SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 20.
Rafael

Jelszóigénylés

Csak a Szolnok tudta legyőzni a serdülő leány 1-es csapatunkat

Megosztás:
Megjelent: 2019. március 18., hétfő
A csoport második helyéről várják a folytatást.

Szombaton a Leány OSB helyosztójának első tornáját játszotta a Szegedi RSE-1-es csapata, Szolnokon.

A hosszú hétvégére való tekintettel mindössze 9 játékossal tudott csapatunk elutazni a fordulóra. A dolgukat nehezítette, hogy Nyers Noémi és Kiss Zsófia is kisebb sérüléssel vállalta a játékot, valamint a feladók családi elfoglaltság miatt nem tartottak a lányokkal, így Mészáros Dorkára (aki még nem játszott ebben a pozícióban) hárult a csapat irányításának feladata.
A Szolnok ellen elsősorban a serdülőkorú játékosok kaptak bizalmat, kiegészülve Kiss Boglárkával és Szatmári Júliával. Az első szettben még a szokatlan felállás ellenére is tartották a lépést, de sajnos a végjáték az egységesebb szolnokiaknak sikerült jobban. Második szettben Kiss Zsófia sérülése miatt ismételten változtatni kellett a felálláson, ráadásul az összeszokás hiánya miatt a centerjátéka is akadozott a szegedieknek. Harmadik szettben nem tudtak Leiláék jelentős ellenállást kifejteni, sablonos támadásaikat kiismerte az ellenfél, s így megérdemelten nyerte meg a Szolnok a mérkőzést.
Tatabánya ellen center pozícióban Nyers Noémi kapott lehetőséget, valamint a 4-es helyen lévő támadásaink stabilizálására Szatmári Júlia került az első ütő pozícióba. A változtatások eredményeképpen sokkal eredményesebb lett a lányok játéka. Mészáros Dorka remekül mozgatta a csapatot, Kiss Boglárka és Szatmári Júlia ellenállhatatlanul támadott, Magyar Leila pazarul mezőnyözött, míg Nyers Noémi és Béres Blanka remek blokkjaikkal keserítették meg a tatabányai lányok életét. A meccs vége nem is lehetett más, mint könnyed szegedi győzelem.
A székesfehérvári lányok ellen ott folytatta a csapat, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta. Minden játékelemben az ellenfelük fölé nőttek. Tetszés szerint érték el pontjaikat, talán túl könnyen is. A harmadik szettben kissé leült a szegedi lányok játéka, s ezt megérezve a székesfehérváriak egy utolsó rohamot indítottak a szett megnyeréséért, amelyet csupa szív játékkal sikerült visszavernie Hulmann Zsolt csapatának, ezzel megnyerve a találkozót.
A lányok jelenleg a csoportjuk második helyén állnak, 5 ponttal. Mindössze csak 1 pont lemaradásuk van az első helyen álló Szolnokiakkal szemben. A második tornát március 31-én rendezik meg, Tatabányán. 

OSB I. osztály C-5 csoport, Szolnok
Szegedi RSE-1 - Szolnoki Sportiskola-1 0:3 (21:25)(19:25)(16:25)
Szegedi RSE-1 - TRSE 3:0 (25:15)(25:17)(25:18)
Felsővárosi Fésüs RA - Szegedi RSE-1 0:3 (16:25)(18:25)(24:26)

Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Rácz Lilla, Kiss Zsófia, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Pető Réka, Nyers Noémi, Magyar Leila
Vezetőedző: Hulmann Zsolt
Másodedző: Honti Szilárd


Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. június 19., szerda
Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com