Jelszóigénylés

Fiú ezüstérem a Markovics Kupán, sikeres OGYB és NBII forduló

Megosztás:
Megjelent: 2017. november 20., hétfő
A különböző korosztályos csapataink összesen 22 mérkőzést játszottak a hétvégén.

A Szegedi RSE csapatai négy különböző versenyen vettek részt a november 18-19-i hétvégén. A felnőtt női csapatunk Kalocsán vendégeskedett az NBII 9. fordulójában, leány gyermek csapataink Kecskeméten és Jászberényben vettek részt az OGYB alapszakaásznak 2. fordulóján, fiú mini és gyermek csapatunk pedig a Markovics Kupa helyezéseiért küzdött meg.

A Szegedi RSE két mini és egy gyermek csapattal nevezett a november 18-i Markovics Emlékversenyre, a mérkőzéseket az Etelka sori Sportcsarnokban játszották le a csapatok.

A fiú miniseink jól szerepeltek a mérkőzéseken, a Szegedi RSE 1 csoportmásodikként, a Szegedi RSE 2 csoportharmadikként folytatta küzdelmeit a keresztjátékokban. A 14 csapatos mini mezőnyben végül a kettes csapatunk a 11. helyet, az egyes csapatunk a 6. helyet szerezte meg.

A gyermek korosztályos csapatok küzdelmeiben nagyon szoros csatában a második helyen végeztek a mieink a csoportjukban a KESI 2 csapata mögött, miután a KESI-től 2:1 arányban vereséget szenvedtek, a Dunakanyar SE ellen 2:1-es győzelmet arattottak, míg a szolnokiakat 3:0-ra győzték le Varga Tamásék. Ezt köetően a keresztjátékban a székesfehérváriak ellen is nagyot küzdöttünk, a 2:1-es győzelemnek köszönhetően a döntőben került csapatunk. Itt a KESI 1 ellen jó játékot mutatott be a Szegedi RSE, a szettek közepén a szegedi fiúknál volt az előny, de a kecskemétiek végül megérdemelten nyerték meg a tornát, így a Szegedi RSE fiú gyermek csapata ezüstérmet szerzett.

A Szegedi RSE csapatából Szathmári Szabolcs különdíjban részesült.

Markovics Emlékverseny 2017 Szegedi RSE eredmények itt!

A női felnőtt csapatunk abban a tudatban várta a Kalocsai SE elleni összecsapást, hogy győzelmük esetén megszilárdíthatják harmadik helyezésüket a tabellán, pont az aktuális ellenfelükkel szemben. Ennek megfelelően nagyon elszántan vetették bele magukat a mérkőzésbe Molnár Dóráék, az első két játékrészben nagyrészt a mi akaratunk érvényesült, így kisebb megingásokkal, de végig uraltuk a szetteket. A harmadik játszmában is magabiztosan kezdtek a szegediek, de ezt követően kiengedtek, és a kalocsaiak lelkes játékkal szépítettek. A negyedik szettben újra megfelelően koncentráltak Cseh Biankáék, sikerült újra pontos és eredményes játékot bemutatniuk, így végül szép győzelmet szereztünk riválisuk ellen.

Győzelmüknek köszönhetően a bajnokság alapszakaszának feléhez érkezve a harmadik helyet foglalja el a tabellán Strezeneczki Gyula csapata.

Kalocsai SE - Szegedi RSE 1:3 (17:25, 23:25, 25:21, 11:25)

Szegedi RSE: Cseh, Fürdök N., Molnár, Kádár, Kovács-Fiskus, Kaszás. Csere: Sipka (libero), Baráth, Hűse. Edző: Strezeneczki Gyula

 

Strezeneczki Gyula - edző:

"Az első két játszmát koncentrált jó játékkal nyertük meg. A harmadik szettben elhittük, hogy megvan a meccs, és ez sajnos visszaütött. A negyedik játszmában a lányok újra nagy koncentrációval játszottak és nyerték meg a szettet és a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak, komoly dolog volt fejben visszajönni az elveszített harmadik szett után!"

