Jelszóigénylés

Felnőtt női csapatunk sikerrel zárta a bajnokságot

Megosztás:
Megjelent: 2019. április 30., kedd
Játékosaink értékelték a kalandos évet.

Felnőtt női csapatunk változatos éven van túl. Új felállás, új kihívások, hullámvölgyek, sikerek, kudarcok, hasznos tapasztalások jellemezték a 2018/2019-es szezont. Csapatkapitányunkat Dr. Fürdök Nórát, a rutinos Kovács-Fiskus Fannit és a feltörekvő generációt képviselő Németh Hannát kértük meg, értékelje az idei szezont. 

Dr. Fürdök Nóra:
"A szezon előtt nem sokkal tudtuk meg, hogy kiegészülünk - illetve pontosabban mi négyen, idősebbek fogjuk kiegészìteni az ifi csapatot, akik többnyire 16-17 éves játékosok. Nem volt egyszerű az összecsiszolódás, még úgy érzem nem is vagyunk mindig egy hullámhosszon, de biztos vagyok benne, hogy jövőre sokkal összeszokottabban fogunk játszani és ennek az eredményben is meg kell majd látszódnia. Néhányunknak Sanyi személye és edzői stílusa is teljesen új volt. Úgymond őt is meg kellett szokni. A fiatalok nagyon ügyesek, de sokat kell fejlődniük fejben. Rá kell majd jönniük, hogy nem az számít, hogy mi lesz ha elrontanak egy labdát, hanem, hogyan kell továbblépni a következő pontra és hogyan kell élvezni a játékot, elvégre azért járunk edzésre. Enélkül nagyon sok hullámvölgyünk lesz jövőre is, csakúgy mint idén. Ezt nem csak egy-egy meccsre, de az egész szezonra is értem. Például egyedüli csapatként meg tudtuk verni a BRSE-t, utána meg olyan ellenfelektől kaptunk ki, akiket simán 3-0-ra kellett volna legyőzni. Szerintem pont ezek miatt nem érdemeltük meg a dobogót, meghát innen lesz szép jövőre egy sokkal jobb helyen végezni. Ehhez persze az alapjátékunkat, nyitásfogadásunkat és a kommunikációt a pályán rengeteget kell gyakorolni. Személy szerint - mondhatnám, hogy természetesen - a saját teljesítményemmel nem vagyok elégedett. Ez abból is adódik, hogy a munka miatt sok edzést és meccset ki kellett hagynom. Szívem szerint mindig ott lennék a lányokkal mindenhol, de hálistennek mindenki elfogadja, hogy ennyit tudok vállalni. Nagyon örülök, hogy az utolsó két mérkőzést győzelemmel zártuk. Egy mély gödörből sikerült kijönnünk. Remélem ebből látják a lányok, hogy simán verhetőek az előttünk végzett csapatok, a Kecskemét és a Kispest is. Nem tudjuk, hogy a következő szezonban milyen csapatokkal kell majd kiállnunk, de talán nem is ez a fontos. A lényeg, hogy mindig hozzuk azt, amire igazából képesek vagyunk, akkor akár bajnokok is lehetünk. Végezetül szeretném a csapatom nevében is megköszönni Sanyi, Bondi és Tibiék munkáját. Mindig támogattak és kiálltak értünk. Nélkülük nem tartanánk itt. Külön köszönet a szurkolóinknak a bíztatásért! Találkozunk jövőre!"

Kovács-Fiskus Fanni:
"A szezon nehezen kezdődött, mivel új csapatot kellett építeni. A kezdeti nehézségek ellenére szerintem sikerült összekovácsolódni, bár nyilván a helyezésünk nem ezt mutatta. A dobogót céloztuk meg a szezon elején, sajnálom, hogy ez most nem jött össze, de a következő szezonban legalább lesz hova fejlődnünk. Számomra nehéz volt az év, a sulit meg a röpit nem tudtam annyira összeegyeztetni, de összeségében a játékommal elégedett voltam. Remélem, hogy a következő évben a csapat nagy része megmarad, és akkor újult erővel kezdhetjük a felkészülést augusztusban. Egyénileg és csapatként is nagy utat tettünk meg, szerintem a fiatalok, főleg a centereink fejlődtek a legtöbbet."

Németh Hanna: 
"Ez az év nagy változás volt az egész csapat számára, hisz mi fiatalabbak, össze lettünk vonva a felnőtt csapattal és így próbáltunk egy új csapatként végigvinni a szezont. Elég sok hullámvölgy volt még a játékunkban, viszont nagyon jó pillanataink is voltak. Nyilván ezek elkerülése egy jó csapatösszhanggal redukálható, amiben frissen összerakott csapatként nehezebb feladatunk volt. Voltak közös csapatépítős programjaink az év során, amik szerintem nagyon jól jöttek nekünk, de még lehetne egy pár, jól jönne a játékunk szempontjából is. Az év végi helyezésünkhöz képest szerintem sokkal több van bennünk, de ezt a csapat is érzi. Viszont ez volt még az első évünk, így közösen, együtt, ez úgymondva egy "próbaév" volt számunkra, szóval szerintem semmi okunk a csüggedésre. A jövőre tekintve nagyon sok lehetőségünk van és még nagyobb célként tűzhetjük ki a dobogós helyet jövő ilyenkorra."

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com