Jelszóigénylés

Halász Nikoletta: “Élvezem a munkát az SZRSE-vel!”

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 28., kedd
Új cikksorozatunkban bemutatjuk a stábtagokat, elsőként erőnléti edzőnket.

Új cikksorozatot indítunk, amelyben bemutatjuk a Szegedi RSE háttérben dolgozó stábtagjait és a szponzorait. A koronavírus-járvány idején rájuk különösen nagy szükség van, hiszen sokat segítenek az alkalmazkodásban, az új helyzet okozta problémák megoldásában. Az első részben erőnléti edzőnk, Halász Nikoletta mutatkozik be.A szakember tíz éve dolgozik személyi edzőként, egyesületünk pedig két éve ajánlotta fel az együttműködést. Elsőként a leány mini csapatunk tagjaival foglalkozott, majd a pozitív visszajelzések révén a közös munka már minden korosztályt lefed.

– Előtte csak személyi edzésekkel foglalkoztam, így új, és izgalmas kihívás volt egy sportegyesület mindennapjaiba kapcsolódni – kezdte a beszélgetést Halász Nikoletta. – Heti egy alkalommal indult az együttműködés, amely azóta egyre komolyabb lett. Nem csak az erőnlét fejlesztésében segítek, sérülés és rehabilitáció esetén is fordulhatnak hozzám a játékosok, vagy ha egy-egy izomcsoportot külön szeretnének erősíteni – mesélte.  

A járvány alatt sem áll meg a munka, csak átalakul: Halász Nikoletta interneten tartja a kapcsolatot a játékosokkal és edzőkkel, otthoni edzéstervekkel segít, videókat is megoszt a gyakorlatokról, illetve nemrég sikerrel tartotta meg az SZRSE első online erőnléti edzését a Zoomon keresztül.

– Az edzőkkel volt előtte pár próba bejelentkezés, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen, és így is lett, nem tapasztaltunk problémát, bevált a Zoom használata – árulta el a tréner. – Negyven bejelentkezést regisztráltunk, de volt, aki a testvérével együtt csatlakozott az edzéshez. Szuper volt, teljes értékűnek mondhatom az edzést. A tervek szerint minden csütörtökön 17.30-tól tartom az online foglalkozásokat, korosztálytól függetlenül bármelyik játékos csatlakozhat – számolt be a fejleményekről. Hozzátesszük: az egyesület YouTube-csatornájára is kerülnek fel videók a gyakorlatokról és edzéstervekről, Halász Nikoletta remekül alkalmazkodott az új helyzethez.
Erőnléti edzőnk csupa pozitív jelzővel beszélt a közös munkáról, jó döntésnek érzi, hogy csatlakozott hozzánk.

– Rendkívül befogadó és segítőkész közösséget ismertem meg, az edzők, a stábtagok, a játékosok, és a szülők is remek partnerek a közös munkában, és minden segítséget megkapok az egyesülettől. Élvezem a munkát az SZRSE-vel, szakmailag és emberileg egyaránt nagyon pozitívnak érzem az együttműködést – nyilatkozta Halász Nikoletta.

Természetesen a munka kulisszatitkaira is kíváncsiak voltunk, így a tréner részletezte is a feladatait.

– Csapatszinten heti egy alkalommal szoktunk edzeni több korosztállyal, és a legfiatalabbaknál természetesen játékos is a tréning. Van egy alap edzésprogramom, és ezt egészítem ki az edzők speciális, csapatra szabott kéréseivel. Előfordul, hogy például igény van a súlypontemelkedés javítására, vagy a minél erősebb ütésekhez a törzsizmok fejlesztésére, alkalmazkodom a kérésekhez. Saját testsúllyal végzett funkcionális edzésekről van szó, és igyekszem minél változatosabbá tenni a tréningeket. Táplálkozási tanácsokat is adok, akár személyre szabottan is. E téren szeretnénk egy új szintre lépni a klubbal, a játékosoknak tervezett füzet kialakításán dolgozunk, amely egyfajta kisokos lenne hasznos étkezési tippekkel, receptekkel – avatott be minket Halász Nikoletta az új projekt terveibe.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com