SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. május 24.
Eszter, Eliza

Jelszóigénylés

Hasznos tapasztalatokkal tértek hazai a mini csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 14., kedd
Kecsegtető jövő áll a csapataink előtt!

Hétvégén az U13-as bajnokság utolsó eseményén, az Országos Mini Kupán vettek részt csapataink Budapesten, a Folyondár Sportcentrumban.

A Szombathelyi SI-1 csapata ellen kezdte a csoport mérkőzéseket a Szegedi RSE-1-es csapatunk a Kiemelt kategóriában. Noha végig lelkesen, kevés hibával játszottak a lányok, ellenfelük kemény nyitásaival és támadasáival nem bírtak el és vereséggel kezdték a tornát.
A második mérkőzésen fordult a kocka és a mieink domináltak a Kispest SE A ellen, így megvolt a nap első győzelme.
Hosszú szünetet követően a Békéscsabai RSE-2 csapata várta a mieinket. Fej-fej mellett ment a két csapat az első szett első felében, mikor is a BRSE nagyobb sebességbe kapcsolt. A 9 pontos kiépített előnyt sikerült 4-re csökkentenie a Szegednek, de ellenfelünk előnye kitartott egészen a szett végéig. A második játékrész éppúgy kezdődött, mint az első, és bánatunkra ugyanúgy is folytatódott, így a csabaiak vették magukhoz a győzelmet.
A szombati nap utolsó mérkőzése a későbbi döntős Jászberényi RK-1 csapata ellen zajlott, ahol a rutinosabb berényi gárda magabiztos győzelmet aratott.
Az estét a játékosok, szüleik és edzőik Szentendrén töltötték.
Vasárnap számos élménnyel gazdagodva tértek vissza a VASAS otthonába. Az első ellenfél az MTK volt. Lassan, álmoskásan indult be az 1-es csapatunk játéka, emiatt az első szett közepére nagy hátrányba kerültek a mieink. Azonban kettős csere után Gazdik Lilla és Horváth Dalma segítségével egyhuzamban 8 pontot szerezve nem csak kiegyenlített, hanem rövid időre a vezetést is átvette a Szeged! Az ellenfél viszont nem hagyta magát, végül (25:23)-ra ők nyerték az első szettet. A második részben a szegedi lányok kezdtek erősen, és az előnyt megtartva (25:18)-al zárták azt. A döntő szettet végig a fővárosiak dominálták, (25:15)-re nyerte a szettet és mérkőzést.
Az utolsó előtti csatában Eszik Sáráék átadták a mérkőzés elején a vezetést a Szolnoki SC A csapatának, majd határozott játékkal egyenlítettek a lányok a második etapban. Ahogy várható volt, nagy izgalmakat hozott a döntő szett, (14:14)-ig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor Pádár Panna, Hartai-Rácz Gaia és Mészáros Petra minden érintésüket pontra váltva (25:15)-re döntötték el a csatát és vivták ki a jogot, hogy a 13. hely megszerzéséért játszhassanak! 
Utolsó megmérettetésük az UTE Lila csapata ellen volt. Az előző 2 nap 7 mérkőzése mindkét csapat játékosaiból és edzőiből sok energiát kivett, ennek ellenére óriási csatára lehetett számitani. Ez nem is maradt el. A fővárosiak támadasai rendre pontot értek, ezzel  nyerték az első játékrészt. A másodikban megismétlődni látszott minden, 5 pontos hátránnyal találták szembe magukat Borics Pankáék. 2 ász szerva után azonban új erőre kaptak a szegediek, pontos védekezéssel, sok blokkal és bátor támadásokkal egyenlítettek. A torna utolsó szettjében Nagy-Hegyesi Luca és Pádár Panna 6 ász nyitással és 4 pontot érő támadással 10 pontot vett el ellenfelétől, Hartai-Rácz Gaia 4-et blokkal és ejtésekkel. Ebből már nem tudott talpra állni az Újpest, így győzelemmel tért haza a narancs-fekete gárda!

