SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. február 17.
Donát

Jelszóigénylés

Ezüstérem a kecskeméti OMB tornáról

Megosztás:
Megjelent: 2018. március 26., hétfő
Csapatunk izgalmas mérkőzéseket követően jutott döntőbe, ahol a Gödöllői RC bizonyult jobbnak.

Március 24-én szombaton leány mini csapatunk Kecskemétre utazott az Országos Mini Bajnokság 7. fordulójában. A mieink a tabella első helyéről várták az újabb összecsapásokat, és az eddigi eredmények alapján mindenképpen a dobogós helyezés megszerzése volt a célja Dávid Tibor csapatának.

Az első csoportmérkőzést a házigazda Kecskemét ellen játszotta a Szegedi RSE, és bár a nyitó játszma közepéig nem sikerült nagyobb előnyt szereznünk, a játékrész végére stabil játékkal 25:17-es arányú győzelmet szereztünk. A második szettben már a legelejétől magabiztosan építettük fel a játékunkat, így mindenki pályára léphetett és nem kellett taktikai cseréket alkalmazni. A 2:0-ás vezetés után kicsit kiengedtek a szegedi lányok, és a sok nyitásrontásnak is köszönhetően nagyobb előnyt szerzett a KESI. A szett hajrájára cserékkel próbáltunk változtatni, de sajnos így sem sikerült a fordítás, és a hazai csapat végig vezetve megnyerte a játszmát.

A másik csoportmeccsünkön, a Vasas SC ellen az első játszmát magabiztosan nyertük, a második szettben sajnos megnehezítettük a dolgunkat, így csak minimálisan, két pont különbséggel sikerült nyernünk. Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy a csoport első helyét szereztük meg, de a harmadik játékrészben is megvolt a tartása csapatunknak, így 3:0-ás győzelmet arattunk.

A csoportelsőségnek köszönhetően az elődöntőt a másik csoport második helyezettjével, a Delta RSE-vel játszottuk, akiktől legutóbb hazai pályán szenvedtünk vereséget, így nem várt könnyű mérkőzés Baksa Pannáékra. Az első szettben Paksi Kitti két blokkjával és két Delta hibával egy kisebb előnyt építettünk ki, amit 5:5-ig sikerült megtartani. Ezt követően 17:17-ig nem sikerült vezetést szereznünk, ám ekkor Baksa Panna két pontjával és Békési Dóri blokkjával fordítottunk. Ekkor azonban 20:20-nál nyitásfogadási hibának köszönhetően az érdiek jutottak előnyhöz, amit sikerült visszavennünk, és Baksa Panna támadásával 23:22 volt a szegedi csapatnak. Innen sajnos Paksi Kitti és Békési Dóri hibáival a Delta RSE nyerte meg a játszmát.
A második szett jól indult és magabiztos előnnyel játszhattunk végig ebben a játékrészben. A csapatok jellemzően egymás hibáiból éltek, hiszen a szegedi lányok csak 9 pontot köszönhettek maguknak, de Nagy-Hegyesi Réka vezérletével ez is elegendőnek bizonyult, így jöhetett a döntő játszma, melyben egy olyan felállással kezdtünk, amelyre az idén még nem volt példa. Jól is indult a szett, hiszen 9:5-ös előnyt mutatott az eredményjelző, ekkor azonban megtorpantunk, és sorozatos hibáknak köszönhetően fordított a Delta RSE. Ezt követően a játszma végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a mérkőzés ezen szakaszán Paksi Kitti jó teljesítményének köszönhetően az izgalmas végjátékból a mieink kerültek ki győztesen, amihez az ellenfél hibái is kellettek, ugyanis 24:24-nél kettő Delta RSE hiba zárta le a mérkőzést.

A döntőben a Gödöllői RC ellen az első szettben kiélezett csatában maradtunk alul, mert bár a játszma közepéig vezettük, de innen meglépett ellenfelünk, és nem tudtuk tartani a lépést a gödöllői csapattal. A második játékrészt ismét sikerült magabiztosan megnyernünk, így megmaradt az esély a győzelemre. A harmadik szettben azonban a Gödöllő játszott stabilabban, így végig vezetve sajnos nem sikerült a bravúr, és második helyen zárt csapatunk.

Szegedi RSE - KESI 2:1 (25:17; 25:15; 20:25)
Vasas SC - Szegedi RSE 0:3 (17:25; 24:26; 22:25)
Szegedi RSE - Delta RSE 2:1 (23:25; 25:20; 26:24)
Gödöllői RC - Szegedi RSE 1:2 (25:19; 21:25; 25:18)

Szegedi RSE: Pap Kata, Mányai Maja, Vincze Dorka, Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Makai Emma, Bodó Dorina, Nagy-Hegyesi Réka (különdíjas), Verebes Dorina, Baksa Panna, Békési Dóra, Kiss Nóra. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

 

Dávid Tibor - edző:

"Nagyon örülök, hogy részt vehettünk ezen a tornán, mert nagyon jó mérkőzéseket játszhattunk és a felkészülésünkben sokat segített. Dolgoznunk kell a hibák számának csökkentésén és a döntőben hatékonyabb támadásokra és blokkokra lesz szükségünk."

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. február 16., szombat
Hír
2019. február 14., csütörtök
Képgaléria
2019. február 14., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2019. február 13., szerda

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com