Jelszóigénylés

Gyermek lányok magabiztosan menetelnek tovább az OGYB-n

Megosztás:
Megjelent: 2019. április 8., hétfő
Fiú csapatunk a 7-9. helyért küzd tovább a bajnokságban.

Leány 1-es és 2-es csapatunk hibátlanul zárt Budapesten és Miskolcon, a fiúk hazai pályán búcsúztak az Országos Gyerek Bajnokságtól.  

Az előző szegedi forduló tapasztalatai alapján győzelmi reményekkel utazott a Szegedi RSE-1-es leány csapatunk a fővárosba. A házigazda, VASAS elleni első szettben esélyeshez méltóan játszottak a lányok. Tökéletes nyitásfogadások eredményeként tetszőlegesen tudták gyarapítani pontjaik számát. Nagy Léna labdáit mind szélső, mind center poszton lévők könnyedén értékesítették. A szett végén már látszódott, hogy a VASAS fiataljai nem nyugodnak bele az eredménybe, így ők húzták be az etapot. Mindkét csapat érezte, hogy a harmadik szett kulcsfontosságú lesz a találkozó végeredménye szempontjából, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban végre összeállt a játékunk, döntő pillanatokban higgadt megoldásokat sikerült választanunk, amely eredményeképpen behúztuk a szettet. A végső etapban ismét a napfényesebb arcát mutatta a szegedi gárda. Szatmári Júlia és Nyers Noémi eredményesen centerezett, Kiss Anna, Szalay Kata és Kiss Boglárka hiba nélkül fejezte be mind a nyitásfogadásból, mind kivédekezett támadásból feladott labdákat. 
Sümeg csapata az előző fordulóban meglepetésre 3:2 szettarányban legyőzte a VASAS-t, s így az első számú kihívónkká vált a csoportküzdelmeink során. Jó szervákkal, látványos támadásokkal sikerült végig nyomás alatt tartanunk ellenfelünket. Sümegi lányok bármivel is próbálkoztak, mindig volt rá válaszunk. Végére a blokkok is összeálltak, s a vártnál talán könnyebb győzelmet aratott Hulmann Zsolt csapata.

Szegedi RSE-1 - VASAS Óbuda U15 B 3:1 (25:14)(16:25)(28:26)(25:10)
Sümeg-Dabronc - Szegedi RSE-1 0:3 (17:25)(15:25)(16:25)


Szegedi RSE-2: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Sztanó Droka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Szabó Katie
Vezetőedző: Hulmann Zsolt
Másodedző: Honti Szilárd



Vasárnap Miskolcon rendezték meg az OGYB soron következő fordulóját, amit a szegedi fordulót követően az első helyről kezdhetett meg a Szegedi RSE-2-es csapata.
A korai indulás és a hosszú utazás sajnos a kezdésre rányomta bélyegét, az UTE csapata jó szervákkal meglepett bennünket, komoly előnyre tettek szert a szet elején. Fokozatosan sikerült felvenie csapatunknak a meccs ritmusát, (22:22)-nél sikerült befogni az ellenfelet, ám de az újpesti lányok kerültek lépéselőnybe és (26:24)-re megnyerték a játszmát. A második játékrészben már az elejétől sikerült komoly figyelemmel és pontosan játszania a lányoknak, végre a nyitások is hatékonyan működtek, ennek meg is lett az eredménye, 14-re nyerték a szettet. A lendület és figyelem nem lanyhult a harmadik szettre sem, növelték Simon Liliék a fordulatot, és 9-re sikerült hozniuk a harmadik játékrészt. A negyedik szettben folytatódott a szegediek dominanciája, így döcögős kezdést követően megérdemelten nyerte csapatunk az első mérkőzést.
Rövid pihenőt kővetően következett a házigazdák elleni mérkőzés, amire szép számú néző látogatott ki, akik hangos bíztatással buzdították csapatukat.
Az első szettben komoly küzdelem alakult ki a csapatok között, a mérkőzés elején a miskolciak szereztek néhány pontos előnyt, amit (11:11)-nél sikerült egalizálnunk, innen kezdve már csapatunk diktálta a tempót, az MVSC próbált utólérni bennünket, de a lányok mindig tudtak egy-egy jó megoldást bemutatni, így (25:21)-re Verebes Dorináék nyertek. Ez további lendületet adott a lányoknak és jó, hatékony játékkal szinte állva hagyták a hazaiakat.
A harmadik szettre a miskolci lányok minden erejüket összeszedték, komoly küzdelem, szép labdamenetek alakultak ki.
A negyedik játékrész Kiss Nóri szerváival kezdődött, csapatunk (5:0)-ra ellépett, majd Baksa Panna sorozatát követően már (13:1) állt a táblán! Mindenki hozzá tett egy-egy jó megoldást, a miskolciaknak esélyt sem adva felszabadult játékkal nyertük a szettet és mérkőzést.

Szegedi RSE-2 - UTE B 3:1 (24:26)(25:14)(25:9)(25:11)
MVSI-1 - Szegedi RSE-2 1:3 (21:25)(12:25)(25:22)(14:25)


Szegedi RSE-2: Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Fábián Boglárka, Kiss Nóra, Verebes Dorina, Barna Sára, Baksa Panna
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula



A fordulót gyermek fiú csapatunk a legnehezebb ellenféllel kezdte. A Kecskemét elleni két jó játszma után sikerült megnyerniük Somosi Leviéknek a 3. szettet, ami reményt adott arra, hogy véghez vigyék a hatos döntőbe jutást. Sajnálatos bokasérülés érte Szunyogh Szabolcsot, így ő nem tudta folytatni a mérkőzést. Az esetet követően az egység megbomlott, sima vereség lett az utolsó szett eredménye. Ezt követte a Sümeg elleni mérkőzés, amin állt vagy bukott, hogy bejutunk-e a döntőbe. Sajnos az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után és a sümegi csapat megérdemelten nyerte 3:0-ás szettarányra a mérkőzést. Látványos védekezésük nem ismert lehetetlent, Feier Tiborék pedig nem igazán hittek abban, hogy képesek lehetnek legyőzni a nagyon lelkes ellenfelüket. Utolsó mérkőzésünk a Székesfehérvár ellen volt, ahol nemcsak az ellenfelünkkel hanem magunkkal is meg kellett küzdenünk az előző kudarc után. Szerencsére a srácok nem törtek össze és az első két játszmát sikerült is behúznunk majd a harmadik szettben előjöttek a koncentrációs problémák, ami a játszma elvesztését eredményezte. A negyedik szettben észhez tértünk és végig vezetve nyertük meg a játszmát és így a meccset is.
Csapatunk a 7-9. helyért küzd tovább a bajnokságban. 

KESI A- Szegedi RSE 3:1 (25:16)(25:18)(23:25)(25:13)
Szegedi RSE - Sümeg-Dabronc 0:3 (18:25)(16:25)(19:25)
Felsővárosi Fésüs RA - Szegedi RSE 1:3 (24:26)(23:25)(25:18)(23:25)


Szegedi RSE: Elek Botond, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Apáti Márk, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Feier Tibor, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Szunyogh Szabolcs 
Vezetőedző: Varga Tamás
Másodedző: Csányi Dániel


Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com