Jelszóigénylés

Hatalmas lökést ad az NB I-es szezonban a válogatottság

Megosztás:
Megjelent: 2023. augusztus 31., csütörtök
Nagy-Hegyesi Réka és Kiss Nóra szerették volna a nyarat egy hazai vb részvétellel zárni, a válogatottal töltött idő olyan lökést adott számukra, amely akár az egész NB I-es szezonban is kitarthat.

Nagy-Hegyesi Réka és Kiss Nóra is pozitívan várta nyáron a szegedi rendezésű U19-es röplabda világbajnokságot, hiszen mindketten tagjai voltak a bő keretnek. Bár a végső, 12-es csapatba most nem fértek be, a vb egésze alatt a válogatottal egy egységet alkottak. Bár szerették volna a nyarat egy hazai vb részvétellel zárni, a válogatottal töltött idő olyan lökést adott számukra, amely akár az egész NB I-es szezonban is kitarthat.

Remekül indult a nyara az SZRSE felnőtt női csapatának 2 játékosának, Nagy-Hegyesi Rékának és Kiss Nórának. Május végén kiderült, hogy a szegedi csapattal feljutottak az NB I-be, a két szegedi lány pedig bekerült az U19-es női válogatott bő keretébe.

- Óriási lehetőség volt nekem, hogy a válogatottba kerültem, még ha a bő keretről is beszélünk. Amióta röplabdázom, ez a cél lebegett a szemem előtt, hogy egyszer a válogatott tagja legyek, így próbáltam a lehető legtöbbet kihozni az ott töltött időből – mesélte Nóri első válogatottságáról.

Réka a kisebb korosztályokban is rutinos válogatottnak számít 17 éves kora ellenére. 2018-ig ütőként szerepelt, 2022 óta pedig liberóként egy Európa-bajnokságon, idén ifjúsági olimpián és a Mevza tornán vett részt válogatottként.

A maribori Ifjúsági Olimpiai Játékokon (EYOF) az U18-as csapat Nagy-Hegyesi Rékával éremért játszott a horvátok ellen, s bár az érem nem jött össze, a lányok teljesítménye így is minden várakozást felülmúlt. – Nagyon fontos felkészülés volt ez a szegedi vb-re – mondta Réka.

A Mevza torna kapcsán elmondta, a szintén szegedi származású Baksa Pannával felváltva játszott liberóként a válogatottban, amivel végül a hollandok mögött a második helyen végeztek. Végül Panna került a végleges vb-keretbe. Ahogy Réka fogalmazott, Panna nagyon magas szinten játszik, így hatalmas a verseny, hogy fel tudjon érni mellé, de ez a cél lebeg előtte.

A válogatottság kapcsán a lányok elmondták, hatalmas pozitívum, hogy új emberekkel, új közegben játszhattak, sokkal többet kommunikálnak a pályán, amelynek előnyét klubszinten is szeretnék kamatoztatni. – Nekem hatalmas motivációt adott, hogy Rékán kívül nem ismertem senkit – fogalmazott Nóri, aki hozzátette, jót tett neki, hogy csak feladóként számítottak rá a válogatottban, hiszen Szegeden több poszton is megfordul. – Így viszont egy feladatban tudtam beletenni a maximumot – mondta.A vb-ről így sem maradtak le, hiszen a magyar válogatott minden mérkőzésén ott voltak, és a pálya széléről támogatták a lányokat, akikkel remek egységet alkotnak, így jól jött nekik a lelki támogatás. Ezt az időt Réka és Nóri is nagyon hasznosnak értékelte, hiszen mindketten egyet értettek abban, a pálya széléről is rengeteget lehet tanulni. Kiemelték az ázsiai országokat, akik olyan sajátos figurákat és taktikákat játszanak, amelyek különlegesek az európaihoz képest.

A lányok már gőzerővel készülnek a NB I-es szezon rajtjára, amely októberben indul, de már szeptemberben felkészülési tornán vesznek részt. Mindketten úgy vélik, a válogatott tagság segít nekik abban, hogy klubszinten is még jobbá váljanak. A csapat teljes mértékben mögöttük van, és kiemelik, a szezonban szép sikereket érhetnek el azért, mert a pályán kívül is támogatják egymást.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com