Jelszóigénylés

Három játszmás siker az érdi mérkőzésen

Megosztás:
Megjelent: 2017. október 1., vasárnap
A női NBII második fordulójában megszerezte első győzelmét a Szegedi RSE.

Szeptember 30-án rendezték meg a Szegedi RSE számára a női NBII második fordulóját, melyet az érdi Delta RSE otthonában, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban játszottak. A kora délutáni, 14 órai kezdetű mérkőzésen két újonc csapat mérte össze tudását.

A mérkőzés elején a Szegedi RSE épített ki pár pontos előnyt, majd a szett közepére szépen zárkózott a Delta RSE. A játszma végét a vendégek bírták jobban, így Molnár Dóráék kerültek előnybe.

Izgalmasan alakult a második játékrész is, ahol több szegedi játékos is lehetőséget kapott. A végjátékra 21:18-as előnnyel érkeztek a hazaiak, de Vass Violetta szerváinak is köszönhetően, nagyot küzdve fordítani tudott a Szegedi RSE, és így behúzta a második játékrészt is.

A harmadik szettet egyértelműen a Szegedi RSE kezdte jobban, Fürdök Nóra vezérletével határozott játékkal nagy előnybe kerültek a mieink. Becsülettel küzdött azonban a Delta RSE, ismét szépen visszazárkóztak, ekkor azonban jobban koncentrált a Szeged, így 3:0-ás győzelmet arattunk idegenben.

 

Strezeneczki Gyula - edző

"Az első mérkőzésünk remek hangulatát sikerült megőrizni erre a mérkőzésre is. Mindenki ismét odatette magát, igazi csapatmunka volt ez a győzelem. Voltak persze hibák, de összességében dícséret illeti a csapatomat. Nem ismertem az ellenfelet, hiszen újonc csapatról beszélünk, de mindenképp nyerni szerettünk volna, így örülök a győzelemnek a fiatal érdi csapat ellen."

     
 

Fürdök Nóra - csapatkapitány, 4-es ütő

"Büszke vagyok a csapatra, hiszen annak ellenére, hogy igen hullámzó volt a teljesítményünk a mérkőzés folyamán, hoztuk a kötelezőt. Van hiányérzetem, sokat hibáztunk védekezésben és rendszeresen magunkra engedtük az ellenfelet. Azt gondolom, az hozta meg a sikerünket, hogy a végjátékokban mindig volt, aki túllendítette a csapatot a mélypontokon egy jó szervával vagy támadással, és mentálisan jobban bírtuk a kiélezett helyzeteket."

     
 

Molnár Dóra - center

"Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy az újonc Delta csapatával egy kiélezett és izgalmas mérkőzésre kell számítanunk. A három szett alatt voltak ugyan hullámvölgyeink, de szerencsére mindig hamar túlléptünk ezeken, és sikerült legyőzni az érdi tigriseket."


Delta RSE - Szegedi RSE 0:3 (23:25; 23:25; 19:25)

Szegedi RSE: Fürdök N., Vass, Kovács-Fiskus, Bokor, Molnár, Baráth. Csere: Borsi (liberó), Cseh, Hűse, Kaszás, Gracza Sóti, Mátyus. Edző: Strezeneczki Gyula

Ezzel az eredménnyel jelenleg 4 ponttal várja csapatunk az október 8-i HÉP-RÖPKE SE elleni rangadót. Az elmúlt szezonban szoros mérkőzéseket játszott egymással a két csapat, így most is egy kiélezett csatára számíthatunk Kecskeméten.

Részletes eredmények, tabella itt!

Fotó: Kocsis Alíz

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com