SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. július 23.
Lenke

Jelszóigénylés

Bronzéremmel tért haza a leány mini 1-es csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2019. február 11., hétfő
Leány mini 2-es csapatunk pedig megszerezte az első győzelmét a szezonban!

Sikeres hétvégét zártak leány mini csapataink az OMB fordulóiban. Szombaton a 2-es csapat Budapest-Zuglóban, míg vasárnap az 1-es csapat a VASAS otthonában vívta csatáit. 

Vasárnap a Szegedi RSE-1-es csapata VASAS otthonában játszotta az OMB 5. fordulóját. Ezúttal a csapat célja a dobogóra való feljutás volt.
A csoportmérkőzések során először a Delta csapatával találkoztak. Olykor sok hibával, de mégis legyőzték a lelkesen küzdő ellenfelüket. Sajnos a következő mérkőzésen, a VASAS ellen remélt bravúr elmaradt, de szettet így is sikerült rabolnia a lányoknak. Egy harmadik, könnyebb csoportmérkőzés után a rendező egyesület másik, szintén erős csapatával találták szembe magukat a szegedi lányok a döntőbe jutásért. Ismét sok hibával, önbizalom nélkül kezdték a mérkőzést, csak a végére sikerült méltó ellenféllé válnia a csapatnak, aminek eredményeként sajnos nem sikerült kivívni a döntőbe jutást. A harmadik helyért folyó csatát így a Nyíregyházával játszották le Duics Dóráék. A keresztjáték élményét nem felejtve álltak újra pályára, ahol változatos játékkal, stabil nyitásokkal és nyitásfogadásokkal zárták az első szettet. A kötelező sorcsere után óriási csatában a második szettet is nyerték, így bronzéremmel a nyakukban hagyták el a fővárost a szegedi lányok.
A csapat különdíjasa megérdemelten Nagy-Hegyesi Réka lett, aki szombaton még a Gyermek csapattal lépett pályára a Lila iskolában, vasárnap pedig vezéregyéniségként segítette a minis lányokat. Deák Angelina és Mihály Annamária pedig óriási küzdőszellemről tettek tanubizonyságot.

U13 I. osztály 5. forduló
Szegedi RSE-1 - Delta RSE 3:0
Szegedi RSE-1 - VASAS Piros 1:2
Szegedi RSE-1 - Lőrinc 2000 SE 2:1
Szegedi RSE-1 - VASAS Kék 0:2
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza A 2:0  3. hely

Szegedi RSE-1: 
Gigacz Maja, Duics Dóra, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Erdei-Strohner Enikő, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Kasztner Zsófia, Kocsis Dorka, Héjja Daniella, Varga Szonja
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi ZoltánA Szegedi RSE 2-es csapata a Kaposvár Kék, Gödöllői RC, BVSC-Zugló ellen játszott a csoportban. A lányok a mérkőzés hetén Dávid Tibor, edzőnek fogadkoztak, hogy megszerzik a bajnokságban az első győzelmüket, ami így is lett.
A Kaposvár ellen nagyon jól kezdtek a lányok, Pádár Panna három nyitása pontot ért, Mészáros Petra sáncolta az ellenfelet és ezt követően Magos-Dóra Villő kettő jó nyitása következett. Ezzel a lányok a szett elején olyan előnyt szereztek, ami elegendő volt a sima győzelemhez. A második játszma hasonló forgatókönyv alapján zajlott és magabiztos játékkal ezt is a szegediek nyerték. A harmadik szett közepéig fej-fej mellett ment a két csapat. (16:16)-os állásnál ismét a nyitásoknak köszönhetően sikerült megszerezni egy nagyobb előnyt, amit Szentkereszty Stefánia higgadt szerváinak köszönhettek a szegediek. Ehhez társultak Kóti-Kiss Noémi pontjai és Pádár Panna nyitásai. A győztes pontot is nyitással szerezte a csapat, Horváth Dalmának köszönhetően.

Gödöllő ellen egy mérkőzés szünet után léptek újra pályára. Nehezebb mérkőzésre számítottak, de bíztak benne, hogy a szegedi vereség után sikerül visszavágni. Jól kezdtek a lányok, (5:1)-es szegedi vezetésnél viszont megtorpantak. A szett közepén már a Gödöllő vezetett 4 ponttal, mikor egy állásrendi hiba miatt a Gödöllőtől elvették a nyitás jogát, ami a legjobbkor jött a csapatunk számára. Sikerült Mészáros Petráéknak visszajönni a mérkőzésbe (23:23), viszont ezt követően nem sikerült már a bravúr. A második szettben ismét jól játszottak és magabiztos szegedi győzelem született. A harmadik játszmában nem tudott a csapat koncentrálni, így sima vereséget szenvedtek a lányaink.
A BVSC-Zugló ellen mindhárom játszmában az ellenfél került ki győztesnek, így az 5. helyért folytathatták a harcot. A Kaposvár Sárga csapata elleni első játszmában ellenfelünk nyert, a másodikban viszont sima szegedi győzelem alakult ki. A döntő játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, sikerült szorossá tenni a végjátékot, de ezúttal a somogyi csapat szerezhette meg a győzelmet.

U13 I. osztály 5. forduló
Szegedi RSE-2 - RÖAK Kaposvár kék 3:0
Szegedi RSE-2 - Gödöllői RC 1:2
Szegedi RSE-2 - BVSC-Zugló 0:3
Szegedi RSE-2 - RÖAK Kaposvár sárga 1:2 5. hely


Szegedi RSE-2: Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Szentkereszty Stefánia, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Eszik Sára, Borics Panka, Pádár Panna, Hartai-Rácz Gaia
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán


Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. július 18., csütörtök
Hír
2019. július 22., hétfő
Hír
Hír
2019. július 17., szerda
Hír
Hír
2019. július 12., péntek
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com