Jelszóigénylés

Fontos mérkőzések várnak leány csapatainkra

Megosztás:
Megjelent: 2019. február 14., csütörtök
Gyermek-1-es csapatunk hazai környezetben, Miniseink Budapesten lépnek pályára.

Leány Gyermek-1-es csapatunk a Lila iskolában folytatja a menetelést az OGYB középszakaszában, míg leány mini csapataink a fővárosba utaznak a Lőrinc 2000 SE otthonába, az OMB 6. fordulójában. 

Leány Gyermek 1-es csapatunkról régen hallottunk, ugyanis utoljára december 9-én léptek pályára a korosztályos bajnokságban, Tatabányán. Szombaton viszont végre Szegeden szurkolhatunk Nagy Lénáéknak, akik a Lila iskola tornatermében kezdik meg a második tornájukat, az OGYB I. osztályában. Hulmann Zsolt tanítványai jelenleg csoportjuk második helyén állnak 1 győzelemmel és 1 vereséggel, így hát mindenképp a szépítés a célja a csapatnak. A torna első mérkőzése nagyon fontos számunkra, hiszen valószínűleg a csoportelsőségről, és ezzel együtt a legjobb 12-be jutásról fog dönteni az összecsapás. 

A torna programja a következő:
Helyszín: Szeged, József Attila Általános Iskola
11:00 Jászberényi RK-1 - Szegedi RSE-1
12:30 TRSE - Jászberényi RK-1
14:00 Szegedi RSE-1 - TRSE

Kiss Anna:
A Jászberény és a TRSE lesz az ellenfeletek hétvégén. Nehéz meccsekre számítasz? Szerinted elcsíphetitek a csoportban az első helyet?

Nem számítok nehéz meccsekre, de jól kell játszanunk, hogy mindkét meccsen győzelmet szerezzünk. Igen, elcsíphetjük az első helyet, ha megfelelően odatesszük magunkat.
Hogy áll a csapat egészségi állapota? Vannak betegek, hiányzók?
Betegek mindig vannak sajnos. Jelenleg én is az vagyok, de gyógyulok ki belőle. Minden bizonnyal hétvégén játszani fogok. Valahogy nem tudjuk kiküszöbölni a betegséget a csapaton belül. Ez egy ilyen szezon.
Szoktál-e kijárni szurkolni a felnőtt meccsekre? 
Igen, szoktam kijárni meccsekre, amikor csak időm engedi. Leginkább azért, hogy tanuljak a felnőtt csapat játékából.

Hulmann Zsolt, vezetőedző:
Hogyan készültök a hétvégére? Van kifejezett taktikátok az ellenfeleitekhez?
Ez a hét már a hétvégi meccsekre való ráhangolódással telt. A fizikális felkészítés mellett a lányok legnagyobb örömére labdás és csapat gyakorlatok kerültek előtérbe. A felkészülésünket színezte Jan De Brandt női szövetségi kapitány által tartott edzés is. Bátran kijelenthetem, felejthetetlen élményben volt részünk!
Több mint két hónapja játszottatok utoljára a csoportotokban. Változtattál az edzések felépítésén az előző mérkőzésetek óta?
A mostani forduló fontos mérföldkő a csapat életében. Honti Szilárd edzőkollégámmal mindent megtettünk, hogy a lányok minél felkészültebben vághassanak bele a hétvégi mérkőzésekbe. Úgy gondolom, hogy a csapat rendelkezik olyan tudással és sportolói kvalitással, hogy sikerrel vegyék a mostani akadályokat. Ezért a felkészülés közben felmerült problémákkal már nem foglalkozunk, csak az előttünk álló feladatokkal! Mivel Szegeden lesz a forduló, ezért nagyon várjuk a lelkes szurkolóink biztatását! Hajrá Szeged!

