Jelszóigénylés

Edzői évértékelés - Gyermek leány 1-es csapat

Megosztás:
Megjelent: 2019. július 11., csütörtök
Hulmann Zsolt és Honti Szilárd értékelte a csapat teljesítményét.

A Leány Országos Gyermek Bajnokságban a C-4-es csoport győzteseként a 13. helyet szerezte meg a Szegedi RSE 1-es csapata.
Hulmann Zsolt
"A tavalyi bajnokság eredménye után ebben a szezonban előkelőbb helyezés elérése volt a célunk. A célkitűzéseinket támogatta, hogy csapat (9 fő) tulajdonképpen egyben maradt, valamint az egyesület heti 5 edzéslehetőséget biztosított számunkra. A felkészülést korán elkezdtük, valamint a bajnokság előtt felkészülési tornán is részt vettünk Kikindán. Az országos bajnokság kezdetére összeállt a csapat, ugyanakkor azt sem szabad elhallgatnunk, hogy a folyamatos sérülések, valamint az iskolai felvételik nem könnyítették meg a dolgunkat. Már a felkészülés időszakában látszódott, hogy egy-egy kieső embert nagyon nehezen tudunk pótolni. Szinte nem volt olyan tétmérkőzés, ahol teljes csapattal tudtunk volna kiállni. Ennek ellenére a BVSC és VASAS elleni győzelmek felejthetetlen élménnyel ajándékoztak meg. U15-ös csapat irányításában Bálint Viktória és Nagy Léna jeleskedet. Nyers Noémi és Szatmári Júlia center pozícióban gyártotta a pontokat. Külön öröm számomra, hogy mindkét centerünk stabil teljesítményt nyújtott mind nyitásfogadásban, mind mezőnymunkában (megjegyzés: a csapatok a mai röplabdázásban már U15-ben is a nyitásfogadásra és mezőnyvédekezésre külön játékost (liberó) játszatnak, általában a centerek helyett). Kiss Anna és Kiss Boglárka 4-es ütő helyen és nyitásfogadásban, míg Szalay Kata feladó átló poszton nyújtott kiemelkedő produkciót. Rácz Lilla a rá hárult feladatokat jól megoldotta. Deák Blanka elsősorban center poszton jutott lehetőséghez, amit első ütő létére megpróbált a legjobb tudása szerint megoldani. Az egész évre jellemző volt, a „bárki bármely poszton bevethető” stratégia. Így játszhatott saját posztján kívül Bálint Viki, Kiss Boglárka és Nagy Léna feladó átló, Szatmári Júlia és Szalay Kata 4-es ütő, Rácz Lilla feladó, míg Kiss Anna center pozícióban is. Pikó Dorina, Sztanó Dorka, Szabó Katie, Komoróczi Zsófia, Pap Éva és Kopasz Hanna teljesítményén még érződött a mérkőzéshiányokból is adódó rutintalanság."



Honti Szilárd
"A múlt szezonhoz képes voltak kiöregedő játékosok, de a keret alapvetően nem változott meg. Idén kerültem a lányok mellé, így nem tudtam ki mire képes, mit várhatok tőlük. Az edzésmunka és a lányok hozzáállása tetszett, így bíztam a jó eredményekben. Ez részben sikerülhetett csak, mivel a szezon elejétől sérülésekkel kellett küzdeni. A sérülésektől csökkent letszámú csapatot év közben ki kellett egészíteni. A másik ami hátráltatta az eredményességet, a rengeteg különóra és egyéb elfoglaltság volt. A csapat jó része felvételire készült, így csökkent az edzéslátogatottság emiatt. Tudomásom szerint mindenkit felvettek ahova szeretett volna menni, ezúton is szeretnék gratulálni a lányoknak felvételihez. A mindennapi edzéseket funkcionális és általánosan erősítő edzések, valamint mentális tréningek egészítették ki heti rendszerességgel. Valami mindig, minden meccset emlékezetessé tette, mégis az első közös torna volt az, ami talán nagyon megmaradt, ez egy felkészülesi torna volt Kikindán. Itt volt először alkalmam "élesben" látni a lányokat. A szezon során mindig akadt a pályán olyan játékos aki szükség esetén vállára tudta venni a csapatot. Izgalmas és eseménydús idény áll mögöttünk."


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com