SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

Hazai pályán a Pécs ellen

Megosztás:
Megjelent: 2018. november 27., kedd
Sarnyai Ákossal hangolódtunk a hétvégére.

Igazi ünnepi hangulatú, gyertya és fenyő illatú mérkőzés vár ránk advent első vasárnapján. PTE-PEAC csapata látogat el hozzánk és méri fel erejét a szegedi fiúkkal a Lila iskolában.


Legutóbbi mérkőzését a Szegedi RSE magabiztosan nyerte a DAFC Szeged csapata ellen, így már ki van éhezve egy igazán hajtós, izgalmas mérkőzésre. 
Hétvégi ellenfelünk jelenleg a tabella hetedik fokán áll. Eddig a bajnokságban 9 mérkőzést játszottak a pécsiek, ebből két győzelmet számlálhatnak. Strezeneczki Gyula csapatának statisztikája fényesebb, 7 mérkőzésből csak egyszer távoztak vesztesként a DSE Röplabda Akadémia U21 ellen. 
A MAFC mérkőzések kivételével lezárult az első forduló, ugyanis a csoportban már mindenkivel találkozott a Szegedi RSE

Sarnyai Ákossal a csapat feladó-átló játékosával beszélgettünk.

Mióta röplabdázol?
19 évesen kezdtem el röplabdázni, azelőtt sok más sportot kipróbáltam. Kezdésnek, mint mindenki én is fociztam, ezt követően egy jó darabig birkóztam, majd kajakoztam, illetve volt egy nagyon rövid amerikai focis karrierem is, de valahogy egyik se ragadott meg igazán, egy idő után mindre ráuntam. A röplabda mindig is érdekelt, de sajnos rendes csapatban játszani, illetve edzésre járni nem volt lehetőségem, mivel Magyarkanizsán ahol lakom nem igazán volt csapat, ahová tudtam volna járni. Az egyetemet többek közt azért vártam már nagyon, mert tudtam, hogy Szegeden már biztos lesz lehetőségem kicsit komolyabban belekezdeni ebbe a sportba, végül sikerült eljutnom Bondor Tamáshoz, illetve az akkori EHÖK SE csapatához. Megbeszéltük, hogy a koromból adódóan a junior csapathoz tudnék járni, majd nagy örömömre azt mondta, csatlakozhatok a csapathoz. Ez már 3 éve volt azóta teljesen a szenvedélyemmé vált a sport, mondhatni ez éltet.


Folyamatosan próbálok többet és többet edzeni, hogy kompenzálni tudjam azt, hogy ilyen későn kezdtem el, és fel tudjak zárkózni a csapattársaimhoz. Minden lehetőséget megragadok a játékra és a fejlődésre, a csapaton kívül is eljártam már Medikus edzésekre, röplabda kurzusra, amatőr tornákra, idősebb rutinos játékosok edzésére, illetve hobbi röplabdásokkal is. Sajnos az idén tavasszal egy igen komoly mélyvénás trombózist diagnosztizáltak a lábamban, amitől nagyon megijedtem, féltem, hogy nem tudom folytatni többé, de szerencsére azóta sikeresen felépültem, és ez sem tud megakadályozni abban, hogy azt csináljam amit szeretek.

Hogyan telt a felkészülés a hétvégi mérkőzésre? A hideg beköszöntével nehezebb ráhangolódni az edzésekre vagy ez nem befolyásolja az edzésmunkádat?
Továbbra is gőzerővel készülünk minden meccsünkre, hiszen nem titok, a célunk megnyerni a bajnokságot. Mindenki akinek csak az ideje engedi ott van edzésen és minden tőle telhetőt belead. Az utóbbi időben egyre több hangsúlyt próbálunk fektetni a játék technikai részének a fejlesztésére, de természetesen az erőnléti edzések sem maradnak el. A hideg idő beköszönte szerencsére nincs hatással sem az edzésen lévők létszámára, sem pedig az edzés minőségére, úgy gondolom ez nem tud akadályozni bennünket a munkában.


Tervezted, hogy sportpszichológusként esetleg csapatpszichológusként is funkcionálj a későbbiekben, ne csak játékosként?

Egyelőre még nincs biztos elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy mivel is szeretnék foglalkozni pszichológusként. Annyi biztos, hogy a röplabdát mindenképp az életem részeként szeretném tudni, és már felmerült bennem az ötlet, hogy milyen remek lehetőség lenne a pszichológia és a röplabda összekapcsolására, ha sportpszichológiával foglalkoznék. Mindenképp hasznosnak tartom egy csapatban egy sportpszichológus jelenlétét és segítségét, hiszen saját magamon is tapasztalom, hogy előfordul, hogy mélypontra kerülök és alábbhagy a motivációm, ilyen helyzetekben sokszor érzem úgy, hogy jó lenne ezzel kapcsolatban támogatást kapni, hogy túl tudjak lendülni a nehezebb időszakokon, és a maximumot tudjam kihozni magamból. Szeretnék a lehető legtöbbet foglalkozni a röplabdával, és ha már oda jutok, hogy ezt a pályán nem tudom megtenni, akkor nagyon szívesen folytatnám ezt a pálya mellől a csapatot segítve.

Milyen a csapatlégkör így, hogy a 10. fordulóhoz értetek, mennyire sikerült összeszoknotok?
A csapat mindig lelkes, a meccseken különösen. Az ütők ilyenkorra már összeszoktak a feladókkal, a védekezés is jól összeállt. Kisebb hibák mindig vannak, de a csapat képes NB2-ben magasnak számító teljesítményt nyújtani.

Mit vársz a Pécs elleni meccstől? A szezont velük kezdtétek, milyen lesz a folytatás?

Sajnos a szezon első meccsén Pécs ellen nem tudtam ott lenni, így nem ismerem a játékukat, de a csapatomét igen, és bízom benne, hogy a múltkori eredményt tudjuk hozni és most is nyerni fogunk. Szerencsére egyre több lehetősége van a fiatalabbaknak és a kevésbé rutinosabb játékosoknak meccsen is pályára állni, remélem ez most hétvégén is így lesz. Mint mindig, most is minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, azért hogy a kilátogató szurkolóknak örömet szerezzük, és méltó győzelmet arassunk.

Vasárnap tehát hazai pályán szurkolhatunk Ákosnak és a csapatnak a Lila iskola tornatermében 16 órától! 
Szurkoljatok, kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com