Jelszóigénylés

Fokozatosan pörögtek fel válogatott tehetségeink

Megosztás:
Megjelent: 2020. július 23., csütörtök
Németh Hanna és Szatmári Júlia is a korosztályos nemzeti csapattal készült.

Büszkék vagyunk rá, hogy az SZRSE folyamatosan játékosokat ad a korosztályos válogatottak számára, így idén is. Korábban már beszámoltunk Nagy-Hegyesi Réka és Pintér Barnabás meghívásáról a nemzeti együttesbe, ezúttal pedig Németh Hanna és Szatmári Júlia számol be az U19-es és U17-es magyar csapat edzőtáboráról.Németh Hanna búcsúzott a korosztályos válogatottságtól, hiszen a továbbiakban már csak a felnőttek között van lehetősége hazánkat képviselni.

– Álom és cél, hogy ezt el is érjem, mindent megteszek, hogy így legyen – kezdte a beszélgetést az U19-es válogatott szigetszentmiklósi edzőtáborát teljesítő Németh Hanna. – Húsz játékos kapott meghívót, közülük csak kettőt nem ismertem korábbról. Jó hangulatú és tanulságos edzéseink voltak, nagyon élveztem a munkát. Az edzői stáb odafigyelt arra, hogy hosszú kihagyás után mindenki más fizikai állapotban érkezett, így fokozatosan pörgettük fel a tempót. Az utolsó napokban derült ki, hogy a magyar csapat nem utazhat a kontinensviadalra, de ezután is ugyanolyan keményen dolgoztunk, mintha az Eb-re utaznánk. Négyen voltunk a posztomon, reális esélyt látok rá, hogy Eb-indulás esetén én is utazhattam volna a kerettel – véli Németh Hanna.


Németh Hanna az U19-es válogatottban szövi álmait. Képünkön felső sor, balról a második.

Szatmári Júlia még akár szerepelhet Európa-bajnokságon, de még bizonytalan a helyzet, hiszen az október elejére halasztott kontinensviadal előtt még lehetnek visszalépések, a koronavírus-járvány esetleges második hulláma is módosíthatja a terveket.


– Januárban találkoztunk utoljára a válogatott keret tagjaival, fél év után nagyszerű volt újra együtt lenni. Kicsit persze furcsa is volt, hiszen mindenki más formában érkezett, így nálunk is fontos szempont volt a fokozatosság, két héten át egyre nagyobb terhelést kaptunk. Nehezítette a munkát, hogy a csapaton végigsöpört egy megfázásos betegséghullám, sajnos engem is érintett. Ahhoz képest, hogy mennyit kihagytam én is, meglepően jól sikerült számomra az összetartás – mesélte Szatmári Júlia az U17-es magyar válogatott békéscsabai edzőtáboráról.Szatmári Júlia a válogatott csapattársakkal Békéscsabán. Képünkön balról a nyolcadik. 

Fotó: MRSZ Utánpótlás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. november 28., szombat
Hír
2020. november 26., csütörtök
Hír
2020. november 26., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com