Jelszóigénylés

Európa-bajnokságon és Eb-selejtezőn szerepeltek válogatottjaink!

Megosztás:
Megjelent: 2022. július 22., péntek
Nagy-Hegyesi Réka és Bálint Viktória is büszkén képviselte hazánkat

Korábban már büszkén tettünk közzé beszámolót fiú korosztályos válogatott játékosainktól (Fitor Patrick, Simon Benedek, Szepesi Máté), most pedig a lányok kerülnek sorra, hiszen Nagy-Hegyesi Réka számára tegnap ért véget az U17-es Európa-bajnokság. Bálint Viktória az U19-es nemzeti csapatba kapott meghívót, így Eb-selejtezőn debütált nemzetközi tétmérkőzésen.

Már az Eb előtt interjút kértünk Nagy-Hegyesi Rékától, hiszen szegediként kontinensviadalon képviselhette hazánkat és az SZRSE-t, amire rendkívül büszkék vagyunk. A magyar csapat helytállt a török, a lengyel, az olasz és a szlovén együttessel szemben – utóbbi válogatott ellen közel volt a pontszerzés lehetősége –, a finneket pedig legyőzte, így 10. helyen zárta a korosztályos Eb-t.

Réka új helyen, libero poszton bizonyított az utóbbi időben, ami olyan jól sikerült, hogy ebben a szerepkörben számítottak rá a válogatottnál is. Az első számú libero, Nánási Zoé megsérült az edzőtábor alatt, így a szegedi tehetség főszerepet kapott a keretben.

– Hirtelen jött ez a fejlemény, így nagy kihívás volt számomra a feladat. Végigjátszottam az Eb-t, mivel a másik libero szerepét mindig egy ütő töltötte be. Minél többet játszok a libero poszton, annál inkább megszeretem, alig várom, hogy tovább fejlődjek ezen a téren. Igyekeztem kiélvezni és kihasználni az Eb minden pillanatát, a jó és rossz momentumokat is. Életre szóló élményt szereztem, és rengeteg hasznos tapasztalatot. A finnek elleni győzelem óriási örömöt okozott, hiszen már nagyon bennünk volt a győzelem, éheztünk a sikerre. Összességében elégedett voltam a teljesítményemmel, persze nem minden a tervek szerint alakult, de ki tudtam hozni magamból a maximumot. Ebben nagy segítségemre volt a szakmai stáb és a szuper csapat, hiszen mindenki nagyon segítőkész volt – árulta el Nagy-Hegyesi Réka.

Bálint Viktória tavaly nyáron került először az utánpótlás válogatotthoz, azóta mindig meghívót kap. Idén már nagy nemzetközi tétmeccsen is debütálhatott, hiszen az U19-es Európa-bajnokság koszovói selejtezőjén kapott szerepet feladóként. Sajnos a csapat nem jutott ki a kontinensviadalra, de Viktória így is nagyon örült a lehetőségnek.

– Komoly terhelés és változatos edzések jellemezték az edzőtábort, így felkészülve, remek közösségként utaztunk Koszovóba, ahol a házigazdát le is győztük, az észtek ellen szettet hoztunk, és a törökök ellen is közel volt a szettsiker. Korábban nem voltam még ilyen nemzetközi versenyen, így minden percnek nagyon örültem, amit a pályán tölthettem, és nagyon büszkén hallgattam a magyar himnuszt a meccsek előtt. Csereként játszottam, jó visszajelzéseket kaptam, helytálltam, kihasználtam az adódó lehetőségeket – jegyezte meg Bálint Viktória.

 


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com