SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Félévi értékelő a Serdülő B leány csapat edzés- és versenymunkájáról

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 29., szombat
Kovács Zoltán és Arany János összefoglalója következik az eddigi munkáról.

Fejlődés fejben és a pályán is, ezek a célok várnak a 2019-es évre a Serdülő B csoport lányainak. 

Kovács Zoltán:
A 2018/19-es szezon számunkra szeptember utolsó hetében kezdődött el. Ez az elhúzódó csarnok felújítási munkálatoknak köszönhető. A szezon összetett feladat elé állít, amely új kihívást jelent számomra. A kihívást több feladat megoldása adja az előző szezonhoz képest. Az előző évben a szupermini és mini fiú csapatok versenyre felkészítése és versenyeztetése volt a feladat. 
Az idei szezonban a serdülő korú leányok B csapatát kell vezetnem. A cél világos volt az egyesület megfogalmazása és elvárása szerint, mely a lányok szerepeltetése a szegedi kupa viadalokon. Mivel a lányokat eddig nem én edzettem, ezért a bemutatkozásra egyénileg is szükség volt, hogy ezután közös célt tudjunk megfogalmazni. A célkitűzésünk a lányokkal, hogy a Markovics és a Szeged Kupán minél előkelőbb helyet vívjon ki a csapat. A célunk megvalósítását több tényező hátráltatja, ami már az egyéni bemutatkozásnál megmutatkozott. A lányok különböző előképzettséggel és különböző elképzelésekkel rendelkeznek.

A Markovics Kupa szereplésen két csapattal indultunk, SZRSE 3 és SZRSE4. Mindkét csapat kudarcélménnyel kezdte a csoport mérkőzéseket, a helyosztó mérkőzéseken azonban szépen helyt állt, így sikerélménnyel zárta mindkét csapat a versenyszereplést. A csapatokból kiemelném Imreh Júlia és Német Zsófia teljesítményét, valamint Szendrei Réka akaratát, pályán tanúsított lendületes játékát. Azonban a csapatjátékban mindenkinek, még nekik is a fejlődniük kell, a versenyen való mentális és fizikális kitartásban, állóképességben, koncentrációban. A hullámzó teljesítmény a versenyen az edzésen megmutatkozó szituációkat tükrözi.
A lányoknál a klikkesedés három fő miatt megosztja a csapategységet. A versenyzői szint eléréséről általuk alkotott téves elképzelések nagyban hozzájárulnak ehhez. Ezen sajnos a rendszertelen edzéslátogatás sem segít. Bízom abban, hogy idővel sikerül eloszlatni a téves gondolatokat, és rendszeres edzésmunkára bízni a csapattagokat.

Arany János:
Az én kis csapatomba olyan kislányok járnak, akik megszerettek volna tanulni röplabdázni. Úgy látom, ez sikerült is nekik!
Örömmel vesznek részt az edzéseken. Elvárás a jó érzés, az edzés után is.
Ők csak amatőr szinten játszanak, mert csak erre van lehetőségük a tanulás mellett. A fejlődésük szép lassan, de úgy látom, hogy biztosítva van!

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com