Jelszóigénylés

Egy mérkőzést nyert gyermek csapatunk az OGYB fordulón

Megosztás:
Megjelent: 2018. február 17., szombat
A Kaposvári Röplabda Akadémia legyőzése után egy szoros és egy sima vereséggel zártuk a Középszakaszt.

Február 17-én egyesületünk első számú gyermek csapata Budapesten vett részt az Országos Gyermek Bajnokság Középszakasz B-6 csoportjának 2. fordulóján. A mieink a házigazda MTK Budapest mellett a Kaposvári Röplabda Akadémia és a Delta RSE együttesével mérték össze tudásukat. Az előző fordulón két szoros 2:1, és egy simább 3:0 arányú vereséget szenvedtek Hulmann Zsolt játékosai, ezen a tornán mindenképp javítani szerettek volna eredményeiken.

Az első, kaposváriak elleni mérkőzést nagyon összeszedetten kezdte a Szegedi RSE, a remek mezőnymunkának és a felszabadult játéknak köszönhetően megszerezték a vezetést játékosaink. A második szettben sajnos több bosszantó hibát is vétettünk, melyet könyörtelenül kihasznált az ellenfél, és egalizáltak a somogy megyeiek. A harmadik játékrészben aztán sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagy küzdelem alakult ki a pályán, melyből minimális különbséggel a remekül harcoló szegediek kerültek ki győztesen, megnyerve ezzel a mérkőzést.

A mieink  második összecsapása rögtön a szoros győzelmünk után következett. Az előző párharc sokat kivett játékosainkból, az MTK Budapest elleni mérkőzésen sajnos kiütközött a pihenőidő hiánya. Az első két szettben szép megoldásokkal és nagy küzdéssel sikerült partiban maradni ellenfelünkkel, viszont az időnként kihagyó koncentráció miatt egyre több hiba is becsúszott a játékunkba, mely végzetesnek bizonyult, főleg a második játszma végén. A harmadik játékrészben lehetőséget kaptak a cserejátékosok is, akik remekül helytálltak, de szettet nem sikerült nyerniük, így a budapestiek nyerték a mérkőzést.

A továbbjutás szempontjából csapatunk számára a Delta RSE elleni mérkőzésnek már nem volt tétje, és ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. A koncentráltabban játszó érdiek végig uralták a játékot, a mieinknél pedig ismét játéklehetőséghez jutottak az eddig kevesebbet játszó játékosok. Az ellenfél megérdemelten szerezte meg a győzelmet, a Szegedi RSE pedig így egy győzelem mellett két vereséggel zárta a fordulót.

Szegedi RSE - Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK 2:1 (25:19; 16:25; 26:24)
MTK Budapest - Szegedi RSE 3:0 (25:18; 25:23; 25:18)
Szegedi RSE - Delta RSE 0:3 (19:25; 13:25; 6:25)

Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Barna Sára, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Deák Blanka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Németh Hanna. Edző: Hulmann Zsolt.
 

 

Hulmann Zsolt - edző:

"Nagyon készültünk a hétvégi fordulóra. Kiegyensúlyozott csoportunkban a Kaposvár, az MTK és mi is azonos győzelmi eséllyel indultunk, amit meg is tudtunk ragadni az első mérkőzésen.
A többi meccsen is becsülettel küzdöttünk, amely jó alap lehet a jövőre nézve."

 

 

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com