SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Drámai küzdelemben maradtunk le az OSB döntőről

Megosztás:
Megjelent: 2018. március 27., kedd
Két szettes hátrányból jöttünk vissza a mérkőzésbe, de a döntő játszmát a KESI bírta jobban.

Március 25-én vasárnap hazai pályán küzdött meg U17-es csapatunk az Országos Serdülő Bajnokság Elődöntőjének utolsó, 3. fordulójában. Az eddigi eredmények alapján a Szegedi RSE és a KESI csapata azonos pontszámmal várta a továbbjutást eldöntő tornát.

A nagy jelentőséggel bíró KESI elleni mérkőzést görcsösen kezdte a Köteles Laurát sérülés miatt nélkülöző Szegedi RSE, a tét nagysága negatívan hatott ekkor a játékunkra. A nagyszámú közönség remek hangulatot varázsolt a terembe, a szurkolás közepette sajnos az első két szett ráment az izgalom leküzdésére.
Ekkor azonban megfordult a játék képe, a szegedi lányok elkezdték azt a játékot játszani, amit ők tudnak, eredményes nyitásokkal, határozott támadásokkal operáltunk, és a jó mezőnymunka is magabiztosságot adott játékosainknak, aminek eredményeként hatalmas küzdéssel kiegyenlítettünk.
A döntő játszmára azonban ismét görcsössé vált csapatunk, aminek következtében ellenfelünk 4 pontos előnyre tett szert, és sajnos ezt az előnyét stabil alapjátékkal meg is tudták tartani a mérkőzés végéig, így ezzel a vereséggel eldőlt, hogy serdülő csapatunk nem jutott be a legjobb hat csapat közé az országos döntőbe.

A torna második szegedi érdekeltségű, immáron tét nélküli összecsapásán azok a játékosok kaptak bizonyítási lehetőséget, akik az idényben kevesebbet játszottak, és pazar teljesítménnyel rukkoltak elő. Bátran, keményen, határozottan, és végig koncentrálva a szomorú előzmények ellenére is jó hangulatú párharcban sima győzelmet arattak a szegedi lányok.

KESI - Szegedi RSE 3:2
Szegedi RSE - MTK Budapest 3:0

Szegedi RSE: Németh Hanna, Farkas Antónia, Nagy Karola, Nagy Mína, Jenei Kamilla, Kertai Júlia, Hámori Janka, Andó Viola (libero), Sarusi-Kis Lídia, Nagy Nelli, Rácz Tamara, Szatmári Júlia, Bálint Viktória. Edző: Tátrai Sándor.

 

Tátrai Sándor - edző:

"Nagyon keményen és nagyon sokat dolgoztak a lányok egész évben azért, hogy az országos döntőbe juthassunk. Minden energiájukkal azon voltak, hogy ezt a céljukat elérjék, ezért meg fájóbb, hogy nem tudtam őkét felkészíteni úgy, hogy sikeresen vegyék ezt az elődöntőt. Büszke vagyok a csapatomra, mert egész évben remekül küzdöttek, amit bizonyítva vasárnap is 0:2-ás hátrányból is felálltak és kiegyenlítettek. Sajnos nagyon kevés tétmeccset játszunk egy évben mindössze 8-10-et összesen, ezért nehéz felkészülni egy ilyen kiélezett, drámai

csatára, mint amit a Kecskémet elleni párharc hozott. Ennek ellenére kiválóan helytálltak a lányok. Megérdemlik a maximális dicséretemet a vasárnapért is, és az egész éves munkájukért is! Gratulálok a Kecskemétnek, és kívánok nekik sok sikert az országos döntőben!"

 

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com