SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. szeptember 15.
Enikő, Melitta

Jelszóigénylés

Bűvös 13-as jegyében zárultak a leány helyosztók

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 20., hétfő
Gyermek és serdülő bajnokságban is a 13. helyen végeztek csapataink.

A leány gyermek bajnokság C-4 és C-5 csoportgyőzteseként a Szegedi RSE-1 és Szegedi RSE-2 is, illetve leány serdülő-1-es csapatunk is a 13. helyen zárta a helyosztókat!

A szezon utolsó U15-ös csoportkörét a Szegedi RSE-1-es csapatunk Dabroncon játszotta. Az előző két torna eredménye alapján – valamennyi meccsüket megnyerte csapatunk – győzelmi kényszer nélkül játszhattak Kiss Annáék, valamint a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok kerültek előtérbe.
A VASAS U15 B csapata ellen kezdték meg a napot a lányok. Az első szettben ellenállhatatlan játékkal valósággal lehengerelték ellenfelüket a mieink. Jó nyitásokkal sikerült kiismerhetővé tenni a fővárosiak támadásait, és a kivédekezett labdákat szebbnél szebb akciókkal fejezték be a lányok. A második és harmadik szettben szerephez jutottak az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó csapattagok is. A VASAS egyre jobban belelendült a játékba, ugyanakkor a szegediek egyre többet hibáztak, s bár hiába küzdöttek, az ellenfél megérdemelten nyerte meg a két szettet. A negyedik etapban magabiztos kezdést követően ki-ki játék alakult ki, sajnos elég volt egy-két megingás ahhoz, hogy lelkes ellenfelünk maga felé billentse a mérleg nyelvét, és összességében megérdemelten megnyerje a találkozót.
Ezt követően a Sümeg-Dabronc csapata került lányaink elé a pályára. A mérkőzés első három szettje szinte ugyanazzal a koreográfiával zajlott, mint az előző derbi. Az első szett megnyerése után ellenfelünk percei következtek. Fordulatot a 4. szett hozott, mivel Hulmann Zsolt csapata szeretett volna győzelemmel elbúcsúzni az U15-ös bajnokságtól. A lányok arcán látszódó elszántság s továbbiakban a játék képében is megmutatkozott. A játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, nyitásaik és támadásaiknak ellenszerét nem találták a sümegi lányok. Ezzel csapatunk a 13. helyet szerezte meg a bajnokságban.

Dr. Kotsis Attiláné leány OGYB I. osztály C-4 csoport helyosztó, 3. forduló
Szegedi RSE-1 – VASAS U15 B 1:3 (25:12)(13:25)(12:25)(23:25) 
Sümeg-Dabronc – Szegedi RSE-1 2:3 (21:25)(26:24)(25:18)(15:25)(11:15)


Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Sztanó Dorka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Szabó Katie
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

A szezon utolsó U17-es fordulóját Jászberényben játszotta Hulmann Zsolt csapata. Helyzetüket nehezítette, hogy az alakulat gerincét – 8 játékos – az az U15-ös csapat alkotta, akik az előző nap gyermek fordulón vettek részt Dabroncon és reggel 6 órai indulás után, 9 szettet lejátszva este 10 órakor értek haza.  Az MVSC-MVSI, azaz a Miskolc elleni első szettben még Csipkerózsika, vagy inkább dabronci álmát aludta a csapat. A miskolci lányok dinamikus játéka alaposan meglepte a csapatot. Csak keresték a helyüket a pályán, és mire megtalálták, a bírók már le is fújták a szettet. Ez alapos hidegzuhany volt számukra. A második szettben már kezdték megmutatni Pető Rékáék, hogy valójában mire is képesek. Egyre több szép labdamenetet tudtak megnyerni, de sajnos ellenfelük kezdeti lendületét, a be-becsúszó buta hibák miatt nem sikerült megtörniük. A harmadik szettben végre teljesen megérkeztek a mérkőzésbe a szegediek. Végig koncentrálva, a döntő pillanatokban jó megoldást választva sikerült megnyerniük a szettet, amely a mérkőzés végső kimenetele szempontjából döntő volt. Nem csak a szettet sikerült megnyerniük, hanem a miskolci lányok hitét is sikerült elvenniük! A negyedik és ötödik szettben végül bebizonyosodott, hogy a szegedi a jobb csapat. A játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek Kiss Boglárkáék. 
A lányokban még élénken élt az U15-ös bajnokság, ahol pont a hétvégi ellenfelük, a Jászberényi RK gyermek csapata ellen nem sikerült kivívni a 12-be jutást. A mérkőzés első szettjében még kicsit visszafogottan játszottak a mieink, egy-egy jászberényi pont esetén kiestek a ritmusból, és nehezebben sikerült újból elkapni a fonalat. A szett végjátékában azonban már minden a helyén volt, és sikerült megnyerniük a meccs végső kimenetelét döntően befolyásoló szettet. A második és harmadik szett már felszabadult játékot hozott, Bálint Viktória jól mozgatta a csapatot, Nyers Noémi és Szatmári Júlia centertámadásainak nem volt ellenszere az ellenfélnek. A jó teljesítményeknek köszönhetően a vártnál simább sikert könyvelhettek el a szegedi lányok.   
A Szolnoki Sportiskola elleni mérkőzés rögtön a jászberényi találkozó után kezdődött, így az első szettben a pihentebb szolnokiak akarata érvényesült. Sajnos nem tudták felvenni a meccs ritmusát a mieink, a fáradtság számlájára írható, sok ki nem kényszerített hibát vétettek a lányok, amely következtében elúszott a szett. Második és harmadik szettben változott a játék képe. A szolnoki lányokon is kiütközött a fáradtság, míg a mieink egy csodás átalakulás következtében aktívan mozogtak a pályán. Parádés mentések, szemet gyönyörködtető támadások jellemezték a szegediek játékát, aminek nem is maradt el a jutalma. A negyedik etap szegedi szempontból egy értékelhetetlen szett volt. Mindent elmond, hogy ellenfelük 22 pontjára a Szegedi RSE-1 csak 8-cal tudott válaszolni. Így hát következett a mindent eldöntő 5. szett. Az elvesztett negyedik etap után ismét megérkeztek a mieink a játékba. A döntő szettben végig vezetve, nagyszerű csapatmunkával sikerült megszerezniük a győzelmet, a csoportelsőséget és egyben a bajnokság 13. helyét!

