Jelszóigénylés

Hazai pályán nagyon megy!

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 11., vasárnap
Ismét sima sikert aratott női NB II-es csapatunk, ezúttal az ősi rivális Kecskemét ellen.

Női NB II-es csapatunk a Lila iskola tornacsarnokának lezárása miatt ezúttal az újszegedi sportcsarnokban játszott bajnoki mérkőzést. A Vidux-Szegedi RSE ellenfele az ősi rivális HÉP-RÖPKE SE volt, és még úgy sem volt gond a hangulattal, hogy nagyobb pályát kellett betölteni a játékosok hangorkánjával. Persze egy ekkora létesítményben még furcsább volt szurkolók nélkül játszani, de most sajnos meg kell küzdeni ezzel a tényezővel.A kecskemétiek egyértelműen magabiztosabban és lendületesebben kezdtek, 11:5-re meg is léptek. Egy szemfüles ütéssel 14:16-ra módosult az állás, ekkor lehetett érezni játékosainkon, hogy megjött a harci kedvük. 16:16-nál időt is kértek a vendégek, de ez nem zavart meg minket, az egyre elszántabb hazai társaság meglépett. 20:19-nél kicsit le kellett hűteni a kedélyeket, és onnantól már nem volt gond, csak mi szereztünk pontot, így a legnagyobb szegedi előny a szett végére alakult ki, amit 25:19-re hoztunk.

A második szettben 6–6-ig rendkívül szoros volt a csata, majd kicsit hullámzó lett a játék képe. Ekkor viszont már az első szett adta önbizalom is velünk volt, így szépen megléptünk, a végjátékot már megnyugtató előnnyel vártuk, 25:17-es részsikert aratva már csak egy lépésre voltunk a győzelemtől.

Úgy tűnt, teljesen felőröltük ellenfelünket, hiszen 10–2-re vezettünk a harmadik szett elején, így derült égből villámcsapásként ért minket a kecskemétiek felzárkózása. 15–15-nél már a negyedik szett is benne volt a pakliban, de a hajrában a legfontosabb tényező döntött: jobban koncentráltunk, és ez aranyat ért.

A három legerősebbnek vélt ellenfelünkkel találkoztunk az első három fordulóban, ebből két derbit simán megnyertünk, így bizakodva várjuk a bajnokság folytatását.

Tátrai Sándor: – Most is 3:0-ra nyertünk otthon, de ez más meccs volt, mint a Vasas elleni. Hullámzó játékkal nyertünk, és a harmadik szettben azt hittem, hogy lesz negyedik is. Nagyon megléptünk, de főként a kecskemétiek rontásai miatt, így elhittük, hogy nyeregben vagyunk, majd amikor felzárkóztak a kecskemétiek, elkezdtünk görcsösen játszani. Időkérésnél azt kértem a lányoktól, hogy térjünk vissza a saját játékunkhoz, ami az első két szettben szép eredményeket hozott, és ne az ellenfélhez alkalmazkodjunk. Örülök, hogy a csapat átérezte, mennyire fontos ez a lépés, és jobban koncentrált a végén az elmúlt hetekben begyakorolt taktikára, amely meg is hozta gyümölcsét.


NB II Női Bajnokság, Kelet-B-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE 3:0 (25:19)(25:17)(25:20)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Kovács-Fiskus Fanni, Fürdök Lilla, Farkas Antónia, Hűse Zsófia, Nagy Mína, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes. Csere: Ádám Dóra (libero), Sipka Bernadett (libero), Nagy Karola, Inhoff-Vass Violetta, dr. Fürdök Nóra
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com