Jelszóigénylés

Gyermek csapataink is ügyesen meneteltek a bajnokságban

Megosztás:
Megjelent: 2018. október 8., hétfő
Három csapatunk is pályára lépett október első hétvégéjén.

Szombaton Hulmann Zsolt, Gyermek 1-es lányai nyitották a „Gyermek csapatok hétvégéjét”, majd vasárnap útra kelt a Szeged 2 Jászberénybe, míg a fiúk hazai pályán fogadták az ellenfeleket.

A Gyermek 1-es csapatunkat a BVSC-Zugló fogadta a fővárosban. Már az utazás jókedvűen telt. A lányok rutinosan elfoglalták a busz üléseit, de az edzőre is gondoltak a székfoglaláskor. A busz elején, a mozgássérültek számára fenntartott ülőhelyet szabadon hagyták.
A nap remekül indult számukra. Az MVSI 1-es csapata ellen 3:0-ás szettarányú győzelmet arattak, majd következtek a lilák. Az UTE A csapata nem adta könnyen magát, két-két pontos különbséggel szinte fej-fej mellett haladtak a mi lányainkkal, míg végül a mérkőzést a hazaiak nyerték, 1:2-re. A napot a BVSC-Zugló ellen zárták, 3:0-s józanító vereséget szenvedett a Szegedi RSE.

Szegedi RSE-MVSI 1-es csapata 3:0
Szegedi RSE-UTE A csapata 1:2
Szegedi RSE-BVSC-Zugló 0:3

Vasárnap két csapatunk lépett pályára. Strezeneczki Gyula Gyermek 2-es csapata Jászberénybe utazott, míg Varga Tamás fiai hazai pályán, a Lila iskolában vívta harcait a győzelemért.

Az SZRSE lány 2-es csapata az első mérkőzést a BRSE ellen játszotta, ahol az első két játszmában nagyon megilletődötten léptek pályára, mindössze 6, illetve 8 pontot sikerült szerezniük. A 3-ik játszmára végre „megérkeztek” a meccsbe a lányaink, de a végére elfogyott a puskapor és a Békéscsaba behúzta a 3-ik játszmát is. Következtek a hazaiak, a Jászberény jó erőből álló gárdáját sikerült komolyan megszorongatnunk. Az első két játszmában 15 és 22 pontot sikerült szereznie a Szegednek. A 3-ik játszmára jelentkezett a fáradtság, 25:8 lett a vége. A Vasas ellen óriási erőket mozgósítottunk, lelkes és időnként tényleg jó játékkal 25:16 arányban a Szeged húzta be az első játszmát! A második szettre 25:22-re fordított a Vasas.

A harmadik játékrészben is nagy akarással léptek pályára a szegediek, 10:10-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban elfogyott a „muníciónk”, és 25:18-ra a Vasas húzta be a mérkőzést.

Szegedi RSE-BRSE 0:3
Szegedi RSE-Jászberény 0:3
Szegedi RSE-Vasas 1:2

 

Strezeneczki Gyula, edző: „A lányoknak ez volt az első erőfelmérőjük nagy pályán, a hazai OGYB mezőnyében, tétmérkőzéseken tudtuk felmérni Csányi Roland kollégával, hogy hol tartunk, és láttuk azt, hogy és hová szeretnénk eljutni. Láttuk és tapasztaltuk, hogy sokat kell még dolgoznunk, mind technikailag, mind taktikailag. De azt is láttuk, hogy a lányok nagyon tudnak küzdeni.”

Az U15-ös fiúk könnyedén vették az akadályokat, de ez nem volt csoda, hiszen remek szurkolótábor biztatta őket hazai pályán. Nem csak a nézőtéren szólt a duda, de a kispad mögött álló cserejátékosok kezében is feltűnt. Ha cserélt Varga Tamás edző, akkor a duda másik kézbe landolt, de a szurkolás nem állhatott le. A remek hangulat meghozta az eredményt, mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerte a Szegedi RSE fiú csapata!

Szegedi RSE-DSE 3:0
Szegedi RSE-RÖAK Kaposvár Sárga 3:0

 

Varga Tamás, edző:

„A Dunaferr elleni mérkőzés első játszmájában a nagyon lelkes újvárosiak lépést tudtak tartani csapatunkkal, de a szett végére kiütközött a tudásbeli különbség. A mérkőzés további részében egyértelműen uraltuk a játékot és magabiztosan nyertük a meccset. A kaposvári csapat fiatal játékosokból állt, ami kevesebb ellenállást eredményezett a részükről, így könnyedén sikerült behúzni a győzelmet, és a cserejátékosok is lehetőséghez juthattak. Összességében elégedett vagyok a csapattal, látjuk a hiányosságainkat, amiket a jövőben próbálunk minimálisra csökkenteni.”

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com