozó válasz megoldásokat és az igények maximális kielégítését. Mind a sportolók izomzatának felkészítését, feszültségoldását és teljesítménynövelését a mai legújabb tudományok szerint.
A rendszerünk tartalmazza a teljes alapozást, a szezon közbeni állapot fenntartást, teljesítmény növelést, regenerációt, stresszoldást, fizikálisan, idegrendszerileg és mentálisan is, sőt mindenre kiterjed egészen akár a sérült sportoló visszaállításában is be tudunk dolgozni a terápiák és a gyógytorna után! Fontos szempont volt a rendszer kidolgozásánál az izmok feszültségoldása, nyújtása, regenerálódása a kötőszövet rendszerén keresztül, emellett az ízületek mobilizálása, sérülés-megelőzése és az ízületi mozgástartományok növelése is. Mára már sok élsportolónak tudtunk segíteni, hogy kiegyensúlyozott sport karriert éljen meg és ember feletti teljesítmény leadására legyen képes.
Nagyon örülünk, hogy ez a közös munka létrejöhetett a Szegedi Röplabda Sportegyesülettel, és így hosszú távon tudunk segíteni az utánpótlás-nevelésben, és ez által bele tudunk szólni a jövő röplabdásainak sikerébe."


Az OMB Döntő előtti egy hónapban további kihívások elé állítottuk játékosinkat, hiszen az U15-ös gyermek csapatunkkal rendszeresen edzőmeccseket játszottak Kiss Nóráék, hogy minél felkészültebben érkezzenek a végső összecsapásokra.

 

Dávid Tibor - leány U13 edző:

"Azt gondolom, hogy nagyon nehéz döntő vár a csapatokra, mert több csapat is kimagasló teljesítményt nyújtott. Talán a BRSE csapatáról mondható el, hogy stabil játékot mutatott egész évben. Nagyon köszönöm a segítséget Váradi Zoltánnak, Halász Nikolettának, Bús Mírának, Szűcs Ákosnak. A lányok hozzáállása és munkája az egész évben példaértékű volt és ennek köszönhetően a játékosok sokat fejlődtek. Remélem, hogy a döntőben sikerül kihozni magunkból a maximumot, és a csapat az eredménytől függetlenül egy óriási élménnyel lesz gazdagabb, amire szívesen emlékeznek majd vissza pár év múlva is."

 

A Szegedi RSE fiú mini csapata is ott szerepel a legjobbak között a hétvégén, azonos pontszámmal ugyan, de a 9. helyen jutottunk be a Döntőbe. A fiúk szezonja december legelején indult egy szolnoki tornával, majd az április 21-i dunaújvárosi versennyel fejeződött be a 17 fordulós bajnokság.

A fiú csapatoknak négy fordulón volt kötelező a részvétel, így a ranglistás helyezések eldöntésekor a legjobb négy helyezés után járó pontszámokat összesítették. A Szegedi RSE a DSE-vel egyetemben a legtöbb, azaz 10 alkalommal szerepelt  versenyen a szezon során. A 21 csapatos mezőnyben 3 ezüst- és 1 bronzérmet is szereztek a mieink, a tornagyőzelem azonban sajnos elmaradt.

Csapatunk bizakodva várja a Döntőt, a csoportmérkőzések sorsdöntőek lesznek a helyezések szempontjából, a legjobb háromba kerülés óriási teljesítmény és bravúr lenne a fiúktól az erős mezőnyben.

 

Honti Szilárd - fiú U13 edző:

"Elérkezett az utolsó, mondhatni a legfontosabb megmérettetésünk. Kedvezően alakult számunkra a sorsolás, ám így is roppant nehéz dolgunk lesz, mivel az alapszakasz második Dág KSE illetve a hatodik Delta RSE csapatával kerültünk egy csoportba. Nincs gátló tényező, fizikálisan és mentálisan is felkészülten, illetve most már teljes kerettel tudunk kiállni a hétvégén. A játékosoktól annyit várok, hogy élvezzék a játékot és azt nyújtsák, amit eddig, akkor bármi megtörténhet. Mertünk egy nagyot álmodni, és cél a dobogó, amihez nagy támogatást jelenthet a hazai környezet. Hajrá fiúk, hajrá SZRSE!”


Fotó: Kocsis Alíz

 

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com