Kiemelt kategória - Folyondár utca - C csoport
Szombathelyi Sportiskola-1 - Szegedi RSE-1
 2:1 (25:19)(7:25)(25:14)
Szegedi RSE-1 - Kispest SE A 2:1 (25:15)(15:15)(14:25)
BRSE-2 - Szegedi RSE-1 3:0 (25:20)(25:16)(25:8)
Szegedi RSE-1 - JRK-1 1:2 (16:25)(25:16)(11:25)
Szegedi RSE-1 - Szolnoki Sportcentrum A 2:1 (21:25)(25:14)(25:15)
Szegedi RSE-1 - Magyar Testgyakorlók Köre A 1:2 (23:25)(25:18)15:25)
UTE-Mini Lila - Szegedi RSE-1 1:2 (25:14)(17:25)(19:25)


Szegedi RSE-1: Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Szentkereszty Stefánia, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Borics Panka, Hartai-Rácz Gaia, Kocsis Dorka, Pádár Panna
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán


A Szegedi RSE-2-es csapata 12 főből állt, ebből 8-an csak idén kezdtek el röplabdázni és a többieknek is csupán ez a második évük. A 2 csapatos csoportba kerültek a lányok, így csupán egy ellenféllel kellett megküzdeniük a csoportmérkőzések során. A Békéscsabai RSE-4 ellen első körben két meccset játszottak a szegediek, az elsőn még megszeppenve léptek pályára, próbálták megszokni a számukra még idegen környezetet, helyzetet. A visszavágóra fellelkesültek és szép szervákkal és sok mozgással a győzelem ugyan nem sikerült, de egy szettet sikerült elrabolni a rutinosabb csapattól!
A következő mérkőzésnek, a Gödöllői RC csapat ellen boldogan kezdtek neki a lányok, azonban gyorsan megtört a lendület. Mélyrepülés következett, nem tudtak koncentrálni, minden elterelte a figyelmüket, nem mentek át a szervák, sem csere, sem időkérés nem tudta őket felrázni.
Szerencsére ezt követően egy hosszabb meccsszünet következett, melyet Takács Dia vezetőedző ki is használt és elbeszélgetett a lányokkal.
A sors a nap végére újra a BRSE-4 gárdáját sodorta össze a csapatunkat. A lányok összeszedetten és elszántan kezdték a meccset, és ez végig megmaradt. Végre mindenkin látszódott a küzdés és hogy mindent megtesz a győzelemért, azonban a döntő szettre elfáradtak Meleg Blankáék, és nem sikerült legyőzniük a csabaiakat.
Másnap újult erővel indultak neki a VS Duakeszi-2 elleni mérkőzésnek, néhányan még ébredezve, de egy átlagos játékot nyújtva játszottak, azonban az ellenfél ügyesebb volt és bezsebelte a győzelmet.
Ezt követően a Szomathelyi SI csapatával kerültek össze a mieink, ahol mindenki a legjobb teljesítményét nyújtva, végig koncentrálva, felszabadult játékkal szerezték meg az első győzelmüket a szegedi lányok! 
Utolsó meccsüket a Kispest csapata ellen játszották, ahol az ellenfél nagyobb és erősebb volt. A lányok nagy része megijedt az ellenfelüktől, így ütéseiket és erős szerváikat nem tudták fogadni, bár a mérkőzés végére fellelkesültek egy kicsit, de az nem volt már elég a győzelemhez. 

Alap kategória - Folyondár utca - A csoport 
BRSE-4 - Szegedi RSE-2 3:0 (25:10)(25:20)(25:9)
Szegedi RSE-2 - BRSE-4 1:2 (10:25)(25:21)(16:25)
Szegedi RSE-2 - BRSE-4 1:2 (6:25)(25:13)(16:25)
Gödöllő Fehér - ​Szegedi RSE-2 2:0 (25:3)(25:15)
Szegedi RSE-2 - Szombathelyi Sportiskola-2 2:0 (25:22)(25:15)
Szegedi RSE-2 - Városi Sportegyesület Dunakeszi-2 0:2 (16:25)(12:25)


Szegedi RSE-2: Tóth Berta, Kiszely Tamara, Koplányi-Szabados Jázmin, Király Emese, Faragó Luca, Rácz-Komlósi Glória, Benák-Tömöri Flóra, Berkes Enikő, Bozó Anna, Falat Szonja, Meleg Blanka, Rácz-Fodor Viktória
Vezetőedző: Takács DiánaSzurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com