SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. július 23.
Lenke

Jelszóigénylés

Fiúké a pálya a hétvégén

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 31., csütörtök
Gyermek csapatunk mellett Miniseink is útra kelnek.

Szombatra két úticél van kitűzve csapatainknak. Debrecen, ahol a Tatár Mihály fiú OGYB B-3 csoport második tornáját rendezik és Sárisáp, ahol a Dunszt Ferenc fiú OMB negyedik fordulója kerül megrendezésre a mini csapatunk részvételével. 

A Mini tornával kapcsolatban beszélgettünk Honti Szilárd vezetőedzővel és játékosával, Lázár Balázzsal.

Honti Szilárd:
Sárisápra utaztok a fiúkkal. Milyen tornára készültök? A Szolnok a csoportotokban van újra, akik már megnehezítették egyszer a dolgotokat. Szerinted hétvégén sikerül őket legyőzni?
Izgatottan várják a srácok a hétvégét. Említettem nekik, hogy szerencsés sorsolásunk van, emellett javítani szeretnének az utóbbi torna helyezésén. Nehéz napra számítok, ahol bármi megtörténhet. Örülök, hogy újból összekerültünk a szolnokiakkal. Mindig jó meccsek kerekednek ki a találkozókból. Ugyan mumus csapatunknak számítanak, de bizonyították már idén a fiaim, hogy képesek legyőzni saját magukat és ezzel felülkerekedni az aktuális riválison.
Hogyan teltek az edzések a fiúkkal? Szerinted készen állnak a hétvégére? Vannak betegek, hiányzók? 
Keményen és többnyire jó hangulatban dolgozunk az edzéseken. Érzik a lehetőséget és ennek megfelelően csinálják a feladatokat. Remélhetőleg sikerül kijavítani a legutóbb vétett hibákat és harcra készek lesznek az újabb bevetésre. Sajnos most elérte a csapatot egy betegséghullám. Van már fix hiányzó, van aki lábadozik. Nekik ezúton is gyors és teljes felépülést kívánok. 
Titkos Lajos Emlékversenyen újabb felállással versenyeztek a fiúk. Várható, hogy lesz a későbbiekben is még változtatás?
Lesz változtatás. Egyrészt a betegségek miatt is új felállás várható, másrészt taktikailag is lesznek újítások. Kérdés, hogy utóbbit mikor tudjuk hatékonyan bevetni.


Lázár Balázs:
Sárisápra utaztok. Hogyan szoktak telni az ilyen hosszú buszos utak? Mit szoktál csinálni? Mennyire hagyjátok Szilárdot pihenni?
Én úgy szoktam eltölteni a hosszú utat, hogy zenét hallgatok, nézem az utat. Persze a fiúkkal is néha hülyéskedünk kicsit. Általában Szilárdot hagyjuk pihenni, csak néhány kérdést szoktunk neki feltenni, mint például, hogy mikor lesz a meccs, vagy mikor érünk oda.
A Szolnok mellett a Pénzügyőr és a Vegyész RCK lesz az ellenfeletek. Hogy emlékszel vissza, melyik csapat ellen nehezebb játszani és miért?
A Pénzügyőr ellen egy jó meccset játszottunk. A Vegyész RCK elleni mérkőzés kicsit könnyebb volt, mint az előbbi. Bárki ellen játszunk, nem szabad elbízni magunkat.
Miért pont a röplabdát választottad és miért szereted ezt a sportágat?
Azért ezt a sportágat választottam, mert régebben sok meccset néztem és eldöntöttem, hogy röpladázni szeretnék. Szeretem ezt a sportot, mert ki kell gondolni, hogy hova ütöd a labdát, nem elég csak átütni.

A gyerek bajnokság hétvégi fordulójáról csapatunk oszlopos tagjait, a Varga testvéreket kérdeztük. 

Varga Tamás:
A múltheti serdülő meccs után, most a gyerek bajnokság következik. Hogy látod, mik a különbségek a két bajnokság között?

