SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. december 7.
Ambrus

Jelszóigénylés

Edzői évértékelés - Szupermini leány

Megosztás:
Megjelent: 2019. július 23., kedd
Magos-Dóra Annamária és Filep Anna értékelte a szezont.

A Szegedi RSE leány szupermini csapatának szezonbeli legjobb eredménye az Országos Szupermini Kupa döntőjében elért 12. hely.
Magos-Dóra Annamária
"A 2018/2019-es szezont teljesen új kerettel kezdtük Filep Anna kolléganőmmel. Természetesen ismertük a kislányokat, és voltak újonnan érkezők is, de tudtuk, hogy az első edzések az ismerkedés, az edzésmorál megismertetése és a játék megszerettetésén alapul. Fontos momentum volt, hogy heti négy edzéslehetőségből választhattak a lányok, és nagyon örültünk, hogy a legtöbben mindegyiken ott voltak, sőt voltak, akik hármat választottak. Nagy volt a csábítás, hogy a pénteki edzéseken edzőmérkőzéseket játszottunk a hasonló korú fiúkkal. Az alapozás után az alapérintések megtanítása, csiszolása volt a cél és kiemelkedő volt a törzsizmok megerősítése, a mozgásos játékok, és a lábmunka fejlesztése mindemelett. Sajnos októberben súlyos bokasérülést szenvedtem, így komoly feladat hárult Annára, és az SZRSE team többi tagjára is. Ezúton is köszönöm nekik a profi helyettesítésemet! Nehéz volt megélnem ezt a helyzetet, hiányzott a munka, a röplabda és a lányokat is nagyon megszerettem a másfél hónap alatt, így januárban újult erővel fogtunk hozzá a közös munkához. Erre az időszakra már a kezdeti 15 fő 25 főre duzzadt, ami nagy büszkeséggel töltötte el az edzői gárdát is. Apróbb és súlyosabb sérülések sajnos az egész év során jelen voltak a csapat életében, és volt aki más irányba indult a sport útján. Töretlenül folytattuk az egyesület koncepcióját, miszerint a játék, a röplabdázás, a sport megszerettetése, az alapérintések elsajátítása a fő célunk. Mindezek mellett, ha örömmel, felszabadultan játszunk, akkor szoktuk mondani, "legfeljebb nyerünk". A legnagyobb visszaigazolás a május eleji országos Manó Kupa döntője volt, ahol felszabadultan, végeredmény mentes örömröplabdát tudtak játszani a lányok. A sok verseny, játék, sírás-nevetés mellett nagy motiváció volt számunkra Jan De Brandt sorozatos látogatása. A nekünk tartott edzés felemelő volt a kislányok és mi számunkra is szakmailag és emberileg egyaránt. Akkora volt a lelkesedés a lányoktól, hogy az edzés végén szinte nem volt olyan tárgy, amire nem kértek tőle autogrammot."

Filep Anna
"A tavalyi szezonban kis létszámú és egy korosztályú csapattal dolgoztunk, ehhez képest idén megkétszereződött a létszám és a manó korosztálytól a kezdő minisekig foglalkoztunk a gyerekekkel. Sokkal nehezebb volt idén összehangolt munkát végezni az edzéseken, de Mannával és a kollégákkal megoldottuk az idei év kihívásait is. A cél természetesen legalább a tavalyi eredmények elérése volt. Ebbe beletartozik a stabil érintések elsajátítása, a csapatjáték megismerése és a csapatszellem építése. A versenyeken még nagyobb létszámmal szerettünk volna megjelenni, ami így utólag visszatekintve sikerült is. Idén már 4 napon is edzhettünk egy héten, amire nagy szükség is volt a megnövekedett létszám miatt. Október végén Annamari, a vezetőedző sajnálatos sérülése miatt nagy feladat hárult rám és az egyesület többi tagjára, hogy az edzések zavartalanul folytatódjanak. Januárban Manna újra le tudott jönni a terembe a gyerekekhez, és visszatérhetett minden a jól megszokott kerékvágásba. Ebben az évben nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk a mozgáskoordináció fejlesztésre, mint a korábbi években a vegyes csoportösszetétel miatt. A szupermini csapatnál, nagy örömünkre, a különböző iskolai elfoglaltságok és más sporttevékenységek nem igazán zavarták az edzéslátogatást. Mindenki ahogy tudott, jött edzésre. A létszám minden edzésen 16-20 fő között alakult. Természetesen a téli influenzajárvány minket is megtizedelt, de a versenyekre majdnem mindig teljes létszámmal tudtunk menni. Sajnos a kevés versenylehetőség miatt egy-egy tornának igen nagy jelentősége van. Néha több hónapon át készülünk egy nagy kupára, éppen ezért az addig edzéseken megszerzett tudás nagyban megnyilvánul az éles helyzetekben. Mozdulatok, amiért edzéseken vért izzadunk, ha ott nem is sikerülnek, a versenyeken mégis pontot hoznak. Ez a gyerekek számára a legnagyobb tanulság, hiszen megtanulják, hogy érdemes küzdeni valamiért, kitartónak kell lenni, és előbb vagy utóbb meglesz a gyümölcse."


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. december 5., csütörtök
Hír
2019. december 4., szerda
Képgaléria
2019. december 4., szerda
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2019. december 2., hétfő

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com