SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

Hatalmas energiákat képesek mozgósítani a fiúk

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 24., hétfő
Honti Szilárd és Csányi Dániel értékelése a fiú Mini csapat szezonkezdetéről.

A két edzőnk közösen küzd a célért, a döntőbe jutásért a Szupermini és Mini fiú csapatokkal. 

Honti Szilárd:
Tavaly a 9. helyen végzett a csapat, ezen szeretnék mindenképpen javítani. Fiatalok még a fiúk, mivel 4 játékos, név szerint Fitor Patrik, Lázár Balázs, Elousta Dzsáfár és Szepesi Máté öregedett ki a tavalyi szuperminis keretből, 1 régi-új csapattársat, Takács Dánielt is a soraink között tudhatunk hosszabb kihagyás után. Simon Benedek szintén a csapat tagja, akinek a korosztálya szerint még a kisebbek közt lenne a helye, mégis tisztesen helyetáll köztük. Nekik kell kiegészíteni a múlt szezonból maradt Tápai Bendegúz, Mikle-Baráth Milán és Pintér Gergely alkotta triót.
Hatalmas segítséget nyújt a az edzések során Csányi Dániel, akinek ezúton is szeretném megköszönni a munkáját. Az év végi javítás mellett nagyon szeretnék egy tornagyőzelemmel is zárni, hogy végre láthassák és érezhessék azt, milyen a legjobbnak lenni abban az adott pillanatban. Nem lesz könnyű véghez vinni a célt, de sikerülni fog! 

Az edzéseket tekintve a sikeresnek mondható csapatépítés után a fizikális és mentális felkészülés is hangsúlyos részét képezte az edzéseinknek a labdás gyakorlatok mellett. Év elején megbeszéltünk néhány alapszabályt, hogy a rendelkezésünkre álló időt maximálisan ki tudjuk használni, valamint fény derülhetett arra is, kinek mi a célja, mit vár magától és a csapattól az év során.
A célunk tehát a dobogó elérése, így ennek megfelelően dolgoztak is a srácok keményen. Egyre többször sikerülnek a nehezebb technikai, taktikai elemek, valamint percízebbé váltak a mozdulatok és az érintések is. 
Pintér Gergelyt emelném ki a féléves teljesítménye alapján. Ő a csapatkapitány és ennek megfelelően a pályán motorként képes húzni a csapatot. Gergő mellett Balázs precizitása, Patrik és Dzsáfár rafináltsága, és Dani mentalitása az, ami nagyon bíztató, és ő tudja egy-egy holtponton továbblendíteni a csapat teljesítményét. Máté alázata, Bendegúz fizikai adottságai és Milán csintalansága szintén bizakodásra adnak okot a jövőt nézve.


Érzésem szerint sikeres félévet zártunk, most jöhet egy kis szusszanásnyi idő, de a szünetben sincs megállás. A korábbi célok mellett van még 4 forduló hátra a bajnokságból, ezeken kell elérni minél jobb eredményeket, hogy a pontvadászatban minél előbb végezzünk, és biztos legyen a hely a végjátékban.
A hosszú nyáriszünet után rettenetesen nehéz volt, amíg átálltak és felvették az iskola és az edzések ritmusát. A másik kisebb holtpont akárcsak a szuperminiseknél, itt is a november első hete jelentette, ekkor lett vége az alapozásos időszak kemény részének, ami már nem volt ismeretlen számukra és néha fogcsikorgatva is, de végigcsinálták. 
Leginkább a meccseken érzem egyben a csapatot. Sokszor kell őket noszogatni, hogy örüljenek minden pont után és legyen pacsi vagy valami kis közös ünneplés, illetve a cserepadon is menjen a szurkolás. A legutóbbi tornán ezt szó nélkül maguktól kezdték és ment egész nap szinte, majd a hazaúton, mikor a nap konklúziója le lett vonva, akkor éreztem igazán, hogy egy csapat vagyunk. 


Friss élményem a legutóbbi torna, ahol az az érzésem támadt, hogy végre megértették, miért is csináljuk ezt az egészet. Az edzéseken olykor mutatott dekoncentráltság és "takaréklángon" való teljesítésnek nyoma sem marad a kezdő sípszók után. Hatalmas energiákat képesek még a nap végén is mozgósítani, félretéve a szerzett sérüléseket és fáradtságot, fájdalmakat, a győzni akarás hajtaná őket az utolsó lépésig. Nem a megfelelési kényszer és nem is az eredmény, az érmek és kupák miatt, hanem a sport szeretete és a játék szenvedélye miatt megy minden. Azért, hogy az ott lévő csapatokkal ismerkedjenek és szerezzenek annyi élményt, barátot, amennyit csak tudnak. Fantasztikus érzés volt őket így látni!
Egy szolnoki jó barátom, kollégám mesélte pár éve, milyen jó érzés mikor jönnek hozzá a tanítványai és megosztanak vele majdhogynem mindent. Most én is ezt érzem, mikor edzések vagy versenyek alkalmával jön valamelyikőjük, hogy: képzeld Szilárd (bácsi)...! 


Csányi Dániel:
Nagy örömmel és lelkesedéssel vállaltam el szezon elején a mini/szupermini csapatok felkészítését Szilárd oldalán. Maga a szerepkör nem volt újdonság, viszont a korosztály igen, a legkisebbekkel még nem volt szerencsém dolgozni, tudtam, hogy velük másképp kell foglalkozni, nem úgy mint az idősebbekkel. Nem minden téren, de mások az elvárások.
Amíg a nagyobbakkal már a keményebb nyitások, pontosabb ütések, és hatékonyabb sáncmunka kivitelezésén dolgozunk, addig a kisebbekkel a stabil alapérintések játsszák a főszerepet, valamint nagyon fontos, hogy minél több játék legyen. A fegyelem viszont náluk még elég hullámzó, energiájuk van bőven, néha túl sok is, de a kölcsönös tisztelet az maximális!

Év eleji célkitűzésünk Szilárddal az volt, hogy a minisekkel minél előrébb végezzünk majd az országos döntőn, akár éremért harcolni, ami nem lehetetlen a társaság képességeit látván, de van még munka bőven addig. Az ünnepekre el lehet felejteni kicsit a röplabdát, kifújni magunkat. Januártól viszont újult erővel vágunk bele, mert a neheze még csak most jön.
Mindenkinek Kellemes ünnepeket és boldog újévet szeretnék kívánni!
Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com