SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Gyermek lányok magabiztosan menetelnek tovább az OGYB-n

Megosztás:
Megjelent: 2019. április 8., hétfő
Fiú csapatunk a 7-9. helyért küzd tovább a bajnokságban.

Leány 1-es és 2-es csapatunk hibátlanul zárt Budapesten és Miskolcon, a fiúk hazai pályán búcsúztak az Országos Gyerek Bajnokságtól.  

Az előző szegedi forduló tapasztalatai alapján győzelmi reményekkel utazott a Szegedi RSE-1-es leány csapatunk a fővárosba. A házigazda, VASAS elleni első szettben esélyeshez méltóan játszottak a lányok. Tökéletes nyitásfogadások eredményeként tetszőlegesen tudták gyarapítani pontjaik számát. Nagy Léna labdáit mind szélső, mind center poszton lévők könnyedén értékesítették. A szett végén már látszódott, hogy a VASAS fiataljai nem nyugodnak bele az eredménybe, így ők húzták be az etapot. Mindkét csapat érezte, hogy a harmadik szett kulcsfontosságú lesz a találkozó végeredménye szempontjából, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban végre összeállt a játékunk, döntő pillanatokban higgadt megoldásokat sikerült választanunk, amely eredményeképpen behúztuk a szettet. A végső etapban ismét a napfényesebb arcát mutatta a szegedi gárda. Szatmári Júlia és Nyers Noémi eredményesen centerezett, Kiss Anna, Szalay Kata és Kiss Boglárka hiba nélkül fejezte be mind a nyitásfogadásból, mind kivédekezett támadásból feladott labdákat. 
Sümeg csapata az előző fordulóban meglepetésre 3:2 szettarányban legyőzte a VASAS-t, s így az első számú kihívónkká vált a csoportküzdelmeink során. Jó szervákkal, látványos támadásokkal sikerült végig nyomás alatt tartanunk ellenfelünket. Sümegi lányok bármivel is próbálkoztak, mindig volt rá válaszunk. Végére a blokkok is összeálltak, s a vártnál talán könnyebb győzelmet aratott Hulmann Zsolt csapata.

Szegedi RSE-1 - VASAS Óbuda U15 B 3:1 (25:14)(16:25)(28:26)(25:10)
Sümeg-Dabronc - Szegedi RSE-1 0:3 (17:25)(15:25)(16:25)


Szegedi RSE-2: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Sztanó Droka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Szabó Katie
Vezetőedző: Hulmann Zsolt
Másodedző: Honti SzilárdVasárnap Miskolcon rendezték meg az OGYB soron következő fordulóját, amit a szegedi fordulót követően az első helyről kezdhetett meg a Szegedi RSE-2-es csapata.
A korai indulás és a hosszú utazás sajnos a kezdésre rányomta bélyegét, az UTE csapata jó szervákkal meglepett bennünket, komoly előnyre tettek szert a szet elején. Fokozatosan sikerült felvenie csapatunknak a meccs ritmusát, (22:22)-nél sikerült befogni az ellenfelet, ám de az újpesti lányok kerültek lépéselőnybe és (26:24)-re megnyerték a játszmát. A második játékrészben már az elejétől sikerült komoly figyelemmel és pontosan játszania a lányoknak, végre a nyitások is hatékonyan működtek, ennek meg is lett az eredménye, 14-re nyerték a szettet. A lendület és figyelem nem lanyhult a harmadik szettre sem, növelték Simon Liliék a fordulatot, és 9-re sikerült hozniuk a harmadik játékrészt. A negyedik szettben folytatódott a szegediek dominanciája, így döcögős kezdést követően megérdemelten nyerte csapatunk az első mérkőzést.
Rövid pihenőt kővetően következett a házigazdák elleni mérkőzés, amire szép számú néző látogatott ki, akik hangos bíztatással buzdították csapatukat.
Az első szettben komoly küzdelem alakult ki a csapatok között, a mérkőzés elején a miskolciak szereztek néhány pontos előnyt, amit (11:11)-nél sikerült egalizálnunk, innen kezdve már csapatunk diktálta a tempót, az MVSC próbált utólérni bennünket, de a lányok mindig tudtak egy-egy jó megoldást bemutatni, így (25:21)-re Verebes Dorináék nyertek. Ez további lendületet adott a lányoknak és jó, hatékony játékkal szinte állva hagyták a hazaiakat.
A harmadik szettre a miskolci lányok minden erejüket összeszedték, komoly küzdelem, szép labdamenetek alakultak ki.
A negyedik játékrész Kiss Nóri szerváival kezdődött, csapatunk (5:0)-ra ellépett, majd Baksa Panna sorozatát követően már (13:1) állt a táblán! Mindenki hozzá tett egy-egy jó megoldást, a miskolciaknak esélyt sem adva felszabadult játékkal nyertük a szettet és mérkőzést.

Szegedi RSE-2 - UTE B 3:1 (24:26)(25:14)(25:9)(25:11)
MVSI-1 - Szegedi RSE-2 1:3 (21:25)(12:25)(25:22)(14:25)


Szegedi RSE-2: Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Fábián Boglárka, Kiss Nóra, Verebes Dorina, Barna Sára, Baksa Panna
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaA fordulót gyermek fiú csapatunk a legnehezebb ellenféllel kezdte. A Kecskemét elleni két jó játszma után sikerült megnyerniük Somosi Leviéknek a 3. szettet, ami reményt adott arra, hogy véghez vigyék a hatos döntőbe jutást. Sajnálatos bokasérülés érte Szunyogh Szabolcsot, így ő nem tudta folytatni a mérkőzést. Az esetet követően az egység megbomlott, sima vereség lett az utolsó szett eredménye. Ezt követte a Sümeg elleni mérkőzés, amin állt vagy bukott, hogy bejutunk-e a döntőbe. Sajnos az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után és a sümegi csapat megérdemelten nyerte 3:0-ás szettarányra a mérkőzést. Látványos védekezésük nem ismert lehetetlent, Feier Tiborék pedig nem igazán hittek abban, hogy képesek lehetnek legyőzni a nagyon lelkes ellenfelüket. Utolsó mérkőzésünk a Székesfehérvár ellen volt, ahol nemcsak az ellenfelünkkel hanem magunkkal is meg kellett küzdenünk az előző kudarc után. Szerencsére a srácok nem törtek össze és az első két játszmát sikerült is behúznunk majd a harmadik szettben előjöttek a koncentrációs problémák, ami a játszma elvesztését eredményezte. A negyedik szettben észhez tértünk és végig vezetve nyertük meg a játszmát és így a meccset is.
Csapatunk a 7-9. helyért küzd tovább a bajnokságban. 

KESI A- Szegedi RSE 3:1 (25:16)(25:18)(23:25)(25:13)
Szegedi RSE - Sümeg-Dabronc 0:3 (18:25)(16:25)(19:25)
Felsővárosi Fésüs RA - Szegedi RSE 1:3 (24:26)(23:25)(25:18)(23:25)


Szegedi RSE: Elek Botond, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Apáti Márk, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Feier Tibor, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Szunyogh Szabolcs 
Vezetőedző: Varga Tamás
Másodedző: Csányi Dániel


Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com