Jelszóigénylés

Hazai pályán a listavezető ellen!

Megosztás:
Megjelent: 2019. február 13., szerda
Felnőtt női csapatunk szombaton visszavághat a debrecenieknek.

Az NBII Női bajnokság rájátszásában ismét hazai pályán fogadjuk a listavezető DSZC-Eötvös DSE csapatát. 

Utoljára decemberben játszott egymás ellen a két csapat, akkor egy szettet tudtak rabolni Nagy Mínáék ellenfelüktől. Most hétvégén tehát revansot vehetnek és megkísérelhetik azt, amit csak a Békéscsabai RSE alakulatának sikerült, vagyis megszerezni a győzelmet a debreceni csapat ellen. Szombaton, 17 órakor a Lila iskola tornatermében kerül megrendezésre a párharc, így várjuk a szegedi szurkolókat a helyszínre!
A hétvégi mérkőzésről és a napokban egyesületünknél vendégeskedő "új" edzőről kérdeztük játékosainkat és Tátrai Sándor vezetőedzőt.

Tátrai Sándor, vezetőedző:
Múlt szombaton hazai pályán bizonyítottatok a Miskolc ellen, győztesként hagytátok el a pályát. Mi volt szerinted a győzelem kulcsa?
A hétvégi meccsen nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést. Hatékonyan szerváltunk, aminek köszönhetően a miskolci támadásokat könnyebben tudtuk védekezni, emellett támadásban is határozottak voltunk. Ezzel úgy gondolom, hogy egy kicsit megleptük az ellenfelünket. Kulcs fontosságú volt még, hogy a második szettet egy nagy csatában meg tudtuk nyerni.
A listavezető ellen játszotok. Igényel-e különleges felkészülést ez a mérkőzés vagy maradtatok a bevállt módszereknél?
A felkészülésünk során maradunk az előre megtervezett úton. Hosszútávú programunk van, dolgozunk keményen edzésről edzésre, ezek között pedig játszunk a rájátszásban. Természetesen mindent megteszünk a győzelemért az adott meccsen, bárki ellen is játszunk. Az elvárás a határozott, stabil alapjáték, és a folyamatos fejlődés fizikálisan és mentálisan egyaránt. Képesek vagyunk bárkit megverni a csoportunkban, ezért bízom benne, hogy most hétvégén is győztesen jöhetünk le a pályáról.
Jan De Brandt átvette a szereped egy edzés erejéig. Mennyire találtad hasznosnak és fogsz-e a későbbiekben átvenni tőle praktikákat?
Jan edzése nagyon hasznos volt. Az edzői továbbképzéseken hasonló feladatokat és előadásokat tart, így én már ismertem a legtöbb gyakorlatot, melyekkel valamilyen formában a lányok is találkozhattak már az edzéseimen. Ennek ellenére mindig óriási élmény és tapasztalat látni és hallani egy világszinten ennyire elismert edzőt. A lányoknak is különleges élmény volt, már csak azért is, mert angolul tartott nekik edzést egy külföldi szakember.

Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes:
Szombaton újra hazai pályán játszotok, ráadásul a listavezető ellen. Milyen reményekkel nézel a mérkőzés elé?

Szerintem egy igazán izgalmas mérkőzés előtt állunk. Tele vagyunk bizonyítási vággyal és jó játékkal szerintem megfoghatjuk őket, akárcsak a szezon elején a Békéscsabát.
Jan De Brandt nálatok is járt. Milyen élményekkel tértél haza az edzésről? Mit tanított és milyen tanácsokat fogadsz meg tőle?
Izgatottan vártam az edzést, még a műszakomat is elcseréltem, hogy jelen lehessek, és abszolút pozitív élményekkel gazdagodtam. Sok alapvető dolgot mutatott, amivel a techinkát és az alapjátékot lehet stabilabbá tenni. Nagy hangsúlyt fektet a pályán belüli kommunikációra, amin nekünk bőven van mit javítani. Az összes tanácsát próbálom majd beemelni a játékomba és észben tartani éles helyzetekben.
Orvosként dolgozol, gondolkodtál azon, hogy összekötöd a sportot az orvoslással és esetleg egy csapat, vagy klub mellett helyezkedsz el?
A szakirányom fül-orr-gégegyógyászat így az első szakvizsgáig inkább csak szabadidőben és szívességből vállalnék sportesemények, vagy meccsek felügyeletét. De második szakvizsgának természetesen nem lenne rossz egy sportorvosi. Talán saját klubunk mellett tudom elképzelni magam, hisz fontosnak tartom, hogy a csapatorvos ismerje a sportot és a játékosok jellemző sérüléseit, valamint, hogy milyen rehabilitációs és erősítő gyakorlatokkal tudják kivédeni az edzők és játékosok a sérüléseket, a minél hosszabb játékos karrier érdekében.

Fürdök Lilla:
Szombaton újra hazai pályán játszotok, ráadásul a listavezető ellen. Milyen reményekkel nézel a mérkőzés elé?
Hétvégen a rájátszás legnehezebb meccse következik, én személy szerint nagyon várom már, és remélem most tudunk hazai szurkolók előtt nyerni ellenük. A lányokkal megteszünk minden tőlünk telhetőt annak édekében, hogy egy stabil, fegyelmezett játékkal sikerüljön nyerni a listavezető ellen.
Jan De Brandt nálatok is járt. Milyen élményekkel tértél haza az edzésről? Mit tanított és milyen tanácsokat fogadsz meg tőle?
A felkészülésben nagyon sokat segített a szövetségi kapitány: Jan de Brandt, nagyon megtisztelő hogy dolgozhattam vele egy edzésen, sokszor odajött hozzám és adott tanácsokat, ezeket természetesen megfogadom. Az edzés végén sor került a nyitásra, ezek után azon vagyok hogy a felugrós szervával összebírjam hangolni ezt a fajta nyitást amivel még hatékonyabban lehet nyitni.

Várjuk szurkolóinkat, hogy igazi meccshangulatot varázsoljunk a Lila iskola tornatermébe!
Jelezd Te is, hogy ott leszel a Facebook eseményünk által a következőre kattintva. Facebook esemény

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com