SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Félévi értékelő a Serdülő B leány csapat edzés- és versenymunkájáról

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 29., szombat
Kovács Zoltán és Arany János összefoglalója következik az eddigi munkáról.

Fejlődés fejben és a pályán is, ezek a célok várnak a 2019-es évre a Serdülő B csoport lányainak. 

Kovács Zoltán:
A 2018/19-es szezon számunkra szeptember utolsó hetében kezdődött el. Ez az elhúzódó csarnok felújítási munkálatoknak köszönhető. A szezon összetett feladat elé állít, amely új kihívást jelent számomra. A kihívást több feladat megoldása adja az előző szezonhoz képest. Az előző évben a szupermini és mini fiú csapatok versenyre felkészítése és versenyeztetése volt a feladat. 
Az idei szezonban a serdülő korú leányok B csapatát kell vezetnem. A cél világos volt az egyesület megfogalmazása és elvárása szerint, mely a lányok szerepeltetése a szegedi kupa viadalokon. Mivel a lányokat eddig nem én edzettem, ezért a bemutatkozásra egyénileg is szükség volt, hogy ezután közös célt tudjunk megfogalmazni. A célkitűzésünk a lányokkal, hogy a Markovics és a Szeged Kupán minél előkelőbb helyet vívjon ki a csapat. A célunk megvalósítását több tényező hátráltatja, ami már az egyéni bemutatkozásnál megmutatkozott. A lányok különböző előképzettséggel és különböző elképzelésekkel rendelkeznek.

A Markovics Kupa szereplésen két csapattal indultunk, SZRSE 3 és SZRSE4. Mindkét csapat kudarcélménnyel kezdte a csoport mérkőzéseket, a helyosztó mérkőzéseken azonban szépen helyt állt, így sikerélménnyel zárta mindkét csapat a versenyszereplést. A csapatokból kiemelném Imreh Júlia és Német Zsófia teljesítményét, valamint Szendrei Réka akaratát, pályán tanúsított lendületes játékát. Azonban a csapatjátékban mindenkinek, még nekik is a fejlődniük kell, a versenyen való mentális és fizikális kitartásban, állóképességben, koncentrációban. A hullámzó teljesítmény a versenyen az edzésen megmutatkozó szituációkat tükrözi.
A lányoknál a klikkesedés három fő miatt megosztja a csapategységet. A versenyzői szint eléréséről általuk alkotott téves elképzelések nagyban hozzájárulnak ehhez. Ezen sajnos a rendszertelen edzéslátogatás sem segít. Bízom abban, hogy idővel sikerül eloszlatni a téves gondolatokat, és rendszeres edzésmunkára bízni a csapattagokat.

Arany János:
Az én kis csapatomba olyan kislányok járnak, akik megszerettek volna tanulni röplabdázni. Úgy látom, ez sikerült is nekik!
Örömmel vesznek részt az edzéseken. Elvárás a jó érzés, az edzés után is.
Ők csak amatőr szinten játszanak, mert csak erre van lehetőségük a tanulás mellett. A fejlődésük szép lassan, de úgy látom, hogy biztosítva van!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com