Jelszóigénylés

Felnőtt női csapatunk játékosai az EB-n

Megosztás:
Megjelent: 2019. augusztus 26., hétfő
Élményeikről és a felkészülésről kérdeztük őket.

Tátrai Sándor csapata folyamatosan készül az újabb NBII-es kihívásokra, pihenésképpen az Európa Bajnokságon szereplő női röplabda válogatott mérkőzéseit tekintették meg a helyszínen és televízióban. Dr. Szalenko-Tőkés Ágnest, Fürdök Lillát és vezetőedzőjüket, Tátrai Sándort kérdeztük.

Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes
Majdnem félúton jártok a felkészülési időszakban. Hogyan tudnád összegezni az eddigi edzésnapokat? 
Túl vagyunk egy igazán izzasztó 2 héten. Az edzések nagyon farasztóak, de nagyon jók. Remélhetőleg sokat fog abban segíteni, hogy amikor fizikálisan elfáradunk, akkor még pszichésen bírjuk a terhet, akár egy 5 szettes mérkőzésnél. Izomlázam van, de köszönhetően a 20-25 perces nyújtásoknak, inkább jól esőnek mondanám mintsem fájdalmasnak. Sanyi már a tavalyi szezonban is hozott elég sok erősítő gyakorlatot, most annyiban változtatott talán, hogy inkább a lábmunkára és az állóképességre koncetrálunk.
Egyedülállóan a csapatok közül Ti zene mellett edzetek. Neked van kedvenc hangolódós zenéd?
Nincs egy konkrét kedvenc stílusom. Általában az alaphangulatom vagy egy-egy kis fülbemászó dallam után választok. Ha választani kellene akkor inkább rock és a különböző változatai azok, amik a szívemhez közel állnak. Nyújtáshoz meg a klasszikus zene.
A hétvégén többedmagaddal az Európa Bajnokság magyar vonatkozású mérkőzésén jártatok. Milyen emlékekkel tértél haza?
Igen voltam az észtek elleni meccsen, a magyar-románt pedig a tv-ben követtem. Nagyon jó a hangulat. Örülök, hogy végre Magyarországon is ennyien szeretik és űzik a röplabdát. A lányok játékában pedig tetszik, hogy küzdenek a végsőkig. Sajnálom a románok elleni vereséget, de egy küzdelmes és kiélezett meccs volt. Talán ezt a kitartást és győzni akarást szeretném leginkább, ha beépítenénk a mi játékunkba is.

Fürdök Lilla 
Túl vagytok az első felkészülési heteken. Mennyire voltak izzasztóak az edzések? Tátrai Sándor vezetőedzőtök változtatott-e valamit az eddigiekhez képest?

Sanyi a nyár elején azt tanácsolta nekünk, hogy tartsuk magunkat edzésben. Én személy szerint futni jártam és strandröpizni a lányokkal, mégis annak ellenére, hogy sokat mozogtam a pihenő alatt, nagyon fárasztóak az edzések. Az eleje sok erősítéssel és futással telik, ami jó kis izomlázzal jár. Sanyi hétről hétre komoly edzésterveket állít nekünk össze, aminek remélem beérik majd a gyümölcse. 
A fárasztó gyakorlatokat zenével próbáljátok könnyebbé tenni. Személy szerint Te milyen stílusú zene mellett tudsz felpörögni?
Nagy kérésünk volt Sanyi felé, hogy zene mellett edzhessünk, amit meg is engedett. Nagyon szeretem a pörgős zenéket, ezek fel tudnak spanolni. Egyik kedvencem a sok közül például a Cat Dealers-Your body. 
Voltál hétvégén Te is az EB-n. Felnőtt női csapat játékosaként milyen élményekkel tértél haza?
Igen, Budapestre utaztunk, hogy megnézzük a női röplabda válogatott mérkőzését Románia csapata ellen. Nagy élmény volt számomra, hogy ilyen hangulatú meccset nézhettem végig. Sajnos nem sikerült a kedvenc játékosaimmal képet készíteni, de annál jobb volt őket látni a pályán.

Tátrai Sándor
Túl vagytok az első felkészülési heteken. Hogyan tudnád összegezni az eddigi edzésnapokat? Mennyire dolgoztak az elvártnak megfelelően a lányok?

Sajnos az augusztusok már évek óta úgy telnek, hogy a csapatnak csak töredéke tud részt venni az edzéseken, és a jelenlévők kiléte is igen változatos. Így nem lehet kihozni a maximumot az augusztusi alapozásból, de legalább arra jó, hogy visszarázódjunk a munkába, bemelegítünk kicsit az idényre. Ettől függetlenül akik lent vannak edzésen, azok mindig nagyon keményen dolgoznak és kipréselik magukból amit csak bírnak. Nagyon kemény edzéseket tartok, sok futással és erősítéssel, hozzá pedig az alapérintések nagy számú ismétlése társul. Nagyon jó érzés amikor látom, ahogy a végsőkig hajtanak a lányok és kidolgozzák a belüket is. Az egyik jelmondat ezekben az időkben Arnold Swartzeneggertől származik: “Work your ass off!!” És ehhez tartják is magukat a lányok.
Egyedülállóan a csapatok közül Ti zene mellett edzetek. Hogyan jött az ötlet? Ki szolgáltatja ilyenkor a zenét? 
Az egyesület vett egy bluetoothos hangszórót, amit sikerült megtalálnom az első edzésen. Ebben az időszakban sok a monoton gyakorlat, futás, erősítés, ami közben motiváló tud lenni a jó zene. Ezt természetesen én szolgáltatom, ez a biztosíték arra, hogy jó számok szólnak munka közben, amivel a lányok is egyetértenek.
Múlthéten elkezdődött a női EB. Láttál mérkőzéseket? Jan De Brandttal volt szerencséd együtt dolgozni, mikor nálunk járt. Milyen észrevételeid voltak a meccset/meccseket nézve?
A magyar röplabda fejlődése szempontjából óriási jelentőséggel bír, hogy világversenyt rendezhetünk. Külön öröm, hogy az egyesületünk sok játékosa élőben néz meccseket az EB-n, mert átélni azt a hangulatot, ami egy ilyen versenyt jellemez, óriási motivációt jelent. Jan a világ legjobb és legtapasztaltabb röplabda edzői közé tartozik. Példaértékű a röplabda iránti szeretete, a filozófia ahogy a sportról gondolkozik, a világ minden tájáról gyűjtötte tudását, emellett pedig egy igazi úriember. Számomra is motiváló, amikor tanulhatok tőle. A csapat játéka eddig elég görcsös, ami a sok ki nem kényszerített hibában és az apró bizonytalanságokban látszódik. Sajnos ezek az apró hibák jelentették a különbséget például a Románia elleni meccsen is. Ettől függetlenül a lányok nagyot küzdenek, ajánlom mindenkinek, hogy ha tud, menjen el személyesen szurkolni a csapatnak! Ritka lehetőség, hogy hazánkban tapasztalhatjuk meg azt a légkört, ami egy ilyen tornát jellemez. 

Ezen a héten is számos szurkoló utazik Szegedről a Papp László Sportarénába, ahonnan élőben is jelentkezünk majd!

Hajrá Magyarok!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com