Jelszóigénylés

Csányi Roland a magyar válogatott stábjába került

Megosztás:
Megjelent: 2021. június 18., péntek
Az Eb-re készülő U16-os csapat pályaedzője lett az SZRSE trénere.

Az SZRSE leány serdülő csapatának mestere, Csányi Roland már jó ideje bizonyítja, hogy az edzői szakmai iránt elhivatott, folyamatosan fejlődni akaró, tehetséges szakember. Ennek újabb bizonyítéka, hogy Kőnig Gábor szövetségi kapitány pályaedzőként számít rá a leány U16-os válogatottban.A nemzeti csapat május vége óta a július 10-én kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül, Csányi Rolandot így a szigetszentmiklósi edzőtáborban értük utol.

Kőnig Gábor csapatával a korosztályos bajnokságban is többször találkoztunk, a kapitányt régóta ismerem, és a bő keretben szereplő Nagy-Hegyesi Réka kapcsán folyamatosan egyeztettünk is. Időközben felmerült, hogy bővítenék a stábot, örülök, hogy rám gondoltak, persze én is jeleztem, hogy élnék a lehetőséggel. Sajnos Réka végül nem került az Eb-keretbe, de még bőven lesz esélye bizonyítani magyar színekben – jegyezte meg Csányi Roland.

Komoly stáb dolgozik a kontinensviadalra készülő válogatottal, hiszen négy edző mellett egy-egy statisztikus, gyúró és erőnléti tréner is azért dolgozik, hogy a legjobbat hozza ki a lányokból. Május vége óta Szigetszentmiklóson zajlik a munka, jövő héten pedig Nyíregyházára teszi át székhelyét a nemzeti csapat. A felkészülés során tornákon is indul a csapat, így még Szlovákiában is lesz egy háromnapos versenye.
Fotó: MRSZ Utánpótlás

– Az idősebb korosztályos válogatott ellen is játszunk, így majd az SZRSE három játékosa, Szatmári Júlia, Nyers Noémi és Bálint Viktória is ellenünk szerepelhet. Emlékszem, hogy játékosként milyen volt a nemzeti csapatban lenni, furcsa, hogy most a pálya másik oldalán állok a válogatottnál. A napirend szigorú, hiszen két edzés mellett konditermi tréning is a penzum része, pihenés gyanánt minden ötödik edzés után szabad a délután. Nagyon élvezem a munkát, remek a szakmai stáb, mindenki sokat tesz ahhoz, hogy minél szebb legyen a közös munka gyümölcse. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen rendkívül erős csoportba kerültünk olyan ellenfelekkel, mint például a lengyelek, a törökök és az oroszok, de egy-két bravúrral összejöhetne a továbbjutás, és akkor a negyeddöntőben örömjáték lenne a jutalmunk. Rajtunk biztos nem múlik, szuper a társaság, a gyúrónk folyamatosan csapatépítő programokat szervez. Egy ideje már foglalkoztatott egy ilyen szintű munka elérése, hiszen főállású edző szeretnék lenni, és ez a lehetőség komoly előrelépést jelent számomra. Büszke vagyok rá, hogy a válogatottal dolgozhatok – hangsúlyozta Csányi Roland, akinek ezúton is gratulálunk a kinevezéshez!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com