     
 

Fürdök Nóra - csapatkapitány, 4-es ütő:

"Mindenképpen nyerni szerettünk volna, elégedett vagyok a játékunkkal, még úgy is, hogy több meghatározó játékosunk nem tudot velünk utazni. Igazi csapatmunka volt, de kiemelném Cseh Biankát, aki eddig kevesebb szerephez jutott ugyan, de ennek ellenére most nagyon jól irányította a játékunkat. A tanulság az, hogy nem szabad hét pontos előnyről kiengedni a kezünkből a meccset, mert egy erősebb ellenfél ezt kihasználhatta volna. Végül azonban egy nagyon fontos győzelmet arattunk."Leány gyermek csapataink az Országos Gyermek Bajnokság alapszakaszának második fordulóján vettek részt, szombaton a Szegedi RSE 2 Kecskeméten, vasárnap a Szegedi RSE 1 Jászberényben vendégeskedett.

Dávid Tibor csapata a házigazda KESI ellen kezdte meg a tornát, magabiztos kezdés után az esélyesebb kecskemétiek végül főlényes győzelmet arattak, bár a harmadik szettben sikerült megszorongatniuk ellenfelüket Baksa Pannáéknak.

Ezt követően a Sülysáp csapata ellen egy magabiztos győzelmet szerzett a Szegedi RSE 2, a mérkőzésen egy pillanatig sem forgott veszélyben a szegediek győzelme.

A harmadik mérkőzésen a közel azonos szintű egriek ellen küzdöttünk meg a győzelemért, a harmadik szettben a kis áramszünet sem zavarta meg Baksa Pannáékat, így két győzelemmel és egy vereséggel zártuk ezt a fordulót is.

A második fordulóban eredményüknek köszönhetően a csoport második helyén zárt csapatunk.

Szegedi RSE 2 - KESI 0:3 (12:25; 11:25; 23:25)
Szegedi RSE 2 - Sülysáp 3:0 (25:16; 25:10; 25:13)
EVSI - Szegedi RSE 2 0:3 (14:25; 18:25, 27:29)

 

Dávid Tibor - edző:

"Az előző fordulóhoz képest a KESI ellen közelebb voltunk a szettgyőzelemhez, illetve az EVSI ellen most szettveszteség nélkül fejeztük be a mérkőzést. A tornára öt 2005-ös játékos is elutazott, így minden mérkőzésen rotáltam őket, és hárman folyamatosan a pályán voltak. Ennek fényében jó teljesítmény a két győzelem. Sajnos kicsit meglátszott a csapat játékán, hogy nem tudtunk külön készülni az OGYB-re a mini korosztályos lányokkal."


Hulmann Zsolt csapata, a Szegedi RSE 1 vasárnap Jászberénybe utazott. Első mérkőzésüket az első forduló után a tabellát vezető Vasas Óbuda 2 csapatával játszották. Időnként pazar labdameneteket láthattak a nézők, azonban sajnos nem sikerült tartósan megnehezítenünk a fővárosiak dolgát, így a Vasas csapata mindhárom játszmát megnyerte.

Ezt követően a házigazda Jászberényi RK csapatával mérkőztek meg Kiss Annáék, az előző fordulóhoz hasonlóan ismét izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok. A két gárda között csak apró különbségek döntöttek, a szettek végén a szegediek koncentráltak jobban, így 2:1-re sikerült megnyerniük a mérkőzést.

A harmadik mérkőzésen magabiztos játékot mutatott be a Szegedi RSE, fegyelmezett játékuknak köszönhetően megszerezték második győzelmüket a tornán, ezzel bebiztosították a második helyüket az alapszakasz tabelláján.

Vasas Óbuda 2 - Szegedi RSE 3:0
Jászberényi RK - Szegedi RSE 1:2 
Szegedi RSE - Lőrinc 2000 3:0

Az ereményeknek köszönhetően mindkét gyermek csapatunk bejutott az OGYB középdöntőjébe, azaz a legjobb 24 csapat között folytatják szereplésüket.

 

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com