Szerintem a két bajnokság közötti különbség az, hogy az U15-ös bajnokságban a háló magassága kisebb. Az U17-es versenyben a háló 13 cm-rel magasabb, ez nekem és azon csapattársaimnak, akik szintén mindkét csapatban játszanak, furcsa és szokatlan. 
Fárasztó edzéseken vagytok túl. Vannak új játékosok is, akik veletek edzenek. Hogy érzed a szezon kezdete óta fejlődött vagy visszaesett a csapat teljesítménye?
Sok új fiú csatlakozott hozzánk. Véleményem szerint, a szezon kezdete óta változó a teljesítményünk. A gyengébb ellenfelek ellen simán nyertünk idáig, de az erősebb csapatok ellen, mint például a KESI ellen, esélyünk sem volt. De csak idáig!
Most felvételiztél. Hogy sikerült és hol tervezed a jövődet?
Így van. 2 hete volt a "Nagy Nap" nekem. Nem sikerült rosszul, de túl jól sem, közepes lett. Még vár rám egy szóbeli vizsga. Ott jobban kell teljesítenem. A Deák Ferenc Gimnáziumban szeretnék tovább tanulni, általános vagy média szakon.
Tesóddal egy csapatban játszol, ráadásul Apukátok az edzőtök. Mik az előnyei és hátrányai annak, hogy gyakorlatilag egy családként is pályára léptek?
Igen, ez már évek óta így van, hozzászoktam. Megszerettem Apával együtt dolgozni, de néha vannak ebből konfliktusaink is. Szeretek Medivel együtt röplabdázni, jól kiegészîtjük egymást, bár van mikor vitatkozom vele.


Varga Medárd: 
5 ponttal a csoport második helyén álltok. Milyen eredményre számítasz a hétvégi meccsekkel kapcsolatban? (KESI A, DEAC, Ikrény)

A csapat úgy megy Debrecenbe, hogy minden ellenfelet meg akarunk verni, még a KESI-A csapatát is, vagy ha nem is nyerünk, legalább meg akarjuk szorongatni őket.
Debrecenbe utaztok. Ha választhatnál, hogy csak hazai pályán vagy idegenben játszanál, melyiket választanád és miért?
Jobban szeretem a hazai pálya előnyét, mert a szüleim és a barátim is ki tudnak jönni megnézni minket. A csapatnak van egy nagyon lelkes szurkolója, az egyik csapattársam apukája, ő mindenhová eljön velünk. Dudával!
Gondolkodtál-e rajta, hogy sportágat válts, vagy mindig is a röplabda érdekelt téged?
Az edzőm nagyon sokat mesélt erről a sportról, szinte bele születtem. Kipróbáltam, és megtetszett. Gondolkodtam rajta, hogy egyszer elmegyek kipróbálom a kézilabdát és a vizilabdát. Tetszenek.
Most felvételiztél te is. Hogy sikerült és hol tervezed a jövődet?
Közepesen sikerült. Nem a legfényesebb. Kicsit jobbra számította, remélem elég lesz. A jövőmet én a sportnak szentelem és szívesen lennék sportedző, vagy akár apukámtól átvenném az egyesületet is. De szívesen csinálnám vele együtt is!
Tesóddal egy csapatban játszol, ráadásul Apukátok az edzőtök. Mik az előnyei és hátrányai annak, hogy gyakorlatilag egy családként is pályára léptek?
Én a pályán nem gondolok semmire, hogy most Apu az edzőm és Tomi is a pályán van. Minden esetben teljesítem az edzőm kérését. Pályán kívül azért más a helyzet, ott néha zavarnak. :)

A mérkőzésekről fényképes beszámolóval és friss eredményekkel jelentkezünk!
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. július 18., csütörtök
Hír
2019. július 22., hétfő
Hír
Hír
2019. július 17., szerda
Hír
Hír
2019. július 12., péntek
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com