Szalayné Sebők Éva U17 OSB I. osztály, helyosztó 13-16. hely
MVSC-MVSI - Szegedi RSE-1 2:3 (25:9)(25:23)(24:26)(11:25)(10:15)
Jászberényi RK – Szegedi RSE-1 0:3 (21:25)(19:25)(15:25) 
Szegedi RSE-1 – Szolnoki Sportiskola-1 3:2 (22:25)(25:18)(25:17)(16:25)(15:12)


Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Rácz Lilla, Szalay Kata, Kiss Zsófia, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Németh Zsófia, Pető Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Magyar Leila
Vezetőedző: Hulmann ZsoltA leány Gyermek-2-es csapatunk eddigi két OGYB fordulót hibátlan teljesítménnyel, 4 mérkőzésből 4 győzelemmel abszolválták, így biztató folytatásra lehetett tőlük számítani. Az UTE B csapata ellen kezdték meg a tornát Mányai Majáék. A lányokon érződött a korai indulás, lassan lendültek bele a játékba, az első szettben (12:12)-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, majd Simon Lili állt a nyitóhelyre és a jó nyitásoknak, valamint a kivédekezett támadásoknak köszönhetően a szegedi lányok elhúztak, így megnyugtató különbséggel megnyerték a nyitó szettet. A jó kezdet túlságosan megnyugtatta a lányokat, alig kezdődött el az etap, máris (6:0)-s UTE vezetést mutatott az eredményjelző. Használt az időkérés, (14:9)-re újra a szegedi alakulat vette át a vezetést, innen pedig már nem volt megállás. A harmadik szettben végre már az első ponttól kezdve figyelmesen és pontosan játszottak Strezeneczki Gyula lányai, (22:1) is állt az eredményjelzőn.
Rövid szünetet követően az MVSI-1-es csapata következett, ahol az volt az igazi tét, hogy meg tudják-e őrizni lányaink az eddigi hibátlan teljesítményüket! Kiss Nóráék ennek megfelelően komoly erőbedobással kezdték a mérkőzést, szép labdamenetek alakultak ki, mindkét csapat lelkesen játszott, viszont mindig a mieink tudtak valami újat mutatni és nagy küzdelemben (25:19)-re nyerték a nyitó szettet. A második játékrészben is a küzdelem dominált, egymás mellett haladt pontokban a két csapat, innen viszont újra sikerült saját szervából pontokat csinálnia csapatunknak, egy-egy ponttal mindig nőtt a különbség a javunkra. (15:11)-nél cserére kényszerült vezetőedzőnk, az addig jól játszó Paksi Kitti orra elkezdett vérezni, helyére Barna Sára érkezett center posztra. A lányok hozzáállását jól példázza, hogy a kényszerű helyzetben nem roppantak meg, mindenki hozzátett a játékhoz és (25:16)-ra nyertük a második játékrészt. A harmadik szettben át kellett szervezni a csapatot, Paksi Kitti még nem tudta vállalni a játékot, így Nagy-Hegyesi Réka lett a center. A miskolci csapat rendkívül lelkesen játszott, nem ismertek elveszett labdát, a szett elejétől mindig ők tudtak egy-két pontos előnyt szerezni, a mieinknek pedig, bár többször sikerült egyenlíteniük, nem sikerült a fordítás. A negyedik játékrészben Paksi Kitti újra vállalni tudta a játékot, ez új lendületet adott a csapatnak. Tetszetős támadásokat építettek, jól mezőnyöztek, hatékonyan szerváltak a lányok. A továbbra is rendkívül lelkesen játszó miskolciaknak már nem volt ellenszere ellenünk, (25:15)-re nyerte csapatunk a szettet és a mérkőzést! Ezzel csapatunk szintén a 13. helyen végzett a leány gyermek bajnokságban!

Dr. Kotsis Attiláné leány OGYB I. osztály C-5 csoport helyosztó, 3. forduló
Szegedi RSE-2 - UTE B
 3:0 (25:17)(25:14)(25:6)
MVSI-1 - Szegedi RSE-2 1:3 (19:25)(16:25)(26:24)(15:25)


Szegedi RSE-2: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Barna Sára, Verebes Dorina, Baksa Panna
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula 


Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. szeptember 14., szombat
Hír
2019. szeptember 13., péntek
Hír
2019. szeptember 12., csütörtök
Hír
Hír
Képgaléria
Hír
2019. augusztus 26., hétfő
Hír
2019. augusztus 23., péntek

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com