Jelszóigénylés

Ha már otthon kell tölteni az estéket, legyen motiváló!

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 14., szombat
A kijárási tilalom nem veheti el a kedvünket, új sorozatunkban lelkesítő filmeket ajánlunk.

Még legalább négy héten át minden estét otthon kell töltenünk. A járványhelyzet fokozódik, ettől mindenkinek borúsabb a kedve, sőt, talán a motivációnkat is kezdjük elveszíteni. Ezen rengeteg módon lehet segíteni, de egy sportegyesület mi mást is ajánlhatna kikapcsolódásként a nap végén, mint néhány lelkesítő filmet, sorozatot és videót a sport világából?Többnyire igaz történetekből rengeteg olyan mű született, amelyek a nehéz időkben mindannyiunkat emlékeztetnek arra, miért is lett a sport az életünk. Sosem volt ennyire szükségünk ilyen lelki fröccsökre, mint most, hiszen elvonhatják a figyelmünket a világ jelenlegi káoszáról, illetve felemelő pillanatokat és komoly tanulságokat is adhatnak.

Ezért gondoltunk arra, hogy mostantól sporttal kapcsolatos filmeket, sorozatokat és videókat ajánlunk. A stáb már összeállított egy listát néhány fantasztikus alkotásról, de a Facebookon és az Instagramon hozzászólásokban is kíváncsian várjuk az ötleteket és kívánságokat.

Első választásunk meglepő lehet, hiszen a baseball világában játszódik, pedig a Pénzcsináló (Moneyball) minden idők egyik legjobb sportfilmje. A 6 Oscar-díjra jelölt alkotás megtörtént eseményeket mutat be: az Oakland Athletics általános menedzsere, Billy Beane úgy döntött, hogy szakít a sportág ősrégi hagyományaival, és egy teljesen új elképzelés alapján kezd csapatot építeni. A többi már történelem: a kezdeti nehézségek után zsinórban 20 győzelmet ér el az előtte mindenki által lesajnált, szegénynek számító csapat, ezzel pedig megdönti az amerikai liga rekordját.

A 2002-es események megfilmesítése viszont nem az eredmény miatt érdekes, hanem a háttere miatt.

"A szenvedély mellett a fegyelem, a tisztelet, az önbizalom, az őszinteség, a nyitott kommunikáció, a feltétel nélküli szeretet, a felelősségvállalás, a csapatszellem és a jó hangulat együttese teheti sikeressé őket a pályán és az életben egyaránt. Ezek közül a legfontosabb – és ezt elhihetik nekem ennyi év tapasztalattal – a szenvedély!"

A fenti idézet nem a filmből való, Jan De Brandt mondta bemutatkozó szegedi sajtótájékoztatóján. A filmet újra néztük – sokadszorra –, és szakmai igazgatónk szavai szinte felcsendültek a fülünkben. A képkockák között szinte minden említett követelmény visszaköszön.

A vezetőség hisz valamiben, és azt tűzön-vízen keresztül végigviszi. Körülöttük végül mindenki rádöbben: van valami abban, ha nem sztárokat akarnak igazolni, hanem győzelmet összehozni, csapatot építeni. A történet jól mutatja: ha kinézet, életkor és személyiségjegy alapján ítélnek meg játékosokat, az csak felelőtlen költekezéshez vezet, a játékosokat sokkal inkább értékeik alapján kell megbecsülni – emberileg és szakmailag is. Persze keményen dolgozni is kell azon, hogy a kiszemeltek erősségei érvényesüljenek a megálmodott koncepcióban. Ez a hozzáállás a sport valódi szellemiségét idézi egy mindent pénzben és külsőségekben mérő korszakban.

Büszkék vagyunk rá, hogy az SZRSE-család szakemberei önszántukból is folyamatosan képzik magukat. A film végén válik kristálytisztává, milyen értékkel bír, ha egy klub halad a korral, mer tanulni és kockázatot vállalni, ha hisz egy szakmai terv sikerében. Ha ily módon akarjuk megnyerni a szezon utolsó és legfontosabb mérkőzését, az mindennél többet ér. Ezt bizonyítja a főhős döntése is a film végén: elérzékenyülve hozza meg, és vélhetően nem bánta meg a valóságban sem, hiszen további 13 évig maradt a csapatánál, hiába csábították a sportág történetének legjobb fizetésével.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
Hír
2020. november 20., péntek
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com