SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Twitter oldala
SZRSE Facebook oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2018. július 21.
Dániel, Daniella

Jelszóigénylés

Drámai küzdelemben maradtunk le az OSB döntőről

Megosztás:
Megjelent: 2018. március 27., kedd
Két szettes hátrányból jöttünk vissza a mérkőzésbe, de a döntő játszmát a KESI bírta jobban.

Március 25-én vasárnap hazai pályán küzdött meg U17-es csapatunk az Országos Serdülő Bajnokság Elődöntőjének utolsó, 3. fordulójában. Az eddigi eredmények alapján a Szegedi RSE és a KESI csapata azonos pontszámmal várta a továbbjutást eldöntő tornát.

A nagy jelentőséggel bíró KESI elleni mérkőzést görcsösen kezdte a Köteles Laurát sérülés miatt nélkülöző Szegedi RSE, a tét nagysága negatívan hatott ekkor a játékunkra. A nagyszámú közönség remek hangulatot varázsolt a terembe, a szurkolás közepette sajnos az első két szett ráment az izgalom leküzdésére.
Ekkor azonban megfordult a játék képe, a szegedi lányok elkezdték azt a játékot játszani, amit ők tudnak, eredményes nyitásokkal, határozott támadásokkal operáltunk, és a jó mezőnymunka is magabiztosságot adott játékosainknak, aminek eredményeként hatalmas küzdéssel kiegyenlítettünk.
A döntő játszmára azonban ismét görcsössé vált csapatunk, aminek következtében ellenfelünk 4 pontos előnyre tett szert, és sajnos ezt az előnyét stabil alapjátékkal meg is tudták tartani a mérkőzés végéig, így ezzel a vereséggel eldőlt, hogy serdülő csapatunk nem jutott be a legjobb hat csapat közé az országos döntőbe.

A torna második szegedi érdekeltségű, immáron tét nélküli összecsapásán azok a játékosok kaptak bizonyítási lehetőséget, akik az idényben kevesebbet játszottak, és pazar teljesítménnyel rukkoltak elő. Bátran, keményen, határozottan, és végig koncentrálva a szomorú előzmények ellenére is jó hangulatú párharcban sima győzelmet arattak a szegedi lányok.

KESI - Szegedi RSE 3:2
Szegedi RSE - MTK Budapest 3:0

Szegedi RSE: Németh Hanna, Farkas Antónia, Nagy Karola, Nagy Mína, Jenei Kamilla, Kertai Júlia, Hámori Janka, Andó Viola (libero), Sarusi-Kis Lídia, Nagy Nelli, Rácz Tamara, Szatmári Júlia, Bálint Viktória. Edző: Tátrai Sándor.

 

Tátrai Sándor - edző:

"Nagyon keményen és nagyon sokat dolgoztak a lányok egész évben azért, hogy az országos döntőbe juthassunk. Minden energiájukkal azon voltak, hogy ezt a céljukat elérjék, ezért meg fájóbb, hogy nem tudtam őkét felkészíteni úgy, hogy sikeresen vegyék ezt az elődöntőt. Büszke vagyok a csapatomra, mert egész évben remekül küzdöttek, amit bizonyítva vasárnap is 0:2-ás hátrányból is felálltak és kiegyenlítettek. Sajnos nagyon kevés tétmeccset játszunk egy évben mindössze 8-10-et összesen, ezért nehéz felkészülni egy ilyen kiélezett, drámai

csatára, mint amit a Kecskémet elleni párharc hozott. Ennek ellenére kiválóan helytálltak a lányok. Megérdemlik a maximális dicséretemet a vasárnapért is, és az egész éves munkájukért is! Gratulálok a Kecskemétnek, és kívánok nekik sok sikert az országos döntőben!"

 

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
2018. július 10., kedd
Hír
2018. július 5., csütörtök
Képgaléria
2018. július 1., vasárnap
Képgaléria
2018. július 1., vasárnap
Képgaléria
2018. június 21., csütörtök
Képgaléria
2018. június 20., szerda
Képgaléria
2018. június 19., kedd

Facebook

Twitter

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com