Jelszóigénylés

Három szegedi éremmel indult a szezon

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 30., kedd
Remekeltek az SZRSE-játékosok az idei első strandröplabda viadalokon.

A koronavírus-járvány okozta leállás után a szokásosnál is nagyobb izgalommal vártuk a strandröplabda szezon indulását, ahol több játékosunk is versenylehetőséghez jutott. Remek szegedi eredményekről számolhatunk be: az SZRSE képviseletében Andó Viola és társa, Németh Hanna a Strandröplabdázásért SE játékosa ezüstérmes lett, Kiss Nóra egy ezüst mellé testvérével, Annával egy arany medált is begyűjtött, Boros Gábor pedig társával, Bodnár Lajossal a Strandsport Egyesület játékosával a nyolcaddöntőben szerepelt a szabadtéri szezonnyitón.

Végre beindult a röplabdaélet, a budapesti strandröplabda szezonnyitó versenyeken hosszú kihagyás után élesben játszhattak a sportág képviselői. Nagy volt az érdeklődés, így az indulók létszáma is, a népes mezőnyben pedig büszkék lehettünk az SZRSE képviselőre. Elsőként Kiss Nórára, hiszen a gyerek, a serdülő és az ifjúsági csapatunkat is erősítő röplabdázó volt játékosunkkal, Baksa Pannával második helyen végzett, majd Panna sérülése miatt beugró testvérével, Kiss Annával az ezüst medál mellé aranyérmet is szerzett.

– Tavaly kezdtem a strandröplabdát, de akkor még nem volt sok meccsem, így engem is meglepett, hogy most milyen jól játszottunk – kezdte beszámolóját Kiss Nóra. – Sajnáltuk Pannával, hogy a döntőben nem tudtunk úgy játszani, ahogy edzésen ment. Utána jött az újabb meglepetés, hiszen a testvéremmel két napunk volt strandröplabdában összeszokni, mielőtt beugróként velem pályára lépett. Ez volt az első közös versenyhelyzetünk, és rögtön aranyérmet szereztünk, így ez a siker dupla öröm volt számunkra. Remek hangulat volt mindkét hétvégén, mivel a helyszínen edzőtáborokat tartanak, így sok gyerek kilátogatott a meccsekre, és a szüleink is nagyon szurkoltak nekünk – mesélte Nóra.

Egy másik szegedi származású duó, Németh Hanna és Andó Viola párosa is fináléba jutott saját korosztályában.


– Élveztem a versenyt, és próbáltam minden pillanatát kihasználni, hiszen tudtam, ez lesz az egyetlen lehetőség. Ezután ugyanis már a válogatott edzőtáborban leszek, nagyon örülök, hogy pár év után újra lehetőséget kapok a korosztályos nemzeti csapatban – újságolta büszkén Németh Hanna. – A strandröplabdázás remek felkészülésként szolgált. A döntőben kicsit már fájt a térdem, de nagyon élveztem a játékot, a finálét pedig szorossá tettük, kiváló tapasztalat volt. A strandröplabda jó állóképességet ad, ezért szeretem kiegészítő sportágként – fogalmazott Hanna.

NB I-es csapatunk tagja, Bodnár Lajos társa az “A” kategóriás megmérettetésen Boros Gábor volt, akivel csoportgyőzelem után a nyolcaddöntőben esett ki a versenyből.


– Kiegyensúlyozott csoportban végeztünk az élen, de talán rosszul jött ki, hogy elsők lettünk, mert így négy órát kellett várnunk a következő meccsre. Kevesebb szünettel talán lendületből hozzuk a stabil játékunkat egy legyőzhető páros ellen. Rég játszottunk együtt, így a cél az volt, hogy élvezzük a lehetőséget, és szerezzünk fontos pontokat az ob-ra jutás érdekében, ami sikerült is, hiszen 160 ponttal gazdagodtunk, ráadásul az ellenfelek is dicsérték a teljesítményünket – árulta el Bodnár Lajos.


Ezen a hétvégén is lehet még számunkra ismerős játékosoknak szurkolni: Bodnár Lajos NB I-es csapattársával, Filius Istvánnal indul, Kiss Nóra újra Baksa Pannával lép pályára, Andó Viola társa Kertai Júlia lesz, Kiss Anna pedig ezúttal a békéscsabai Nagy Barbarával száll harcba. A férfi “B” kategóriában is lesz egy szegedi érdekeltségű párosunk, Demcsák Balázs és Borsi Levente nevezett be együtt.

Fotó: hunvolley.info
 
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Képgaléria
Hír
2020. augusztus 1., szombat
Hír
2020. július 31., péntek
Hír
Hír
Hír
2020. július 23., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com