Jelszóigénylés

Egyszer fent, egyszer lent

Megosztás:
Megjelent: 2023. április 17., hétfő
U20-as csapataink óriásit küzdöttek a hétvégi fordulókon

A hétvégén gyerek csapataink mellett U20-as korosztályú játékosaink is pályára álltak a Szegedi Röplabda Sportegyesület színeiben. Leány narancs és fekete együttesünk egy nyert és egy veszített mérkőzéssel, fiú U20-as játékosaink pedig két vereséggel tért haza.

Leány narancs csapatunk óriási diadallal indította a hétvégi fordulót. Bár tét nélküli mérkőzésnek indult számukra az MTK elleni küzdelem, pont emiatt tudtak teljesen felszabadultan játszani a játékosaink, ezzel pedig ki tudták harcolni a győzelmet 3:2-re. A második mérkőzés hasonló forgatókönyv szerint kezdődött, mint az előző: magabiztosan, szinte tökéletes mezőnymunkával, támadásokkal nyerték meg az első szettet Milodanovics Andrea tanítványai, viszont a második játszmában elszenvedett vereség után már nem tudtak visszaállni a korábbi játékra, így végül a BRSE csapata zsebelhette be a győzelmet.

Milodanovics Andrea: - Az első meccset az MTK ellen játszottunk, és tudtuk, hogy nagyon kicsi számunkra az esély hogy bejussunk a döntőbe , így tét nélkül játszottunk. A lányok felszabadultan, csapatként játszottak, így pedig sikerült is nyernünk 3:2-re, és megvernünk az MTK-t,  aki egy nagyon jó csapat. A BRSE ellen is jól kezdtünk, meg is nyertük az első szettet. A második szett is nagyon szoros volt, viszont azt sajnos elveszítettük. Sajnálom, hogy ez a mérkőzés elment, hiszen ha sikerült volna megnyernünk, akkor minden teljesen máshogy alakult volna: lett volna esélyünk döntőbe jutni. Nagyon magas szintű röplabdát játszottak végig a játékosaim, de sajnos a végére elfáradtak. Nyilván van egy kisebb szívfájdalom, hiszen, ha végig így játszottak volna, nem lett volna kérdés a döntőbe kerülésünk, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen most végre újra láthattam azt a fajta játékot, amit korábban jellemző volt rájuk. Határozottani szeretném emelni, hogy Szatmári Júlia az előző napon megsérült edzésen, és ezeket a meccseket sérült bokával vállalta. Lekezeltük a mérkőzés előtt a lábát, fáslit tettünk rá, és így csinálta végig a napot, nem lehetett rajta észrevenni a fájdalmat. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt így végigvitte és vállalta!


Torma Ágnes Leány U20 OB I.osztály Középszakasz, Budapest
MTK - Szegedi RSE Narancs 2:3 (21:25, 25:23, 25:20, 23:25, 11:15)
Szegedi RSE Narancs - BRSE-FEHÉR 1:3 (28:26, 21:25, 18:25, 18:25)
Szegedi RSE Narancs: Sojnóczky Sára, Nyers Noémi, Bálint Viktória, Kiss Nóra, Farkas Antónia, Szatmári Júlia, Kiss Boglárka, Erdei-Strohner Enikő, Horváth Dalma, Kujundzic Leila, Nagy-Hegyesi Réka.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Leány fekete keretünknek a DKLSN elleni első mérkőzésen többször is felcsillant a remény a győzelemre, de a végjátékban alul maradtak. A második mérkőzésen viszont hosszú idő után megtört a jég, és kiélezett küzdelemben, magabiztosan tudtak felülkerekedni a BVSC-Zugló együttesén. 

Piti Richárd: - : Az első meccset a Dunakanyar ellen játszottunk, akik a forduló előtt a harmadik helyen álltak. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Az első és a harmadik szettben sikerült szoros játékot játszanunk, de nem sikerült szettet nyernünk. Az egyértelmű volt, hogy az ellenfelünk nagyobb játékerőt képvisel, de a lányok mindent beleadva küzdöttek ennek ellenére is. A BVSC ellen már az első szett elején lehetett érezni, hogy hasonlóan játszunk, mint az ellenfelünk. A második játszma után egy olyan csapat állt a pályára, akik nem ismertek lehetetlent. Óriási mezőnymunkàt végeztek a lányok. Az időkérésnél megbeszélt taktika bevált, hiszen sikerült az ellenfelünket a magabiztos védekezésünkkel elbizonytalanítani. A drámaian hosszú döntő szettben végig uraltuk a játékot, aminek az lett a vége, hogy meccs labdához érkezve nagy előnyünk lett, így az is belefért, hogy a lányok ténylegesen elhiggyék, hogy megnyerhetik a mérkőzést. A mérkőzés végi bizonytalanság ellenére végül mégis meglett az első közös győzelmünk, és elkezdődhetett az önfeledt ünneplés. Ennek a szezonnak ez a győzelem a tökéletes megkoronázása, hiszen végre az eredményen is látszik az a fejlődés, amin a lányok végigmentek, hiszen a szezon elején az ilyen meccseket még simán elvesztettük. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy az egész szezon során hittek a belefektetett munkában, aminek most meglett az eredménye.


Torma Ágnes Leány U20 OB III.osztály Közép Középszakasz, Budapest
DKLSN 20'B - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:22, 25:9, 25:21)
BVSC-Zugló Sárga Szegedi RSE Fekete 2:3 (25:20, 20:25, 25:12, 23:25, 13:15)
Szegedi RSE Fekete: Bárány Enikő, Istókovics Petra, Bakó Szófia, Rádai Réka, Meleg Blanka, Sztanó Dorka, Keresztúri Maja, Ábrahám Anett, Magyar Leila, Balog Panka, Varga Szonja, Makai Zsófi, Kasztner Zsófi.
Vezetőedző: Piti Richárd.

Fiú U20-as csapatunk mellől a hétvégén elpártolt a szerencse: amellett, hogy két játékosukat is nélkülözniük kellett, a hétvégi mérkőzéseket egy sérülés szabotálta. Bár minden tőlük telhetőt megtettek a nehéz körülméynek ellenére is, sem a MEAFC-Miskolc, sem pedig a DEAC elleni szoros mérkőzést nem sikerült győzelemmel zárniuk. 

Hulmann Zsolt: - Nem jó jelekkel utaztunk el a fordulóra. Nem számíthattam az U17-es csapat két válogatott játékosára, valamint sérülés miatt a kezdő feladónkra és egy tanulmányi felkészülésre hivatkozó U20-as játékosomra sem. Így olyan felállásban játszottunk, amelyet edzéseken nem gyakoroltunk. Ennek ellenére a Miskolc elleni első szettben meglepően összeszedetten játszottunk. A következő szettekben túlságosan beleragadtunk egy-egy állásba, ráadásul szinte semmi sem sikerült, így sima győzelemnek örülhetett ellenfelünk. Debrecen ellen már voltak szép megmozdulásaink, de megint a végjátékokban fogyott el a tudományunk és váltunk görcsössé. Így nem sikerült szettet nyernünk sem, pedig megérdemeltük volna.


dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB II.osztály Középszakasz, Debrecen
MEAFC-Miskolc - Szegedi RSE 3:0 (25:20, 25:11, 25:14)
DEAC - Szegedi RSE 3:0 (28:26, 25:19, 25:22, 25:22)
Szegedi RSE: Kukla Zsombor, Gera Bálint, Lehoczki Dániel, Varga Medárd, Radics Attila, Galántai Márk, Mikle-Baráth Milán, Vörös Szabolcs.
Vezetőedző: Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com