SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Gyermek és Serdülő bajnokságban is a döntő a cél a fiúknak!

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 29., szombat
Varga Tamás és Csányi Dániel értékelte a fiú csapatunk eddigi munkáját.

A nagy mumus, Kecskemét csapata legyőzése is tervben van a 2019-es évre.


Varga Tamás:

Az augusztusban megkezdett felkészülésünk jól sikerült annak ellenére, hogy a tornateremben kicsit sem voltak ideálisak a körülmények a villanyszerelési munkálatok miatt. A gyerekek, akik részt vettek az alapozáson, motiváltak voltak. Elsősorban az állóképesség növelésén és az erőfejlesztésen volt a hangsúly, hiszen a gyermek és a serdülő korosztály bajnokságára is beneveztünk, ami fokozott terhelést jelent a fiúk számára.
A bajnokság alapszakaszában a gyermek csapattal nem voltak kemény mérkőzéseink, így az első helyen jutottunk tovább. A középszakaszban a Debrecen és az Ikrény legyőzése után a Kecskemét csapatával találkoztunk, akik ráébresztettek minket arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket többet kell, hogy gyakoroljunk.
Párhuzamosan futott a serdülő bajnokság, ahol a gyermekcsapat megerősítve, néhány serdülőkorú játékossal szerepel. Az alapszakaszban szintén csak a kecskeméti csapattól szenvedtünk el vereséget, majd a középszakaszban a veszprémi gárdát vertük 3-0-ra.


A céljaink egyértelműek: szeretnék bejutni az OGYB döntőbe, és egy kis szerencsével az OSB döntő sem lenne lehetetlen feladat. Ami nagyon érdekes, hogy mindkét korosztályban viszonylag sima győzelmeket arattunk vagy gyorsan kikaptunk, így nem is volt olyan mérkőzésünk, ahol nagyobb küzdelem alakult volna ki a csapatok között. A Markovics Emlékverseny lehetett volna a gyermekcsapat számára egy lehetőség erre, de sajnos olyan rövid idő állt rendelkezésünkre a torna megrendezésére, hogy sportszakmai szempontból nem volt értékelhető a verseny.
Vegyes érzelmek kavarognak bennem a csapatainkkal kapcsolatban: először is boldog vagyok, hogy sikeresen vettük az eddigi akadályokat mindkét bajnokságban, másodsorban viszont nem vagyok elégedett a mutatott játékunkkal és nem érzem azt, hogy jelentősen előre léptünk volna a tavalyi évhez képest. Vannak játékosok, akik nagyon szorgalmasan járnak edzésre, ezt ezúton is köszönöm nekik. Sajnos a középiskolai felvételire való felkészülés miatt gyakran vannak hiányzók is az edzésekről, és mint tudjuk ez egy csapatjáték, így nehezebb a felkészülés a mérkőzésekre. Nagy segítség - és nagyon jó érzés számomra -, hogy volt tanítványommal, Csányi Dani kollégámmal együtt dolgozhatom, és ezúton is köszönöm neki a lelkes munkáját és remélem hasonló sikerekben lesz része edzőként 2019-ben, úgyanúgy mint játékosként néhány évvel ezelőtt!

Csányi Dániel:

Idén az U15-ös bajnokság mellett elindultunk az U17-ben is, mivel a csapatból néhány játékos már kiöregedett a gyerekcsapatból, névszerint Szathmári Szabolcs, Gera Bálint, Baricsa Gergő és Hernádi Marci. Viszont a csapat magja megmaradt a gyerekeknél (Somosi Levi, Janó Csongi, Varga Medárd, Varga Tamás, Czakó Lóci, Szunyogh Szabi, Pintér Barni), ezért is alapvető elvárás az országos döntőbe jutás. Eddig két forduló ment le a bajnokságból, amiket magabiztosan nyertünk. Novemberben volt egy Markovics Kupa, ahol a 4. helyet sikerült elérnünk. A serdülőbajnokságban, mivel ott már felnőtt hálón kell játszaniuk, hozzá kellett szokniuk a fiúknak, jobban kell nyújtózkodniuk a hálónál.

Felemás érzések vannak bennem, ugyan a kötelező meccseket megnyertük, de például a Kecskemétet még mindig nem tudtuk megszorongatni. Többször beszélgettünk Varga Tamással, úgy érezzük, mint ha kicsit megrekedt volna a társaság fejlődés szempontjából, tisztelet a kivételnek. Arra jutottunk, mivel elég nagy létszámmal dolgozunk, a fejlődésük érdekében megosztjuk az edzéseket, a társaság egyik része fizikai gyakorlatokat végez, addig a többiek labdás feladatokkal készülnek. Megnézzük, hogy ezzel a módszerrel sikerül-e szintet lépnünk. Van még egy kis időnk pihenni, lazítani, januártól viszont folytatjuk a munkát.
Addig is BUÉK Mindenkinek!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com