Leány mini csapataink közösen vágnak útnak az OMB 6. fordulójában. Következő állomás a Lőrinc torna lesz, Budapesten. A Szegedi RSE-1-es csapata múlthétvégén bronzéremmel zárt, míg a Szegedi RSE-2-es csapatunk megszerezte első győzelmét. 

Nagy-Hegyesi Réka:
Múlt hétvégén két nap alatt, két korosztályban is játszottál. Mennyire fáradtál el a nap végére? Vasárnap ráadásul a fővárosban játszottatok, tudtál út közben pihenni?

A  hétvége nem fárasztott le annyira, mivel pénteken megoldottam a tanulást, ráadásul szombaton csak két meccsünk volt, így vasárnapra teljesen kipihenten léphettem pályára. Szerencsére a vasárnap sem volt zsúfolt, ami a meccseket illeti. 
Szombaton ismét utaztok a minis lányokkal Budapestre, a Dunakanyar és a Lőrinc 2000 SE lesz az első ellenfeleitek. Nehéz tornára számítasz? Meglehet újra a bronzérem a hétvégi remek verseny után?
A versennyel kapcsolatban a minimum elvárás most az ezüstérem lesz, mivel remélhetőleg az Újpesten kívül nem lesz nehéz ellenfelünk, de ettől még mindent bele kell adnunk.
Mit jelent neked a röplabda? Szoktál otthon gyakorolni? Mennyire vagy izgulós típus? 
Nekem a röplabda nemcsak egy hobbi, mivel bízom benne, hogy van jövőm ebben a sportágban. Nagyon szeretek játszani, jól kijövök mindenkivel a csapatból és az ellenfél csapataiból is sokmindenkit szeretek. Mivel tesóm, Luca is röpizik, így szoktunk otthon gyakorolni és játszani. Régen izgulós voltam, mára ez már nem jellemző rám.

Dávid Tibor, vezetőedző:
A hétvégi bronzérem után milyen eredményre számítasz a Lőrinc tornán?
A hétvégén az 1-es csapatunkkal ismét szeretnénk az első háromban végezni. Erre minden esélyünk megvan és ha jól játszunk, akkor akár a döntőbe is juthatnak Vikiék. Sajnos Emma beteg lett, így az ő játéka kérdéses, de reméljük szombatra meggyógyul és ott lesz velünk pályán. Azt gondolom, hogy a játékosaink a játék öröme miatt is állnak pályára, de e mellett tudnak küzdeni az eredményért is. Mi Zolival azon dolgozunk, hogy a röplabdázás mellett megtanítsuk a lányoknak a helyes hozzáállást. Az első sípszótól az utolsóig küzdeni kell a győzelemért, de ha ez nem sikerül, akkor sem dől össze a világ és örülünk a jó játéknak, az ellenfélnek pedig tiszta szívből gratulálunk.
Jan De Brandt a Te lányaidat emelte ki, hogy milyen lelkes korosztály. Te hogy látod, milyen a lányok hozzáállása a játékhoz? Mi az, amin még változtatni kell és mi az, amit csak erősíteni kell mindkét csapatban?
Jan két napos látogatása után elmondhatom, hogy pont arra hívta fel a figyelmet, amiben tényleg gyengébbek vagyunk. Arra, hogy mennyire fontos a játék megértése. Sokszor rossz döntéseket hozunk a pályán és ebben mindenképp fejlődnünk kell. Az elmúlt hétvégén a bronzmeccs után pont ezért volt kötelező minden játékosnak megnézni a döntőt, és a szurkolás helyett a játékot kellett megfigyelniük. A csapatok motiváltak és ügyesek, Zolival dolgozunk tovább a fejlesztésükön és bízom benne, hogy sok jó játékost adhatunk tovább az U15-os korosztálynak.

Szombaton várunk mindenkit a Gyermek csapatunk mérkőzéseire!
Jelezd Te is, hogy ott leszel a tornán a következőre kattintva. Facebook Esemény
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com